سعید قاضی مغربی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه حضرت امام برای همه اقشار مردم در اعصار و مقاطع زمانی مختلف الگو هستند، گفت: خوشبختانه در زمان امام کشور عرصههای مختلفی را شاهد بود عرصههایی همچون تهاجم غرب، جنگ تحمیلی و ... را درک کرده است.
وی تصریح کرد: امروز از آن جنگها فاصله داریم و در جنگی با هویت نرم روبروییم در آن زمان حضرت امام در برخورد با قدرتها رویه و مسلکی داشتند که خوب است این راهبرد مدنظر دولتمردانمان قرار گیرد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه در این روزها رهبر معظم انقلاب با توجه به شرایط مسیر را برای تعامل با غرب باز گذاشتهاند، اظهار داشت: این روزها رهبرمعظم انقلاب این میدان را به دولتمردانمان داده که خودشان به باور برسند چرا که رهبری باور دارند که آمریکا دست از طمع برنمیدارد.
وی اضافه کرد: در همه شرایط همه صحبتها را نمیتوان به زبان آورد رهبری این فرصت را به دولتمردانمان دادند که بار دیگر آمریکا را مورد آزمایش قرار دهند.
قاضی مغربی با بیان اینکه مسائل هستهای مان تنها یک دستاویز میباشد تاکید کرد: رهبرمعظم انقلاب در روز 14 خرداد 7 مورد از ویژگی های امام را برشمرد و یکی از آنها درباره ساده نشینی و دوری از تجمل ایشان بود.رهبری به ساختار حرم امام به متولیها گوشزد کرد که امام از تجمل پرهیز می کرد و بسیار ساده و بی آلایش بود و همه ما جماران را خوب به یاد داریم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه همه ما در عین حال که باید تمیز باشیم ولی نباید به سمت تجمل گرایی گام برداریم گفت: امروز تجمل گرایی متاسفانه به زندگی روزمره مان آسیب زده است هر چیزی باید در حد متعارف وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: درباره حضرت امام استنباطها متفاوت است ولی نباید سخنان، منش و رفتار امام را تحریف کنیم، عملکردشان در زندگی ما میبایست الگو باشد .نحوه تعامل شان با اقشار مختلف بسیار زیبا بود. همه مردم را به یک چشم میدیدند و از همه مهمتر شعار همدلی با دولت مدنظرشان بود.
قاضی مغربی با بیان اینکه همدلی با دولت به منزله انتقاد نکردن نبود،اظهار داشت: امام حتی اجازه میدادند که مردم درباره خودشان انتقاد کنند ولی متاسفانه این باب در موضوعات مختلف از سوی دولت در حال بسته شدن است که میتواند ضربه بزند.
وی افزود: امروزه نیروهای حزب اللهی مانند زمان اصلاحات محافظه کار شدهاند در زمان دولت اصلاحات خطاهایی صورت میگرفت ولی جوانان انقلابی به دلیل اینکه اگر حرفی بزنی کشور دو دسته میشود از موضوعات کنار میکشیدند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر اضافه کرد: به قول رهبری معظم انقلاب «کسانی که دل شان برای انقلاب میسوزد باید به میدان بیایند»، امروزه جوانان به نوعی انفعال نسبت به مسائل جامعه گرفتند و در مورد عملکردها عکس العمل کم رنگی نشان میدهند. برای مثال در موضوع حضور بانوان در ورزشگاهها از سوی جوانان حزب اللهی موضعی ندیدیم وجود یک بانو در ورزشگاه میتواند آسیب پذیر باشد؛ چرا که از اول انقلاب مبنا بر این بود که به دلیل جایگاه تربیتی زن این امر اجرا نشود ولی دیدیم که عکس العمل از سوی جوانان حزب اللهی صورت نگرفت.
وی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه شما منتظر نباشید که رهبر یک جامعه به شما حرفی بزند بلکه خودتان به وظیفه تان عمل کنید گفت: امام ابعاد وسیعی داشت همان روزها هم در حضور ایشان شخصیت وی را تهدید میکردند.
قاضی مغربی ادامه داد: امروز که از رحلت امام سال هاست که میگذرد برخی افراد به اندیشههای ایشان کمتر رجوع کرده و تفسیر نقطه نظرات ایشان را متفاوت جلوه میکند.
وی با بیان اینکه مصداقهای نوعی باید فراموش شود تصریح کرد: در وصیت نامه حضرت امام متنی به این مضمون که ایشان تاکید کردند «ممکن است در برخی از زمانها به واسطه انجام برخی کارها از افراد تعریف کرده باشم و ممکن است این کار به دلیل اطلاع رسانی باشد ولی ملاک حال فعلی افراد است» شناخت افراد را باید از طریق نظر امام انجام دهیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: شیطان هم بعد از 6000 سال نماز خواندن عاقبت به خیر نشد و از رحمت خداوند رانده شده است کسانی که در حیات امام کارهای شایستهای کردند دست شان درد نکند اگر بر همان روال میماندند باید امروز به دلیل وضعیت فعلی جامعه دق کنند.
وی افزود: اگر راه و منش آنان عوض شده است، پس معیار حال فعلی افراد است. یک بار دیگر به روش حضرت امام برگردیم. سیاستهای ما ارزیابی و نهادینه شده است و باید به عنوان الگو از حضرت امام درس بگیریم.
قاضی مغربی با بیان اینکه ارگانها درباره شناخت حضرت امام و الگو قرار دادن ایشان کم کاری کردهاند تاکید کرد: وقتی به کشوری میرویم هر کشوری دارای یک سمبلی میباشد که ده الی بیست منش این فرد در آن کشور نمود پیدا میکند و هر کس سعی دارد به آن نزدیک شود ولی درباره الگوی بزرگی مانند حضرت امام در کشور ما اجحاف شده است.
وی اضافه کرد: از شورای عالی انقلاب فرهنگی میخواهیم که کار گروهی را در این شورا تشکیل داده و ابعاد شخصیتی ایشان را ارزیابی و به عنوان یک سند انتشار دهند.