به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کردستان، سردار حمید عسگری مشاور حقوقی وزیر دفاع روز جمعه در جمع دانشجویان شرکت کننده در دوره آموزشی راویان نور شمالغرب کشور که در شهر سنندج در حال برگزاری است به بیان شخصیت والا و خاطرات شهید محمود کاوه اعجوبه کردستان در زمان جنگ تحمیلی پرداخت.
وی که از همرزمان این شهید والا مقام است اظهار داشت: انقلاب اسلامی مهد پرورش بزرگ مردانی است که در گمنامی قلل رفیع کمال را پیمودند و شهد شهادت را عاشقانه و مشتاقانه نوشیدند. یکی از بزرگمردان که با جهاد خاموش خود چنین اوجی را درنوردید شهید محمود کاوه است.
وی گفت: روایتها و داستانهای زیادی از زندگی شهدا و ایثارگران منتشر شده ولی واقعا برخی شهدا هنوز هم ناشناخته مانده اند و نسل امروز اطلاعات چندانی از این قهرمانان وطن ندارند. یکی از این شهدا شهید محمود کاوه است که در سال 1340 در مشهد متولد شد.
عسگری تاکید کرد: شهید محمود کاوه مردي بود كه با همرزمان و همراهان خود بر نقشه هاي از پيش طراحي شده دشمن خط بطلان كشيد و جنگجوي قهرماني بود كه حسرت تجزيه كردستان را بر دل طراحان آن گذاشت.
مشاور حقوقی وزیر دفاع افزود: مبارزات محمود کاوه در دوران دبیرستان و حضور در راهپیماییها وی را یکی از عناصر فعال انقلابی معرفی کرد تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مشهد شد. علاقه محمود به جنگهای نامنظم موجب شد تا دوره های سخت چریکی و تکاوری را بگذراند و تخصص این شهید موجب شد تا به دلیل شایستگی که دارد به عنوان مامور حفاظت از بیت رهبری (حضرت امام خمینی ره) از مشهد به تهران منتقل شود.
سردار عسگری افزود: شهید محمود کاوه که متوجه مظلومیت کردستان که در تصرف گروه های ضد انقلاب بود میشود سعی میکند از توانایی خود در منطقه کردستان استفاده کند به همین دلیل این جوان مشهدی در سن 19 سالگی و در سال 59 فرمانده سپاه سقز شد و توانست امنیت از دست رفته سقز را مجددا احیا کند و رغب و وحشت زیادی در دل ضد انقلاب ایجاد کند.
وی ادامه داد: برقراری امنیت در شهر و سپس جاده های اصلی، دغدغه ی اصلی شهید کاوه بود و آنهایی که در سپاه سقز چند ماهی را خدمت کرده اند، یادشان هست که او و نیروهایش همیشه در حالت آماده باش بودند تا به محض رسیدن خبری از دشمن ، مثل آوار بر سرشان خراب شوند.
عسگری تصریح کرد: کاوه به عنوان فرمانده عملیات تیپ شهدا به فرماندهی شهید ناصر کاظمی به قلب دشمن یورش می برد و آوازه حضور محمود کاوه در نوک پیکان تیپ شهدا وحشت در دل منافقان به وجود آورد تا جائیکه این تیپ توانست سد بوکان، صائین دژ، کیله، آشنوزنگ و محور استراتژیک پیرانشهر به سردشت را آزاد کنند.
وی عنوان کرد: به دنبال عمليات سرنوشتساز نيروهاي سپاهي در محورهاي مختلف كردستان و همزمان با تشكيل تيپ ويژه شهدا (كه فرماندهي آن بر عهده شهيد ناصر كاظمي بود) كاوه به عنوان فرمانده عمليات اين تيپ انتخاب شد. پس از مدت كوتاهي از فعاليت او در اين مسووليت (كه با آزادسازي بسياري از مناطق همراه بود) آوازه تيپ ويژه شهدا، آنچنان ضدانقلابها را متحير ساخت كه به كلي روحيه خود را از دست دادند و ميدانستند كه مقاومت در مقابل اين يگان جز خسارت و نابودي ثمري نخواهد داشت.
به گفته مشاور حقوقی وزیر دفاع در یکی از عملیاتها فرمانده تیپ ویژه شهدا به شهادت رسید و در خردادماه سال 62 محمود کاوه به عنوان فرمانده تیپ شهدا منصوب شد. اولین ماموریت تیپ پس از فرماندهی شهید کاوه انجام عملیات برون مرزی والفجر 2 در منطقه حاج عمران بود که همزمانی آن با عملیات والفجر 4 موجب شد تا بخش زیادی از مناطق کردستان و سردشت از وجود ضد انقلاب پاکسازی شود.
وی به عملیات های مختلف شهید کاوه در کردستان اشاره کرد و گفت: عملیات پیرانشهر- سردشت در سال 61, عملیات والفجر 2 در سال 62 که در ارتفاعات پیرانشهر اتفاق افتاد, عملیات بدر در سال 63, عملیات قادر در سال 64, عملیات دفاع متحرک عراق در پیرانشهر, عملیات کربلا 2 و...از جمله این عملیات ها است.
وی گفت: کاوه دهم شهريورماه 1365 در 25 سالگي، هنگامي كه به منظور تصرف ارتفاعات مهم 2519، پيشاپيش رزمندگان اسلام در حركت بود، در اثر اصابت تركش خمپاره، به فيض عظيم شهادت نايل آمد از اين سردار شهيد تنها يك فرزند به نام زهرا به يادگار مانده است.
وی تاکید کرد: با اينكه بارها در صحنههاي عملياتي مجروح شده بود، ولي هميشه قبل از بهبودي، به منطقه باز ميگشت و در برخي از مواقع نيز نيروها او را با سر و بدن باندپيچي شده ميديدند كه در ميانشان حاضر ميشد و آماده پذيرش ماموريت و اجراي عمليات بود.