به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، پروفسور گرجی امروز در نشست خبری «دومین سمپوزیوم بین المللی صرع» که در بیمارستان رضوی این شهر در حال برگزاری است، با یادآوری اینکه بخش مانیتورینگ صرع بیمارستان رضوی از چهار سال پیش کار خود را آغاز کرده است، گفت: در طول این چهار سال توانستهایم 1000 نفر را تحت مانیتورینگ قرار دهیم.
وی با بیان این نکته که در طول مانیتورینگ مشخص شد که حدود 14 درصد مراجعه کنندگان مبتلا به صرع نیستند، افزود: از بین 1000 بیمار مراجعه کنند 150 نفر کاندید عمل جراحی شدند که ما توانستیم بر روی 60 نفر از این افراد عمل جراحی را انجام داده که خوشبختانه این عمل بر روی 77 درصد افراد افاقه کرده است و در طول دو سال گذشته به حملات صرعی مبتلا نشدند.
رئیس مرکز اعصاب بیمارستان رضوی ادامه داد: میانگین سنی افراد عمل شده 30 سال است و به طور کلی کوچکترین فردی که در این مرکز عمل شد 11 ساله و بزرگترین فرد حدود 50 ساله بوده است، همچنین میانگین افرادی که نسبت به درمان مقاوم بودند حدود 17 سال میباشد.
وجود 780 هزار بیمار مبتلا به صرع در کشور
گرجی ضمن اشاره به این مطلب که حدود نیم تا یک و نیم درصد از جمعیت کل جهان مبتلا به صرح هستند، خاطرنشان کرد: در ایران نیز با در نظر گرفتن حدود 78 میلیون نفر جمعیت حدود 780 هزار نفر به صرع مبتلا هستند که بیش از 250 هزار نفر از این تعداد نسبت به درمان مقاوم میباشند.
وی با بیان این نکته که با توجه به اینکه در ایران آمار تصادفات جادهای و به طبع آن آمار ضربه به سر وارده ناشی از تصادفات بیشتر است تعداد مبتلایان نیز افزایش مییابد، گفت: گاهی اوقات مشاهده میکنیم که به دلیل تشخیص نادرست، برخی افراد در طول سالیان دراز تصور میکردند که حملات تشنجی آنان ناشی از صرع است که با مراجعه به این مرکز و انجام مانیتورینگ مشخص شده که این افراد مبتلا به صرع نیستند.
رئیس مرکز اعصاب بیمارستان رضوی با اشاره به اینکه با یک نوار مغزی ساده نمیتوان در رابطه با صرع تشخیص قطعی داد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با توجه به تجهیزاتی که در مرکز مانیتورینگ بیمارستان رضوی وجود دارد تشخیص بیماری برای ما محتملتر است؛ همچنین امکانات و تجهیزات این مرکز به گونهای است که قابل رقابت با دیگر کشورهای پیشرفته میباشد.
جا ماندن بیمهها از پوشش بیماری صرع
گرجی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این نکته که متاسفانه بیمهها بیماران صرعی را تحت پوشش خود قرار نمیدهند، گفت: تصور نادرستی که در این رابطه وجود دارد این است که بسیاری، از جمله بیمهها تصور میکنند این تکنولوژی یک تکنولوژی لوکس است؛ بنابراین نباید تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وی ضمن نادرست خواندن این تفکر، بیان داشت: درمان این بیماری مانند جراحی زیبایی و جراحی بینی امری لوکس نیست که بیمهها اینگونه تصور میکنند.
رئیس مرکز اعصاب بیمارستان رضوی تاکید کرد: با توجه به اینکه مبتلایان به صرع به دلیل موقعیتی که دارند توان انجام هر شغلی را ندارند، بعضا با مشکلات مالی روبرو هستند؛ بنابراین میطلبد که بیمهها نیز وارد عرصه شده و به آنان کمک کنند.
گرجی با بیان این مطلب که هزینه 24 ساعت مانیتورینگ یک بیمار صرعی در این مرکز یک میلیون و 300 هزار تومان میباشد، گفت: در مواردی که باید شخص برای جراحی ارزیابی شود حدود چهار روز تا یک هفته باید تحت مانیتورینگ قرار گیرد که به طبع هزینه آن افزایش خواهد یافت.
وی با یادآوری این موضوع که در تهران، شیراز و اصفهان نیز چنین مراکزی وجود دارد، بیان داشت: بر اساس آنچه که خود مشاهده کردهایم و بیماران گفتهاند هزینه مانیتورینگ در مشهد بسیار کمتر از دیگر شهرهاست.
رئیس مرکز اعصاب بیمارستان رضوی در ادامه با اعلام این خبر که درصدد ارتقاء این مرکز طی سالهای آینده هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها 20 درصد از تجهیزات مربوط به بیماری صرع در این مرکز وجود دارد که برای رسیدن به سطح کشورهایی مانند المان و آمریکا باید حدود 30 درصد دیگر تجهیزات خود را افزایش دهیم، همچنین درصددیم طی 10 سال آینده به یک مرکز تراز در دنیا تبدیل شویم.
وی بر اطلاع رسانی رسانهها در رابطه با بیماری صرع تاکید کرد و گفت: رسانهها میتوانند با اطلاع رسانی در رابطه با این بیماری بسیاری از باورهای نادرست جامعه در خصوص بیماران صرعی را کاهش دهند.