به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از تبریز، علی عجمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید مدنی تبریز در اختتامیه هفدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، ضمن تقدیر از کلیه شرکت کنندگان و برگزار کنندگان کنفرانس، به موضوع مهم ارتباط صنعت با دانشگاه اشاره کرد و گفت: عمده ارتباطات شکل گرفته بین دانشگاه و صنعت فی مابین دانشگاه های دولتی با شرکت های دولتی است، در حالی که این شیوه در دنیا منسوخ شده و باید دنبال ارتباطات دانشگاه با بخش مولد خصوصی باشیم.
وی افزود: پژوهش باید در خدمت صنعت قرار گرفته و تبدیل به ثروت و به عبارتی دانایی باید به دارایی تبدیل شود.
دکتر عجمی خاطر نشان کرد: دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با توجه به همجواری با شهرک صنعتی شهید سلیمی که ۶۰۰ شرکت و واحد تولیدی صنعتی بزرگ در آن فعالیت دارند و به عنوان شهرک برتر صنعتی کشور انتخاب شده است، در صدد تشکیل کلینیک صنعت، معدن و تجارت در آن شهرک می باشد که موافقت اولیه آن نیز اخذ شده است.
وی در ادامه گفت: مطالعات نشان می دهد در کشور ما در خوشبینانه ترین حالت از هر ۲۰۰۰ مقاله یک ایده برداشت می شود و حتی در برخی موارد از هر ۱۰ هزار مقاله یک ایده برداشت می شود؛ که این نشان دهنده فاصله موضوعات و محورهای پژوهشی دانشگاه ها با صنعت می باشد؛ که این روند باید اصلاح شده و پژوهش ها به سمت و سوی تبدیل علم به ثروت سوق یابد.
در ادامه پروفسور زلفی گل، دبیر انجمن شیمی ایران در سخنانی از ریاست دانشگاه، هیأت رئیسه و دانشکده علوم پایه و گروه شیمی بویژه از دکتر ذلفقار رضوانی دبیر علمی و بهزاد سلطانی، دبیر اجرایی کنفرانس به جهت برگزاری مطلوب کنفرانس صمیمانه تقدیر و تشکر کرد.
وی از پژوهشگران جوان که در این کنفرانس یافته ها و برون دادهای خود را در معرض دسترسی دیگر علاقمندان قرار دادند، نیز تشکر کرد و از غنای علمی کنفرانس خبر داد و گفت: نقطه قوت کنفرانس در منسجم بودن آن و متمرکز بودن محل برگزاری است.
دکتر زلفی گل در ادامه افزود: کمتر کشوری در جهان است که ۴.۵ میلیون دانشجوی جوان و پرتوان داشته باشد و این نقطه قوتی است که می تواند ما را در جمع کشور های پیشرفته جهان قرار دهد.
وی وضعیت علمی کشورمان با کشور ترکیه در سال ۱۹۹۳ را مقایسه کرده و از پیشی گرفتن ایران از ترکیه خبر داد.
دبیر انجمن شیمی ایران این پیشرفت را هم از بعد کیفی و هم از بعد کمی دانست.
دکتر زلفی گل گفت: رتبه علم شیمی کشور در رتبه بندی دنیا رتبه ۱۲ است و رتبه علمی کشور در بین کشورهای جهان ۱۶ است، که نشان دهنده کیفیت و کمیت برون دادهای علم شیمی است.
در ادامه مراسم بهزاد سلطانی، دبیر اجرایی کنفرانس به ارائه گزارشی از روند اجرایی کنفرانس پرداخت.
تجلیل از پنج پژوهشگر بخش پوستر کنفرانس پایان بخش مراسم پایانی بود که بر این اساس محمد حیدری، زهرا صفری از دانشگاه یاسوج، وحیده دولت یاری از دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان، لیلا تقی زاده از دانشگاه یاسوج و سید جابر علوی از دانشگاه صنعتی اصفهان، رضا معادی نیز دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه شیراز به عنوان پژوهشگر جوانانتخاب شد.