به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»،جمعی از دانشجویان بورسیه از اصحاب رسانه، تشکل های دانشجویی و فعالین فرهنگی و سیاسی کشور در خواست مساعدت کردند تا به آنها در احقاق حقوقشان یاری کند.متن نامه بدین شرح است:
همانگونه که اکثر مردم و دست اندرکاران آموزش عالی مطلع هستند جریان سازی بر ضد بورسیه های مظلوم از اوایل خرداد ماده 1393 آغاز و فرایند حذف گام به گام دانشجویان بورسیه به صورت شکنجه وار و شکننده در فازهای مختلف به موقع اجرا در آمد. در فازهای مختلف این پروژه کاملا سیاسی، فضای عمومی جامعه با حربه هایی مانند توسل به عدد 3000(عدد یادآور اختلاس وفساد)، مصاحبه های پی در پی و بی وقفه، هجمه رسانه های زنجیره ای به صورت روزانه، انتشار اسامی دانشجویان مظلوم در وبلاگ یک فتنه گر، تشکیل کمیته خلق الساعه در سازمان امور دانشجویان، ابلاغ های درگوشی ، جلوگیری از آزمون جامع و تحصیل دانشجویان بورسیه ، ابلاغ برگه غرامت های مالی، شکنجه مزمن و طولانی برای ارائه رای های فرمایشی کمیته، ارسال نامه های لغو بورس و غرامت مالی به منازل و ... طراحی شد و در حال حاضر در انتهای این پروژه حذف مغرضانه، برخی فتنه گران موفق شدند بدون هیچ هزینه ای بیش از 2000 نفر از بهترین جوانان وطن را با یک فشار 13 ماهه به مشکلات فراوان مالی، حیثتی، روحی و تحصیلی دچار کنند.
حال سوال این است که آیا اقدام غیر قانونی و فتنه گرانه برخی افراد در انتشار اسامی و برخورد قاطع و بی رحمانه با دانشجویان مظلوم بورسیه، نباید با حمایت بسیاری از مطلعین، مسئولین پیشین وزارت علوم، رسانه های حق جو و حقیقت طلب، تشکل های دانشجویی و فعالین فرهنگی و سیاسی روبرو شود؟ آیا سازمان امور دانشجویان باید بتواند بر خلاف نظر کمیسیون اصل نود و در مقابل تمامی آیین نامه های قانونی بایستد و بدون هیچ اضطرابی احکام فراقانونی و ناموجه خود را ابلاغ کند؟
ما از رسانه هایی که به دنبال روشن شدن موضوع هستند می خواهیم که مبانی حقوقی و قانونی اقدامات اخیر سازمان امور دانشجویان را در مصاحبه های خود با مسئولین فعلی و پیشین وزارت علوم مورد پرسش قرار دهند. پیگیر رای کمیسیون اصل نود و چرایی عدم اجرای آن توسط وزیر و سازمان امور دانشجویان باشند. از تشکلهای دانشجویی می خواهیم که در جلسه ای علنی و دانشجویی از دکتر کامران دانشجو و دکتر فرهادی برای مناظره پیرامون بحث بورسیه ها دعوت کنند تا راه از کجراهه و سره از ناسره مشخص شود. از فعالین فرهنگی می خواهیم که با ارتباط با دانشجویان مظلوم بورسیه وضعیت نابسامان زندگی و تحصیل و شرایط حاد روحی آنان را به مردم منعکس کنند. از نمایندگان مجلس می خواهیم که اقدامات فتنه گرانه را رصد کرده و پاسخی در اندازه قانون گریزی موجود به فتنه گران بدهند. آیا نمایندگان می دانند که این افراد در جلسات، مصوبات را می پذیرند و پس از جلسات، احکام لغو بورس و غرامت های سنگین برای دانشجویان بورسیه صادر می کنند و با جسارت تمام به آنها تحویل می دهند؟. آیا آنها می دانند که پس از رای کمیسیون اصل نود و قانونی دانستن بورسیه ها، حجم برخورد و مقابله غیر قانونی با بورسیه چندده برابر شده است؟
علت و چرایی سکوت نهادهای نظارتی و قضایی نیز سوال بی پاسخی است که دانشجویان بورسیه هرگز علت آن را درنیافته اند. متاسفانه بزرگترین مشکل دانشجویان بورسیه در این روزها این است که نمی دانند جرم آنها چیست و کدامین قانون برای جرم نادانسته آنها، اینگونه مجازات های سنگینی را تعیین می کند. مگر گناه این دانشجویان غیر از ثبت نام در یک فراخوان ملی عمومی و شرکت در مصاحبه های علمی، تخصصی و عمومی بوده است که اکنون باید این گونه تاوان کینه جویی های سیاسی را پس دهند؟