به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، جمعی از دانشجویان بورسیه در بیانیهای پیرامون ظلم به بورسیهها پس از گذشت ۶۰ روز از فرمایشات مقام معظم رهبری، اعلام کردند: عاقلانه ترین و ساده ترین کار در این جنجال ظالمانه، ارجاع پروندهها به قوه قضاییه است، ۶۰ روز از بیانات حضرت آقا گذشت، مسئولان ولایت مدار جز مصاحبه، چه کردند؟
در این بیانیه آمده است: بیش از ۶۰ روز از بیانات اساسی و هوشمندانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مورد ظلم به بورسیهها و پرهیز از سیاست بازی و سیاسی کاری در محیط های علمی میگذرد. اشاره حضرت آقا به غلط ترین کارها در چند سال اخیر در مورد حاشیه سازی در رابطه با بورسیهها، نشان میدهد که مسئولان ولائی و انقلابی باید مصرانه و مجدانه در صدد تصحیح خطایی باشند که متاسفانه در حیطه آموزش عالی به وقوع پیوسته است.
این دانشجویان بورسیه بیان کردند: از آنها که این بازیها را برای عقبگرد علمی کشور و حاشیه سازی برای محیطهای دانشگاهی طراحی کردهاند، انتظار نیست که قانونمندانه عمل کنند و دانشگاه را به ریل اصلی آن بازگردانند. اما سوال اینجاست که اعضای فرهیخته شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولان قوه قضاییه و قضات برجسته دیوان عدالت اداری، نمایندگان دلسوز مجلس شورای اسلامی، اعضای بسیج اساتید کشور و سایر دست اندرکاران و کارگزاران فرهنگی و علمی نظام، تا چه اندازه در راستای رفع ظلم از بورسیهها و پرهیز از حاشیه سازی کوشیدهاند و تا چه حد به سخنان و فرمایشات حضرت آقا، در عرصه میدانی، جامه عمل پوشاندهاند؟
در این بیانیه آمده است: با توجه به رفتار مسئولان ذیربط و اتفاقات دو سال اخیر، ما دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه، با ۲ سوال اساسی روبرو شدهایم؛ اول اینکه جرم ما چیست؟ آیا ما به جز درس خواندن و اعتماد به وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران و شرکت در یک فراخوان عمومی، جرم دیگری داریم؟ آیا رواست با آمد و شد دولتها، تعهدات و قراردادهای قانونی، بی جهت و به صورت یکطرفه لغو شود و عده ای به صورت کاملا ظالمانه و بی دلیل در معرض تهمتها قرار گیرند؟ آیا مبانی دین اسلام و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی اجازه میدهد که یک قشر عظیم تحصیل کرده، اجازه دادخواهی و شکایت از ظالم را در هیچ نهاد قضایی و حقوقی نداشته باشند و فریاد مظلومانه آنها در هیچ دادگاه بی طرفی شنیده نشود و کرسی داوری در اختیار بانیان ظلم قرار گیرد؟
سوال دوم دانشجویان بورسیه در این بیانیه به این صورت بیان شده است که مسئولان ولایتمدار و انقلابی به جز مصاحبههای رسانهای، در مورد بیانات و فرمایشات مدبرانه و هدفمند معظم له، چه اقدام عملی و اجرایی انجام دادهاند؟ آنها تا چه حد در راستای جلوگیری از این ظلم عظیم کوشیدهاند؟ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی که با مصوبه ۶۳۰، حق قانونی و شرعی تظلم خواهی را از دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه مظلوم سلب کرد، تدبیری برای رفع این ظلم مشهود و خانمان سوز از بورسیهها داشته و دارد؟
دانشجویان بورسیه عنوان کردند: ما به صراحت اعلام میکنیم چاره کار در تمکین از قانون، مجازات قانون شکن خودسر و رفع ظلمی است که عدهای، در دو سال اخیر به صورت غیر شرعی، غیر اخلاقی و غیرقانونی بر بورسیههای مظلوم روا داشتهاند. بدیهی است این مهم با حضور قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری مهیا خواهد شد، چه آنکه طبیعی است طراحان این بازی سیاسی و پازل ننگین، هیچ تمایلی برای رفع ظلم از ده ها هزار نفر و بازگرداندن آنها به زندگی طبیعی ندارند. عاقلانهترین و ساده ترین کار در این جنجال ظالمانه، ارجاع پروندهها به قوه قضاییه و رسیدگی قضات صالح بی طرف به وضعیت تعهدات و قانون شکنیها است.
در این بیانیه آمده است: جای شگفتی دارد که چرا تاکنون این پرونده این مسیر را طی نکرده و عدهای بنا دارند حاشیه سازی در آموزش عالی و شکنجه بورسیهها را با اطاله این پرونده و تشکیل شوراها، گروهها، کارگروهها، کمیتهها و جلسات مشورتی و نصیحتی ادامه دهند! در این میانه اگر گوش شنوا و طبع قانون پذیری بود، پیشتر به مصوبات کمیسیون اصل نود تمکین میکرد و به این جنجال بی مبنا پایان می داد.
دانشجویان بورسیه اعلام کردند: در روزهای منتهی به سال تحصیلی جدید، حجم ظلم به دانشجویان بورسیه، ابعاد گستردهتری یافته و این مظلومان افتاده در تورهای نامرئی، روزهای بسیار بدی را به دلیل نقض یکطرفه تعهدات و انفعال نیروهای دلسوز و ولائی، سپری می کنند. از سوی دیگر تعداد زیادی از دانش آموختگان بورسیه که مقطع دکتری را به انتها رساندهاند نیز با عدم نیازهای غیر قانونی روبرو میشوند و با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید، ترم جاری را نیز باید بدون حقوق و مقرری، سرگردان و حیران در راهروهای وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان بگذرانند. برخی از دانش آموختگان بورسیه، به دلیل سیاسی کاری های موجود، بیش از ده ماه است که سرگردانند و راه مشخصی برای ارتزاق خود و خانواده شان ندارند.
در پایان این بیانیه آمده است: اگر دانشجویان و دانش آموختگان مظلوم بورسیه، از حق قانونی و شرعی خود بگذرند، از مطالبه برای پیگیری فرمایشات حضرت آقا در دیدار با اساتید، نخواهند گذشت.