به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اینترنتی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا، در زیر به نمونه کوچکی از این واکنش به موافقتنامه هسته ای بین ایران و گروه پنج به اضافه یک اشاره شده است:
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت این پیمانی است که ارزش حرف زدن درباره آن را دارد. من امیدوارم و واقعا معتقدم که این موافقتنامه منجر به تفاهم متقابل بیشتر و همکاری در بسیاری از چالش های امنیتی جدی در خاورمیانه (غرب آسیا) شود. این موافقتنامه همچنین می تواند به تقویت صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن کمک کند.
اسقف اسکار کانت از انجمن اسقف های آمریکا گفت این موافقتامه گامی مهم در جهت امنیت و دوستی بیشتر در جهان است و این هدفی است که همه ما آن را دنبال می کنیم.
وی افزود من از این موافقتنامه مهم که آمریکا و دیگر کشورهای عضو گروه پنج به اضافه یک با ایران دست یافته اند استقبال می کنم. این موافقتنامه دستاوردی مهم در جهت محدود شدن برنامه هسته ای ایران و جلوگیری از دستیابی این کشور به تسلیحات هسته ای است و درعین حال به ایرانی ها اجازه می دهد از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز برخوردار باشند. آمریکا و شرکای بین المللی آن به همراه ایران گام مهمی برای دستیابی به این موافقتنامه برداشتند.
جو سیرینسیون Joe Cirincione رئیس بنیاد پلوشیرز Ploughshares گفت این موافقتنامه یک پیروزی بزرگ برای امنیت ملی آمریکاست. این موافقتنامه برنامه هسته ای ایران را محدود و یک رژیم بازرسی و نظارت دائم بر این کشور اعمال می کند.
ایلان گلدنبرگ Ilan Goldenberg و الیزابت رزنبرگ Elizabeth Rosenberg از تحلیلگران مرکز تحقیقاتی «نیو امریکن New American » گفتند محدودیت ها بر برنامه غنی سازی اورانیوم ایران و همچنین ساز و کار بازرسی ها و راستی آزمایی که ایران و گروه پنج به اضافه یک درمورد آن توافق کردند برای اطمینان از فاش شدن هرگونه اقدام ایران در جهت دستیابی به سلاح هسته ای پیش از آنکه چنین کاری را آغاز کند کافی است. سوال مهمی که اکنون وجود دارد این است که آیا آمریکا ، ایران و جامعه بین المللی می توانند اراده سیاسی لازم را برای اجرای این موافقتنامه در طولانی مدت حفظ کنند یا خیر.
نیکلاس برنز Nicholas Burns سفیر سابق آمریکا گفت من معتقدیم که ما توانسته ایم تهدید ایران را در خاورمیانه محدود کنیم ، ما توانسته ایم آنها را متوقف کنیم. من همچنین معتقدم سیاست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ارزش حمایت را دارد. من از آن حمایت می کنم زیرا معتقدم که بهترین گزینه است. من در دوره ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش سه سال در زمینه سیاست ایران کار کردم. من به تحریم ایران کمک کردم. من معتقدم که ما توانسته ایم تهدید این کشور را در خاورمیانه کنترل کنیم.
ریچارد نفیو Richard Nephew کارشناس تحریم ها می گوید توافق به دست آمده با ایران یک موافقتنامه خوب است زیرا از دستیابی ایران به اورانیوم غنی شده تسلیحاتی دستکم برای مدت ۱۰ سال جلوگیری خواهد کرد. این موافقتنامه همچنین برای همیشه از دستیابی ایران به پلوتونیوم تسلیحاتی جلوگیری می کند.
جیمز روبین James Rubin دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا نیز درمورد این موافقتنامه گفت آنچه کنترل تسلیحات در دوره ریگان و نیکسون انجام داد کنترل رقابت تسلیحاتی بود تا خطر جنگ هسته ای و خطر رشد زرادخانه های شوروی کاهش یابد. این دقیقا همان چیزی است که ما اکنون در حال انجام دادن آن هستیم. هدف از این موافقتنامه تغییر رژیم در ایران نیست بلکه هدف از آن محدود شدن دامنه فعالیت های هسته ای این کشور است.
جیم والش Jim Walsh از تحلیلگران موسسه برنامه مطالعات امنیت فناوری در ماساچوست گفت شاید این موافقتنامه کامل نباشد اما بدون شک بهتر از گزینه های دیگر است. اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران به معنی حرکت این کشور در جهت دستیابی به تسلیحات هسته ای است. ما نمی توانیم برای جلوگیری از برنامه هسته ای ایرانی ها آنها را بمباران کنیم زیرا همانطور که پیشتر نیز گفته شده است حمله نظامی تنها باعث به تاخیر افتادن برنامه هسته ای این کشور خواهد شد.
مایکل برین Michael Breen مدیر اجرایی پروژه امنیت ملی ترومان Truman گفت این موافقتنامه تاریخی بین ایران و گروه پنج به اضافه یک قدرت دیپلماسی را به نمایش گذاشت. اگر این موافقتنامه به درستی اجرا شود ، آمریکا و متحدانش امنیت بیشتری پیدا خواهند کرد. توافق به دست آمده همه راه های ایران را برای دستیابی به سلاح هسته ای مسدود می کند و به ما امکان می دهد نظارت بیشتری بر فعالیت های هسته ای این کشور داشته باشیم.