به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به گزارش رسانه های پاکستان، رئیس جدید دفتر سیاسی طالبان افغانستان بلافاصله پس از انتصاب به این سمت، رسما با 'ملا اختر منصور' رهبر جدید طالبان اعلام بیعت کرد و گفت که از رهبر جدید طالبان بطور کامل حمایت می کند.
استنکزی در زمان حکومت طالبان در افغانستان، معاونت وزارت بهداشت این حکومت را برعهده داشت و یکی از موسسان دفتر سیاسی طالبان در قطر محسوب می شود.
وی همچنین یکی از اعضای سابق یکی از احزاب سیاسی افغانستان موسوم به حزب انقلاب اسلامی است.
سید طیب آقا روز گذشته به دلیل روند رو به افزایش اختلافات درون طالبان بر سر انتخاب رهبر جدید این گروه رسما استعفا کرد.
وی ضمن اعلام استعفای خود، در اعتراض به اعلام خبر مرگ ملا عمر رهبر سابق طالبان بعد از دو سال نیم از مردن او، اعلام این خبر دیرهنگام را یک اشتباه تاریخی توصیف کرد و همچنین در اعتراض به روند انتخاب ملا اختر منصور گفت که رهبر طالبان نباید در خارج از افغانستان انتخاب شود زیرا تصمیمات مشابه در گذشته هزینه های زیادی برای کشور داشته است.
منابع نزدیک به طالبان در گفت و گو با خبرنگار روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان اعلام کرده اند که طالبان عجله ای برای از سرگیری روند مذاکرات صلح با دولت کابل ندارد و قصد دارد ابتدا به سامان دهی امور خود بپردازد.
صدای مخالف برخی اعضای ارشد طالبان با رهبری ملا اختر منصور در شرایطی شنیده می شود که این رهبر جدید طالبان، روز شنبه هفته جاری، نخستین پیام خود را در قالب یک فایل صوتی 33 دقیقه ای منتشر کرد.
او در این پیام صوتی، بر ضرورت وحدت و جلوگیری از اختلاف در میان اعضای طالبان تاکید کرده و وعده داده است که راه و سیاست های ملا عمر را در پیش خواهد گرفت.
ملا اختر منصور که تا این لحظه به عنوان رهبر جدید طالبان افغانستان شناخته می شود، در پیام صوتی خود گفته است: شعار ما، اجرای اصول شریعت و حکومت اسلامی است و تا رسیدن به این هدف، جهاد و مبارزه را ادامه خواهیم داد.
براساس گفته منابع طالبان، اعضای خانواده ملاعمر بطور مشخص از ملا اختر منصور حمایت نکرده اند. آنها می گویند تنها رهبری را قبول خواهند داشت که مورد توافق و اتفاق نظر اکثریت اعضای ارشد طالبان باشد و بتواند مثل ملاعمر، وحدت را در داخل گروه طالبان حفظ کند.
اکنون علاوه بر دولت افغانستان، پاکستان نیز بی صبرانه منتظر است ببیند که چه کسی در نهایت رهبری طالبان افغانستان را برعهده خواهد گرفت. دولت های پاکستان و افغانستان منتظر حل و فصل مساله رهبری در داخل طالبان و تصمیم گیری این گروه برای ادامه مذاکرات صلح با دولت کابل هستند؛ مذاکراتی که قرار بود دور دوم آن روز جمعه (دیروز) در اسلام آباد برگزار شود اما با اعلام خبر مرگ ملاعمر تنها در فاصله زمانی دو روز مانده به این مذاکرات، همه چیز به تعویق افتاد.
ژنرال طلعت مسعود تحلیل گر ارشد پاکستانی معتقد است: ایجاد وضعیت جدید در طالبان و اختلافاتی که میان آن بر سر رهبری این گروه بوجود آمده است، آینده روند مذکرات را با ابهام و تردید مواجه کرده است زیرا فعلا اولین مساله این است که مشخص نیست چه کسی نماینده طالبان در این مذاکرات خواهد بود.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه طالبان رهبر جدید (ملا اختر منصور) را برای خود برگزیده است اما هنوز هم اختلافات میان این گروه درباره موضوع رهبری ادامه دارد. برخی اعضای کلیدی طالبان با رهبری جدید این گروه موافق نیستند.
به گفته این تحلیل گر پاکستانی، برای هرگونه شروع مجدد مذاکرات، قبل از هرچیز باید مساله رهبری در طالبان حل و فصل شود زیرا در غیر این صورت، هر تصمیمی که از سوی یک سری از اعضا گرفته شود، ممکن است گروه دیگر آن را نپذیرد و اختلافات ریشه ای و عمیق میان آنان ایجاد شود.