به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ جمعی از دانشجویان نخبه مقطع کارشناسی ارشد نسبت به آیین نامه جدید پذیرش دکتری بدون آزمون استعدادهای درخشان اعتراض کردند.
براساس آییننامه جدید دانشگاه اختیار دارد حداکثر معادل ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرش با آزمون شیوه آموزشی- پژوهشی دوره روزانه دکتری خود در هر کد رشته محل تحصیل را از بین دانشآموختگان دوره کارشناسیارشد داخل کشور و مورد تأیید وزارت به صورت مازاد بر ظرفیت، با رعایت شرایط زیر، پذیرش کند:
۱٫ داشتن میانگین کل ۱۶ و بالاتر در دوره کارشناسی و میانگین کل ۱۷ و بالاتر بدون احتساب نمره پایاننامه در دوره کارشناسی ارشد
۲٫ بیش از دو سال از تاریخ دانشآموختگی متقاضی نگذشته باشد.
۳٫ کسب حداقل ۷۰ امتیاز از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مصاحبه مطابق جدول ارزشیابی پیوست (کسب حداقل ۱۰ امتیاز از ردیف شماره ۱ بخش امتیازات پژوهشی و کسب حداقل ۴ امتیاز از ردیف شماره ۱۱ مربوط به مدرک زبان، بخش امتیازات آموزشی الزامی است.)
این قانون شامل دو تبصره به شرح زیر است:
تبصره ۱: دانشگاه پیام نور، آزاد اسلامی، غیردولتی- غیرانتفاعی و پردیسهای بینالملل (خودگردان) مجاز به استفاده از این آییننامه برای پذیرش استعداد درخشان در دوره دکتری نیستند.
تبصره ۲: پذیرش دانشآموختگان حائز شرایط این آییننامه بدون پرداخت شهریه تحصیلی است.
همچنین براساس آییننامه جدید دانشگاه میتواند فقط یک بار تا اول شهریور ماه هر سال نسبت به پذیرش حائزین شرایط، اقدام نماید. اسامی پذیرفتهشدگان باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تأیید صلاحیت عمومی به سازمان سنجش ارسال شود و قطعی شدن ثبت نام منوط به تأیید سازمان مذکور است.
امکانپذیر بودن پذیرش افراد مشمول این آییننامه، در همان رشته تحصیلی یا رشتههای تحصیلی مرتبط با رشته تحصیلی دوره کارشناسیارشد متقاضی، به تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای آموزشی دانشگاه از دیگر موارد این آییننامه است.
لازم به ذکر است تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفته شده بر اساس این آییننامه، مجاز نیست و همچنین مسئولیت حسن اجرای این آییننامه و هرگونه پاسخگویی قانونی مترتب بر آن بر عهده دانشگاه پذیرنده است، نظارت بر اجرا بر عهده سازمان سنجش و شرح و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی وزارت خواهد بود
بر اساس این گزارش؛ عده ای از دانشجویان در اعتراض به این آیین نامه، خواستار لغو حدنصاب 70 برای پذیرش در مقطع دکتری هستند.
یکی از دانشجویان معترض در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»؛ گفت:حد نصاب 70 باعث شده، ظرفیت استعدادهای درخشان در بسیاری از دانشگاه ها خالی بماند و حتی یک دانشجوی رتبه برتر هم نتواند از این تسهیلات استفاده کند.
وی افزود: سال های پیش این امتیاز برای دانشجویان برتر در هر رشته و دانشگاه حساب می شد که می توانند بدون کنکور وارد مقطع بعدی شوند.
اعتراضات این دانشجویان و تماس با«خبرگزاری دانشجو»، برای پیگیری این موضوع همچنان ادامه دارد.
اکثر بچه هایی که معترضن، نفرات اول تو گروه خودشون هستن که توانستن امتیاز بالای 50 را کسب کنند، امتیازی که بدست اوردنش کار اسانی نبوده، مگه دانشجویی که تنها دو سال از فارغ التحصیلیش گذشته چندتا مقاله میتونه داشته باشه؟؟
حتی با نگاه به لیست اسامی قبول شدگان امسال متوجه میشوید که در برخی گرایش ها قبولی شاید به صفر رسیده باشد.
کاش به دانشگاهها و گروههای تخصصی اعتماد میکردند تا حد نصاب را خودشان تعیین کنند، چیزی که در سنوات گذشته هم برقرار بوده.
دانشگاهها تمایل به جذب دانشجو از این طریق دارند اما به گفته خود دانشگاهها این حد نصاب نمره دست انها را بسته. البته بگذریم که در بعضی جاها تمام امتیاز را به دانشجو دادند تا امتیازش را به 70 برسونن.
