گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛* اعلام خبر به وحدت رسیدن سه حزب جبهه پایداری، ایثارگران و موتلفه، آن هم از طرف قائم مقام جامعه روحانیت مبارز، شادی زیادی در دل دلسوزان انقلاب ایجاد کرد. پر واضح است که تنها راه نجات اصولگرایی، همین وحدت بر اصول است. این ائتلاف دارای محاسن بسیار زیادی است که به برخی از آن ها اینطور می توان اشاره کرد:
۱- حضور حزب موتلفه در این ائتلاف، به عنوان بخشی از بدنه ی فراکسیون رهروان خود نشان از اختلافات داخلی این فراکسیون می باشد که بیشتر از آنکه فراکسیونی اصولگرا باشد، مواضعی اعتدالی داشت، که بارها این مساله به تایید و تاکید رئیس این فراکسیون رسید. این خود یعنی اینکه جریان دکتر لاریجانی شروعی موفق در انتخابات مجلس نخواهد داشت؛ البته این شروع ناموفق می تواند با اضافه شدن باهنر و حزب متبوعش به این ائتلاف، خود را بیشتر نشان دهد. در آن صورت جمعیت رهپویان نیز با سرعت به سمت این ائتلاف حرکت خواهد کرد.
۲- اینکه مجموعه ای از احزاب اصولگرا خارج از نام هایی چون علی لاریجانی، محمدباقر قالیباف، حداد عادل در قالب تحزب به سمت وحدت بروند خود نشانگر نوعی از بلوغ سیاسی است. این حرکت این پیام را دارد که اگر افراد دیگری هم خواهان شرکت در این ائتلاف هستند باید این قالب را بپذیرند و صرفا سینه زنان زیر بیرق یک نفر لقب نگیرند.
۳- با قدرت گیری هر چه بیشتر این ائتلاف( با فرض قدرت گیری)، دکترعلی لاریجانی یا باید برای همیشه قید اصولگرا بودن را بزند و به سمت دولت حرکت کند (البته اگر دولت به سمت اصلاح طلبان حرکت نکند.) یا اینکه به این سازوکار احترام بگذارد و با تاسیس حزبی به خیل دیگر اصولگرایان بپیوندد.
۴- این سه گروه اصولگرا در مجموع موفق ترین گروه های اصولگرا در موضع گیری علیه فتنه و انحراف یودند و کارنامه سفیدی را از خود نشان داده اند. این خود می تواند نشانه خوبی برای وحدت بر روی اصول داشتن این گروه ها باشد.
۵- حمایت جامعتین از این وحدت نیز از نشانه های بسیار خوب آن است. این بدان معنی است که حضرات آیات مصباح یزدی، موحدی کرمانی و یزدی می توانند اثرات بیبدیلی بر افزایش قدرت این ائتلاف داشته باشند.
۶- این وحدت می تواند مقدمه ای بر وحدت اصولگرایان و دلسوزان انقلاب در انتخابات مجلس خبرگان باشد؛ این در حالی است که به اذعان کارشناسان سیاسی این انتخابات مجلس خبرگان مهم ترین انتخابات تاریخ انقلاب اسلامی می باشد و ضرورت حضور قدرتمند و همراه با وحدت دلسوزان نظام و رهبری در آن حس می شود.
۷- حضور جبهه پایداری نیز در این وحدت خط بطلانی بر این نکته می باشد که این گروه حاضر به وحدت نیست و همیشه موجب اختلاف و برهم زدن وحدت نیروهای وفادار به نظام می باشد.
۸- اعلام بهنگام این وحدت نیز توانست از فشار رسانه های زنجیره ای برای آتش افکندن در بین اردوگاه اصولگرایان و ایجاد اختلاف بکاهد و آن ها را مجبور سازد که یا پایداری را افراطی خطاب نکنند یا امثال احزابی مانند موتلفه را نیز افراطی بدانند که این نیز خود دارای بار سیاسی است. تنها امید آن ها می تواند به باقی مانده های فراکسیون اصولگرا باشد که البته بیشتر دم از وحدت با دولت می زنند تا اصلاح طلبان.
۹- نهایتا امید است که با تحکیم این وحدت، دیگر گروه های اصولگرا نیز به آن بپیوندند تا هرچه بیشتر بر احتمال پیروزی این انتلاف افزوده بشود و این ائتلاف سرمشقی برای انتخابات های بعدی در کنش های سیاسی اصولگرایان باشد.
*رهام حبیبی - فعال دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.