به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو» فواد ایزدی کارشناس سیاست خارجی در همایش استکبار جهانی مذاکرات هسته ای تسلیم یا مقاومت؟ که عصر امروز به همت بسیج اساتید در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به روند پیشرفت مذاکرات هسته ای اظهار داشت: چندی پیش خانم شرمن ادعا کرد تیم ایرانی پای میز مذاکره زیاد چانه زنی می کند اما شب آخر تمکین می کند.
وی ادامه داد: با وجود برخی چهره های دولت یازدهم به نظر می رسد که چون تعامل و رابطه ایران و آمریکا برای این مجموعه مهم است حاضرند در موضوع هسته ای امتیازات زیادی بدهند و توافق را امضا کنند.
کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: وقتی از ما به عنوان کارشناس مسائل سیاست خارجی سوال می شود آیا به توافق می رسیم یا خیر جواب ما این است که چون تیم مذاکره کننده در رسیدن به یک امضا علاقه مند است رسیدن به توافق امکان پذیر است اما طرف مقابل تیم ایرانی کوچکترین نشانه و علامتی از خود نشان ندادند که مبنی بر ایجاد تعامل باشد.
ایزدی با بیان این که در عرف دیپلماسی زمانی دو کشور می خواهد با یکدیگر به تفاهم برسند یک پروتکل خاصی را پشت سر می گذارند ادامه داد: وقتی قرار است شما روابط تان را بهبود ببخشید هر هفته کشور مقابل را تهدید به حمله نظامی نمی کنید.
وی به اختصاص بودجه 100 میلیاردی آمریکا برای براندازی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: در زمان ریاست جمهوری بوش این بودجه با عنوان ایران به تصویب می رسید اما امروز همان بودجه تحت عنوان خاورمیانه به تصویب می رسد.
کارشناس سیاست خارجی افزود: گروه های جدید در آمریکا شاهد آن هستند که تاکتیک های گروه های قبل جواب نمی دهد در نتیجه به دنبال استفاده از تاکتیک های جدید هستند و به این ترتیب مجموعه ای در داخل کشور ما و مجموعه ای در خارج در قالب آمریکا در روند مذاکرات به یکدیگر کمک می کنند.
ایزدی با بیان این که روش کنترل آمریکا در جهان تغییر کرده است تصریح کرد: امروز حمایت هایی مثل حمایت از دیکتاتوری شاه در کشورها توسط آمریکا منسوخ شده است و در روش جدید آمریکا از شرکت های چند ملیتی و گسترش آن ها برای پیشبرد اهداف خود در کشور مد نظر استفاده می کند و دیگر شما یک دیکتاتور به اسم شاه در کشور نخواهید داشت بلکه کانون های ثروت و قدرت در قالب دیکتاتورهای کوچک مسیر ایالات متحده را هماهنگ می کنند. این طرحی است که به نظر می رسد طرف مقابل و به ویژه آمریکایی ها برای ایران در نظر گرفته اند.
وی در ادامه سخنانش گریزی به آخرین صحبت های عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری زد و گفت: وی در سخنانش صراحتا اعلام کرد تحریم های کنگره آمریکا قرار نیست لغو شود در حالی که این تحریم ها شامل تحریم های بانکی و نفتی مهمترین تحریم هاست.
کارشناس سیاست خارجی در ادامه به بحث تعلیق تحریم ها اشاره کرد و گفت: مشکل تعلیق تحریم ها آن است که چون دوره ریاست جمهوری اوباما تمام می شود به فرض آنکه مذاکرات تمدید نشود (9 تیر توافق حاصل شود) بین 6 ماه تا یک سال ایران به تعهدات خود عمل می کند و براساس قوانین تحریم رئیس جمهور آمریکا باید تعلیق تحریم را اعلام کند و این در حالی است که همان طور که گفتم این رئیس جمهور در روزهای آخر ریاست خود به سر می برد و سناتورهای جمهوری خواه نیز بارها اعلام کردند توافق اوباما را قبول ندارند و در تاریخچه ایالات متحده چندین مورد به چشم می خورد که توافق نامه ای را یکی از روسای جمهور آمریکا پذیرفته و رئیس جمهور بعدی آن را لغو کرده است بنابراین اگر جمهوری خواهان در انتخابات پیروز شوند موضوع توافق با ایران متوقف خواهد شد.
ایزدی ادامه داد: در خصوص دمکرات ها نیز همان طور که خانم کلینتون گزینه اصلی این گروه محسوب می شود و ایران را دشمن سنتی آمریکا معرفی کرده است و در مجموع دمکرات ها نیز از نفوذ لابی صهیونیستی بی بهره نیستند از این جهت این گروه نیز قابل اعتماد نیستند.
وی با تاکید براینکه وضعیتی که در حال حاضر ما در رابطه با مباحث هسته ای در آن قرار داریم وضعیتی است که عدم توازن طراحی بین تیم مذاکره کننده ایران و تیم مذاکره کننده آمریکا وجود دارد تصریح کرد: تیم مذاکره کننده ایران به دنبال تعامل است اما تیم مذاکره کننده آمریکایی به دنبال فروپاشی جمهوری اسلامی است.
کارشناس سیاست خارجی افزود: تیم مذاکره کننده کشورمان باید به دنبال آن باشد که برنامه هسته ای را با حداکثر توان نگه دارد و تحریم ها را لغو کند به نظر می رسد تا دیر نشده تیم مذاکره کننده ما نیاز به یک بازبینی در طراحی دارد. ما پیشنهاد دادیم به کنگره طرف مقابل متن توافق نامه را تصویب کند چون اگر قرار است بین کنگره و قوه مجریه دعوا شود ما همان ابتدا متوجه شویم نه وقتی کار از کار گذشت و اگر کنگره آمریکا متن توافق نامه را تصویب نکرد جمهوری اسلامی ملزم به اجرا نباشد.
ایزدی با اشاره به خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری اظهار داشت: به نظر می رسد خطوط قرمزی که معظم له عنوان کردند در برخی از موارد نقض شده است و امیدواریم با توجه به مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی مبنی بر حفاظت و صیانت از حقوق و دستاوردهای هسته ای هر چه بیشتر به این موارد توجه شود و در صورتی که به بحث لغو تحریم ها پافشاری شود مذاکرات می تواند نتیجه بخش باشد و در غیر این صورت اگر بحث تعلیق تحریم ها پیش رو باشد چیزی عاید ما نخواهد شد.
خوارج هم پیشانی هایشان تاول زده بود
تفکرات محمود هنجنی را بریزید سطل زباله . باشد که رستگازشوید