هدف پژوهشکده هاي بسيج دانشجويي جرات دادن به دانشجو است
رحمت الله حيدري در گفت وگو با خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» در اصفهان، اظهار داشت: پژوهشکده بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي مالک اشتر حدود دو سال است که تشکيل شده و در واقع قبل از برنامه ريزي سازمان و به صورت يک کار دانشجويي آغاز به کار کرد.
وي در ادامه افزود: اين مرکز با توجه به امکانات دانشگاه و رشته هاي مرتبط در سه رشته فعاليت مي کند که بخش اول شامل علوم و فنون هسته اي است که حدود دو سال شروع به کار کرده، با سازمان انرژي اتمي ارتباطاتي دارد و دو پروژه در دست اقدام نيز دارد.
حيدري ادامه داد: بخش دوم، فعاليت اپتيک و ليزر است که دو پروژه در دست اقدام دارد و برگزاري کلاس هاي آموزشي را در ترم جاري انجام خواهد داد؛ قسمت سوم فعاليت ها شامل نانوتکنولوژي است که طرح هاي بزرگي در دست اقدام دارد و درصدديم در بحث توليد علم و جنبش نرم افزاري در اين بخش قدم هاي بزرگي برداريم.
مسئول پژوهشکده بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي مالک اشتر اصفهان در رابطه با ضرورت تشکيل اين پژوهشکده ها گفت: واقعيت اين است که ما از لحاظ علمي راهي که ديگران رفتند را طي مي کنيم، در واقع معمولا به اين شکل عمل مي کنند که بايد دانشجوي نخبه طرحي داشته باشد و اين مراکز فقط حمايت مي کنند اما ما فقط دنبال جذب نخبه نيستيم.
وي در اين زمينه توضيح داد: ما دنبال اين هستيم که يک سري دانشجوياني که نه نخبه هستند نه ويژگي خاصي دارند، دور هم جمع شوند و دنبال يک طرح بروند و در واقع خلاقيت بچه ها را بارور و خودمان توليد علم کنيم نه اينکه صرفا انجام پروژه هاي ديگران را بر عهده بگيريم.
حيدري تاکيد کرد: در برخي زمينه ها بايد به دانشجويان جرات داد که فکر کنند و ثابت کنند ما مي توانيم، مثلا در زمينه طراحي رآکتور هسته اي اين توانايي را ثابت کنيم، اين در حالي است که در برخي زمينه هاي ديگر مثل اپتيک و ليزر به اين باور ما مي توانيم رسيده ايم اما بايد زمينه بروز آن را فراهم کرد.
مسئول پژوهشکده بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي مالک اشتر اصفهان در زمينه بارور کردن پتانسيل هاي موجود در اين پژوهشکده ها گفت: چون زمينه فعاليت ما در حوزه علوم پايه است، در بلند مدت نتايج خود را نشان مي دهد و در کوتاه مدت بازدهي کمتري دارد.
وي در رابطه با مشکلات پيش روي پژوهشکده هاي دانشجويي گفت: ما از لحاظ مالي مشکل داريم علاوه بر اين در بسياري مواقع دچار ضعف سيستم اجرايي هستيم و اين ديدگاه ها اشتباه است چون فقط با ديد بازدهي به پروژه ها نگاه مي کنند.
حيدري ادامه داد: ديد نظري با ديد عملي فرق دارد، بسياري از مسئولان به پيشرفت کشور علاقه دارند اما از لحاظ عملي قبول ندارند؛ ساختار درستي نيز وجود ندارد يعني يک دانشجو کاري را شروع مي کند اما معلوم نيست بايد به چه صورت پيش رود که اين مشکلات نيازمند يک ساختار عملي صحيح است.
مسئول پژوهشکده بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي مالک اشتر اصفهان در رابطه با ديگر مشکلات پيش رو گفت: در سپاه و بسيج بايد نيروهايي باشند که تنها در قالب ساختار قرار نگيرند و حساب دو دو تا چهار تا نداشته باشند و يا اينکه نگويند شوراي انقلاب فرهنگي پژوهشگاه ها را قبول ندارد، بايد بسيج دانشجويي اين پژوهشگاه ها را تشکيل دهد و با توجه به اين ثمرات از شوراي انقلاب فرهنگي انتظار همکاري داشته باشد.
وي در پايان تاکيد کرد: با توجه به ديدگاه مسئول بسيج دانشجويي کشور ما نيز عقيده داريم ابتدا راه را براي ورود همه دانشجويان به اين پژوهشگاه ها فراهم کنيم و سپس بنا به تمايل خود آنان زمينه فعاليتشان در بسيج فراهم شود./انتهاي خبر/