به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، «لوران فابیوس» در مصاحبه اختصاصی با روزنامه فرانسوی «لوپاریزین» در خصوص ادامه فعالیت داعش در عراق و سوریه به رغم گذشت یکسال از تشکیل ائتلاف بینالمللی ضدداعش در این کشورها و چگونگی انجام مبارزه مؤثرتر با این گروه تروریستی اعلام کرد: «برای ریشهکن کردن این تروریستها باید بار دیگر به سوریها چشمانداز سیاسی داد بنابراین تسریع مذاکرات به منظور استقرار دولتی انتقالی متشکل از عناصر رژیم و عناصر مخالفان میانهرو بدون سلطه بشار اسد، یک اولویت است. آنچه داعش را تغذیه میکند، هرجومرج و ناامیدی جاری در سوریه است که بشار اسد مسئول آن است. تا زمانیکه انتقال در سوریه اتفاق نیفتد، تلاشهای ضروری ائتلاف بینالمللی کافی نخواهد بود.»
وی در خصوص اظهارات روز دوشنبه «فرانسوآ اولاند» رئیسجمهور فرانسه در خصوص مداخله نظامی در سوریه گفت: «در سوریه باید به طور همزمان از لحاظ نظامی نیز فعال بود چرا که داعش به شدت ما را تهدید میکند. از چندین ماه پیش ما برای مبارزه با افراطگرایی، غلبه بر شبکههای تروریستی که ما را تهدید میکنند و همچنین شناسایی و نظارت بر افرادی که از سوریه یا در خاک فرانسه در صدد انجام حملات تروریستی در کشور هستند، بسیج شدهایم. ما باید تلاشهای خود را تقویت کنیم و این معنای تصمیمات اعلام شده از سوی رئیسجمهور فرانسه در روز گذشته است: ما ظرفیتها و تواناییهای اطلاعاتی خود را از طریق انجام پروازهای شناسایی تقویت میکنیم تا به اقتضای شرایط و در صورت لزوم قادر به انجام حمله باشیم.»
وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه در واکنش به نظرسنجی روز یکشنبه گذشته مبنی بر موافقت 61 درصد فرانسویان با مداخله نظامی زمینی در سوریه و مؤثر بودن چنین مداخلهای برای خلاصی از داعش تصریح کرد: «برای انجام چنین عملیاتی باید دهها هزار نیرو مشارکت کند و چنین عملیاتی احتمالا تلفات سنگینی نیز به دنبال خواهد داشت. اما چه نتیجهای حاصل خواهد شد؟ بیایید به جنگهای جاری در افغانستان و عراق نگاهی داشته باشیم. آیا استقرار نیروهای نظامی در خاک این دو کشور منجر به غلبه بر تروریسم و شکست آن شده است؟ در این دو کشور عملیاتها نتایجی در پی نخواهد داشت مگر آنکه با پویایی سیاسی گره خورده و همراه شود و این هدفی است که ما باید به عنوان یک اولویت آن را دنبال کنیم. بنابراین این خود سوریها هستند که میتوانند در صورت تمایل تحت حمایت ما بر داعش غلبه کنند اما در هر حال این یک تلاش طولانی مدت است.»
فابیوس در ادامه با تکرار اتهامات بیاساس و واهی خود علیه رئیسجمهور سوریه، در خصوص انتقادها از پاریس به دلیل امتناع از مذاکره با «بشار اسد» گفت: «ما میدانیم که برای مبارزه با داعش و برقراری سوریهای که تمام جوامع بتوانند با حفظ حقوق خود در آن زندگی کند، قطعا به عناصر پایدار در رژیم سوریه نیاز داریم. به همین دلیل است که ما باید در سطح بینالمللی روی انتقال سیاسی در سوریه کار کنیم که البته بشار اسد در آن جایی نخواهد داشت. در غیر اینصورت داعش به گسترش خود ادامه خواهد داد.»
وزیر امور خارجه فرانسه در بخش پایانی مصاحبه خود با لوپاریزین در خصوص پذیرش 24 هزار مهاجر سوری دیگر در فرانسه گفت: «چهار میلیون پناهجو و سی میلیون آواره جنگی: فرانسه و اتحادیه اروپا وظیفه کمک در برابر غم و رنج جاری در سوریه را دارند. از زمان آغاز مناقشه سوریه ، حدود شش هزار و 268 سوری در فرانسه پناهنده شدهاند. رئیسجمهور فرانسه نیز اعلام کرده که مشارکت خود را در این خصوص بیشتر خواهد کرد اما فرانسه و آلمان نمیتوانند به تنهایی اقدام کنند بلکه تمام کشورهای اتحادیه اروپا باید سهم و نقش خود را به صورت منصفانه ایفا کنند و در برابر این مصیبت بیسابقه، اروپا باید به ارزشهای خود پایبند باشد. ما همچنین باید از لبنان، اردن، ترکیه و عراق که بیشتر از ما بار مهاجران را به دوش خود میکشند، حمایت کنیم. هماکنون دو میلیون سوری در ترکیه و بیش از یک میلیون سوری در لبنان مستقر هستند و فرانسه حمایتهای مالی در این رابطه انجام خواهد داد.»