به نظرم اتفاقا برای کسی که قرار نیست کنکور نده و بره دکترا لازمه که امتیاز پژوهشیش حداقل 70 باشه و این قسمت شاید مورد اعتراض باشه که معدل لیسانس هم مد نظر است شاید کسانی به هر دلیلی معدل لیسانسشان حد نصاب کامل را نیاورده باشند. و یا اینکه دانشگاه های غیرانتفاقی و پیام نور و آزاد کلا قبول نیست! حتی اگر دانشجویی توی این دانشگاه ها باشه که امتیاز پژوهشیش بالای 70 هم باشه..! حداقل می توانستند برای این دسته دانشجویان امتیاز دو برابری پژوهشی را پیش بینی می کردند نه انیکه کلا این همه دانشجو را کلا تعطیل کنند. و فقط دولتی ها
اتفاقا تنها ملاکی که کمتر می شود آنرا دستمایه کرد و دخل و تصرف در آن داشت ملاک پژوهشی است.
"مسئولین ترتیبی اتخاذ نمایند که افراد دارای امتیاز نزدیک به 70 که در گرایش خود نفر اول هستند، پذیرش شوند."
ول اینکه اساتید فقط نگاه میکنن مقاله رو و به کیفیت اون زیاد توجه ندارند و بیشتر به کمیت ان توجه می کنند و این باعث شده یک اپیدمی رخ بده برای گرفتن مقالات پولی و اکسبت مقاله از دانشگاه های بی خاصیت هندو پاکستان. علاوه بر اون امکانات دانشگاه ها رو ببینید شاید یک دانشگاه امکانات کافی نداده به دانشجو اما توانایی دانشجو بسیار بالاست و دانشجو نتوسته مقالات کافی بده. سوم اینکه توی دو سال گرفتن 70 امتیاز ساده است؟ ایا خود مسولین توی سن 23-24 این هفتاد امتیاز رو داشتن. همچنین برای مثال من بین 30 نفر بالاترین امتیاز مصاحبه رو اوردم اما پژوهشی
کمتر اوردم و در مقایسه با فردی که مقالات پولی داره و اساتید میبینند و میفهمند
خواهش میكنم پیگیری كنید ...
دانشگاه فردوسی مشهد امسال بدون توجه به حد نصاب 70 درصد دانشجویان برتری که درخواست داده بودن رو گرفت. بقیه دانشگاه ها هم اگه بخوان میتونن این کار رو بکنن.
طبق نظر دوستان حداقل زحمت بکشید این نکته رو به گوش مسئولین برسانید که نفرات اول گروه هایی که تقاضای دانشجو رو دادن بگیرن.
مشکل بنده این است که من حدنصاب 70 را کسب کرده ام اما متاسفانه با تغییر قانون از 20درصد کل دانشجویان پذیرفته شده (روزانه و شبانه) در مقطع دکترای دانشگاه مورد نظر به 20 درصد دانشجویان روزانه تغییر کرده است و همین موضوع باعث شده که من برخلاف امتیاز بالا نتوانم پذیرفته شوم.
لطفا این مشکل را نیز پیگیری کنید
بنده دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی هستم از دانشگاه امام صادق(ع)
معدل ارشد بنده 17/47 و کارشناسی بنده 17/49
6 مقاله علمی-پژوهشی در نشریات وزارت علوم که 4 مقاله چاپ شده و 2 مقاله دارای گواهی پذیرش است.
یک مقاله علمی تخصصی
مدرک DELF B1 زبان فرانسه که یک مدرک معتبر و بین المللی و مادام العمر است.
توصیه نامه علمی و اخلاقی از 2 استاد تمام دانشگاه و یک دانشیار
عضو بنیاد ملی نخبگان و دارای چندین طرح پژوهشی و شرکت در همایش ها و ...
بنده امسال 6 دانشگاه رفتم برای مصاحبه از طریق بدون آزمون
تهران(پردیس فارابی/قم)، علامه طباطبایی، قم، اصفهان، مازندران، امام صادق(ع)
در قم و امام صادق(ع) بالاترین امتیازها را داشتم اما چون 70 نبودم نگرفتن
بقیه هم دانشجوهای خودشون اولویت داشت یا کلا بیخیال شدن
ممنونم دوستان از نظراتتون. واقعاً امتیاز 70 خیلی نا عادلانه ست در صورتی که بچه های با آزمون تنها با 50 امتیاز می تونن وترد مقطع دکتری بشن. یه دانشجوی سال آخر استعداد درخشن چطور می تونه به این سقف امتیاز برسه؟؟؟؟؟؟؟ لطفا به صورت جدی پیگیر باشیم تا حقمون رو بهمون بدن و عدالت اجرا بشه
ممنونم