به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، بنياد ملّی نخبگان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ بر اساس آييننامه «اعطای جايزههای تحصيلی به دانشجويان صاحب استعداد برتر» تسهيلات ويژهای را در قالب چهار جايزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ شامل موارد متعددی از قبيل رتبه دانشجويی، اعتبار آموزش ياری، اعتبار پژوهش ياری، اعتبار فن ياری، اعتبار توان مندی آموزشی، اعتبار ارتباطات علمی، اعتبار توان مندی كارآفرينی و غیره را به دانشجويان صاحب استعداد برتر دانشگاه ها و پژوهشگاه های كشور اعطا می كند.
دانشجويان دوره های كارشناسی، كارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای، دكتری تخصصی همۀ رشتهها و دورههای تخصص و فوق تخصص رشته های علوم پزشکی كه در سنوات مجاز تحصيل (دانشجويان دوره كارشناسی چهار سال، دانشجويان دوره كارشناسي ارشد دو سال، دانشجویان دوره دكتری حرفهای هفت سال، دانشجويان دوره های تخصص و دكتری تخصصی چهار و نيم سال و دانشجویان دورههای فوق تخصص در رشتههای علوم پزشکی سه سال) که در يكي از دانشگاه ها يا مراكز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوری يا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تحصيل می كنند می توانند از اين جوايز بهره مند شوند.
بررسی پرونده دانشجويان ساير دانشگاه ها منوط به ثبت كامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنياد به آدرسhtpp://soraya.bmn.ir می باشد، دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامی به صورت متمركز از طريق سازمان مركزی دانشگاه به بنياد ملّی نخبگان معرفی می شوند و نيازی به نامنويسی در اين فرايند ندارند.
متقاضيان برای بهره مندی از اين جوایز باید داراي دست كم يكی از ويژگی های زير و حائز بيشترين امتياز از فعاليت های نخبگانی باشند:
الف. كسب مدال طلا، نقره يا برنز در المپيادهای دانش آموزی ملّی و جهانی
ب. كسب رتبه برتر در آزمون های سراسری ورود به دانشگاه های كشور (رتبه های كشوری زير ۱۰۰۰ ورود به دوره كارشناسی يا دكتری حرفه ای در گروه های رياضی و فنی، تجربی، علوم انسانی، هنر يا زبان های خارجی، رتبه های زير ۵۰ در مجموعه امتحانی در دوره كارشناسی ارشد)
ج. كسب رتبه اول تا سوم در المپيادهای ملّی دانشجويی
د. كسب رتبه برتر در آزمون های سراسری علوم پزشكی كشور اعم از آزمون های جامع، پيش كارورزی، دستياری در رشته های پزشكی، دندان پزشكی و داروسازی و دستياری فوق تخصصی پزشكی
ه. كسب عنوان دانشجوی ممتاز دانشگاه ها(دانشجوی نمونه كشوری)
و. ثبت اختراع برگزيده براساس آيين نامه شناسايی و پشتيبانی از اختراع های برگزيده (اختراع ¬های سطح ۳، ۲ و ۱)
دانشجویان بايد اولاً حدنصاب لازم را از فعاليت های نخبگانی (شامل فعالیت های فنّاورانه، پژوهشی و آموزشی) بهدست آورند و ثانياً حائز بيشترين امتياز در بين ساير متقاضيان باشند. بررسی داشتن حد نصاب لازم و کسب بیشترین امتیاز در بین متقاضیان، بر اساس فعالیتهای نخبگانیِ اعلامیِ متقاضی، توسط سامانه اطلاعاتی بنياد محاسبه و نتیجۀ آن از طریق سامانه به متقاضی اعلام میشود.
مصاديق «فعاليتهای نخبگانی» به شرح زير است:
الف. موفقيت های علمی در دانشگاه (آموزشی، پژوهشی، فنّاورانه و غیره.
ب. كسب جايزه های تحصيلی بنياد
ج. كسب رتبی برتر در آزمون های علمی (مانند كنكور، آزمون های سراسری علوم پزشكی، المپيادهای دانشجويی و غیره.
د. برگزيده شدن در جشنواره های علمی، پژوهشی، فنّاورانه مورد تأیید بنياد (مانند جشنواره های خوارزمی، رازی، فارابی، رويش، شيخبهايی و غیره.
ه. برگزيده شدن در جشنواره های معتبر ادبی و هنری يا قرآنی مورد تأييد بنياد.
لازم به ذکر است، فرصت نهايی برای تكميل پرونده، بيستم مهرماه است و پروندههايي كه پس از اين تاريخ تشكيل شوند بررسی نخواهند شد. چنانچه در هر مرحله از بررسی مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را بارگذاری كرده است، متقاضی نه فقط از اين جايزه بلكه از تمامی تسهيلات بنياد محروم می شود و عدم صداقت وی به دستگاههای ذی ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پيگيری می شود. تحويل اطلاعات، بررسی اطلاعات و اعلام نتايج صرفاً از طريق سامانه اطلاعاتی بنياد و به شكل الكترونيكی صورت می پذيرد و بنياد به هيچ عنوان پاسخ گوی حضوری نيست.