به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در آئین گرامیداشت سی و پنجمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی که عصر روز گذشته در پژوهشکده رویان برگزار شد گفت: بزرگترین سرمایه کشور جوانان هستند و این آن چیزی است که در اقتصاد دانش بنیان به آن توجه میشود ما جزو پنج کشور دنیا از نظر تعداد فارغ التحصیلان مهندسی هستیم نفت و گاز ما سرمایه کشور ما نیستند بلکه وبال گردن ما هستند.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری طی جلسهای که داشتند از یک مبحثی به نام بچه پولداری استفاده کردند شما کمتر بچه پولداری را مییابید که کارآفرین باشد و نفت هم همین بلا را بر سر ما میآورد بزرگترین خیانت ما به فرزندان مان این است که پول بدون مسئولیت و مفت را به آنها بدهیم. در همه دورهها که البته منحصر به هیچ دولتی نیست ما فکر میکنیم که هر چیزی را مفت میتوان خرید.
وی تصریح کرد: ما کارخانه سیمان سازی را میخریم و در صنعت نفت 34 بار سولفور زدایی را خریدهایم و همیشه فکر میکنیم که می توان با نفت و پول همه چیز را خرید.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه روح پژوهش مهم است گفت: انسان است که پژوهش را میسازد و دستگاه یک وسیله است که میتوان آن را تامین کرد دانشگاههایی هستند که صددرصد پول آنها را دولت متقبل میشود و این نوع دانشگاه هیچ وقت برای مردم فکر نمیکند این نوع دانشگاه هیچ گاه برای جامعه سوددهی لازم را ندارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید مبلغ قابل توجهی از بودجه دانشگاهها از فروش تکنولوژی به دست بیاید گفت: باید دانشگاهها بودجه خود را از طریق فروش تکنولوژی شرکت دانش بنیان فروش پتنت به دست بیاید براین اساس اقتصاد دانش بنیان از پژوهش پول درمیآورد.
ستاری در ادامه با تاکید بر اقتصاد دانش بنیان گفت: توجه به مزیتهای سرزمینی باید افزایش یابد برگشت به مزیتهای سرزمینی و سنتها میتواند به ما کمک کند باید مشکلات را شناسایی کنیم که حل آن زمینه به وجود آمدن اشتغال است و حل آن با عقل و درایت اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه مزیت کشور ما نفت و گاز نیست بلکه جوانان تحصیل کرده آن است گفت: این افراد تهدید نیستند بلکه این افراد میتوانند کارآفرینی کنند در سیستمهای نفتی مثل ما اشتغال استخدام است ولی در هیچ جای دنیا معنای اشغال استخدام نیست.
ستاری تصریح کرد: ما از یک رانت فروش نفت در بودجه استفاده میکنیم و این رانت در تمام جهان حضور دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: مرز دانش جایی است که اقتدار ملی به وجود میآورد و راهبردهای اصلی پژوهش کشور است.
در پایان این مراسم از حسین بهاروند، جهادگر عرصه علم و عمل و علی منتظری، رئیس پژوهشگاه علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی تقدیر شد.
همچنین به مناسبت روز خبرنگار از مرضیه حسن پور خبرگزاری فارس، ناهید شفیعی خبرگزاری ایرنا، زهرا حاجیان روزنامه خراسان و مجید زندی روزنامه جمهوری اسلامی و دبیر واحد مرکزی خبر تقدیر شد.