به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مولوی اسحاق مدنی امروز در دومین همایش تقدیر از آثار وپایانامههای تقریبی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با یادآوری این مطلب که وحدت در صدر اسلام وجود داشته و علما از آن غافل نبودند، گفت: یکی از نیازهای ضروری جامعه امروز وحدت میباشد، در چهار سال گذشته به دنبال وحدت بودیم؛ اما امروز موضوع پیچیدهتر شد.
وی بیان داشت: امروز گروهی که عقیده آنان بر تکفیر است ایجاد شده که پشت این افراد اسلحه است، بحث آنان علمی نیست، این گروها که به تکفیر یکدیگر تلاش میکنند میخواهند با شمشیر کافر بکشند!!
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با ابزار تاسف از اینکه امروز در بین مسلمانان این گروه به فور وجود دارند بیان کرد: علت اصلی این مسائل این نیست که این آقایان از اسلام چیز دیگری میخواهند، اگر چه آن توطئهگرانی که گروههای تکفیری را وارد این کار کردهاند چیزی غیر از اسلام و همچنین ذلت مسلمانان را میخواهند.
مولوی اسحاق با اضافه کردن این مطلب که کسانی که پشت پرده میباشند با افرادی که در میدان فعال هستند تفاوت دارند، اظهار کرد: در زمان صدر اسلام خوارج را داشتهایم، تکفیریهای امروز ما همان خوارج میباشند.
وی ادامه داد: در کتب اهل سنت به خصوص کتب احادیث، هزاران حدیث در خصوص حضرت علی(ع) آمده است مانند اینکه «به پیامبر بشارت داده شد که حضرت علی(ع) اهل بهشت است»،«پیامبر در فتح خیبر میفرمایند من پرچم به دست کسی میدهم که خدا و پیامبر(ص) را دوست دارد و خدا ورسولش نیز اورا دوست دارند».
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: بیش از 1400سال از آن حوادث میگذرد، عدهای در این شرایط جامعه اسلامی آمدهاند و یکدیگر را تکفیر میکنند و شمیر بدست گرفته و یکدیگر را میکشند.
وی خطاب به علمای شیعه واهل سنت به این نکته که بهتر است الگو را حضرت علی (ع) قرار دهیم، اهل سنت ایشان را خلیفه راشد و برحق میدانند اشاره داشت و خاطر نشان کرد: بهتر است به سیره این بزرگواران نگاه کنیم که در زندگی خودشان چگونه رفتار کردند، اگر میخواهیم اسلام را خوب بشناسیم باید مانند بزرگان بر سیره پایبند باشیم.
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی به جنگ جمل اشاره داشت وگفت: زمانی که جنگ با پیروزی حضرت علی(ع) به پایان رسید عدهای از حضرت خواستند که اسیر بگیرند وغنایم جمع آوری کنند، حضرت علی(ع) اجازه ندادند، آیا امروز عمل کرد شیعه وسنی نسبت به یکدیگر همین است؟
مولوی اسحاق مدنی ادامه داد: اگر امروز ما نمیتوانیم مانند آنان عمل کنیم باید به ایمان خود شک کنیم، با وجود اختلاف نظر هایی که داشتند یکی از مشاورین اصلی خلفا حضرت علی(ع) بودند.
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه اصل مسئله به اینجا برمیگردد که آنان اسلام را بر منافع خود تر جیح میدادند، گفت: ما منافع گروهی و شخصی خود را بر اسلام مقدم میداریم، اگر اسلام مقدم باشد مشکلی پیش نمیآید.
وی با استناد به فرمودههای مقام معظم رهبری «بین شیعه واهل سنت مشترکات زیادی است» بیان داشت: بزرگان هم به مشترکات تکیه میکردند، جایی که اختلاف بین آنان به ضرر اسلام تمام میشد کاری انجام نمیدادند.
900 عنوان از پایانامههای دانشجویان دریافت شده است
در ادامه حجتالاسلام مختاری گفت: هدف عمدی از تاسیس پژوهشکده تقریبی برجسته کردن منبع و آرای مشترک بین شیعه واهل سنت با محوریت قرآن وسنت است.
وی افزود: در این پژوهشکده با بهرهگیری از توان علمی و پژوهش علما و فرهیختگان در حوزه ودانشگاه و با استفاده از متدهای دین پژوهشی آثار ارزشمندی در اختیار علاقمندان به علوم اسلامی قرار گرفته است.
دبیر علمی همایش بیان داشت: در گروهای مختلف در عرصه فقه، اصول ، کلام، قرآن ومطالعات دینی- روایی محصولات وتحقیقات خوبی در دوسال اخیر داشتهایم.
مختاری افزود: در پژوهشکده قدم های خوبی در شناسایی موانع تقریب و راههای مبارزه با موانع برداشتهایم ومطالعات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی به مهمترین تحقیقات این پژوهشکده در شش ماه اخیر اشاره کرد وگفت: سلسله احادیث مشترک بین شیعه وسنی با 50 عنوان به صورت کتاب جمع آوری شده که قرار است در بیروت به چاپ برسد، دو جلد کتاب تحت عنوان «اهل سنت از منظرشیعه» در حال تدوین میباشد وهمچنین دوجلد دیگر کتاب با عنوان «شیعه از منظر اهل سنت» در حال چاپ است.
وی ادامه داد: 900 عنوان از پایانامههای دانشجویان دریافت شد که از این تعداد 150 عنوان به صورت آثار برتر تقریبی برگزیده و در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت 10 اثر برگزید شد که به چاپ میرسد.