به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حسین خادمی، معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی اصفهان در آئین افتتاحیه سومین همایش بزگ علوم و صنایع غذایی در این دانشگاه گفت: تولید محصولات غذایی و توجه به این صنعت مهم در کشورهای پیشرفته صنعتی از اهمیت بسزایی برخوردار است و این در حالی است که متأسفانه در کشور ما با وجود فعالیت بخش زیادی از مردم در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، این صنعت اثرگذار مورد توجه لازم قرار نگرفته است.
وی با تأکید بر لزوم به خدمت گرفتن صنعت در بخش کشاورزی، توجه ویژه به ایمنی صنایع غذایی را از جمله مهمترین اولویتهای این صنعت عنوان کرد و افزود: بخش کشاورزی در ایران تا سالیان متمادی همچنان در اولویت قرار خواهد داشت و آنچه که امروز در کنار کمیت مواد غذایی اهمیت ویژهای دارد، لزوم توجه به سالم بودن آن است.
معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به توانمندی ها، افتخارات و ظرفیتهای ارزشمند دانشگاه صنعتی اصفهان بهعنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور، دانشکده کشاورزی این دانشگاه را با برخورداری از 8۸۰ عضو هیأت علمی، بزرگترین دانشکده این دانشگاه توصیف کرد.
خادمی با بیان بخشی از دستاوردهای بینالمللی این دانشگاه به ارائه گزارشی از مقالات و یافتههای پژوهشی، طرحهای صنعتی و جوایز و افتخارات بینالمللی کسب شده توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان پرداخت.
دکتر محمد شاهدی، دبیر سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی نیز مهمترین هدف برگزاری این همایش را توجه به سلامت، کیفیت و ایمنی غذا عنوان کرد و گفت: دین مبین اسلام نیز برای حلال، سالم و مفید بودن غذا اهمیت ویژه ای قائل است.
وی با تأکید بر ضرورت نگاه بهتر به روشها و سرمایهگذاریها در «طرح تحول سلامت» در کشور، سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت را یادآور شد و تصریح کرد: در این سیاستها، پیشگیری نسبت به درمان در اولویت قرار دارد، ولی هنوز آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و عوامل زیادی سلامت جامعه را تهدید مینمایند.
استاد دانشگاه صنعتی اصفهان تمامی مراحل سلامت از شروع توليد در مزرعه و واردات از خارج كشور تا مرحله مصرف را در بخش سلامت حائز اهمیت خواند و افزود: هوای پاک، آب سالم، غذای سالم، تغذیه صحیح، محیط زیست سالم، شرایط روحی روانی مطلوب، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و پيشگيري نسبت به حوادث مهمترین عوامل تامين کننده سلامت جامعه است که در این میان آب، غذا و تغذیه سه عامل مهم و مرتبط با یکدیگر محسوب میشوند.
شاهدی با اشاره به عوامل تهدید کننده سلامت جامعه، آبهای آلوده، خشکسالی، استفاده از پساب آلوده و تصفیه نشده بری تولید سبزیجات و محصولات غذایی، استفاده از کودهای شیمیایی بیش از حد و نیز کودها و خاکهای آلوده برای فراوده هایی چون میوه و سبزی، وجود باقیمانده سموم، فلزات سنگین، مایکوتوکسینها و باقیمانده آنتیبیوتیکها، داروها و هورمونها در محصولات غذایی کشاورزی و استفاده از نگهدارندههای مجاز و غیر مجاز برای نگهداری مواد غذایی را از جمله این عوامل تهدید کننده بیان کرد.
وی با بیان آمار وزارت بهداشت درخصوص افزایش بیماریهای مزمن در کشور گفت: مواد غذایی ناسالم از عوامل زمینهساز سرطان است و در صورت آلوده بودن مواد غذایی و عدم دقت كافي در توليد، نگهداري و فراوري، خطر سرطانزا بودن آنها وجود دارد.
دبیر سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی افزود: ثابت شده که مواد غذایی حاوی نیترات، سرطانزا هستند و این در حالی است که نیترات در برخي از صیفیجات، سبزیجات و نیز برخی محصولات فراوری شده نیز وجود دارد.
شاهدی در ادامه به ضعفهای مشخص در زمینه علوم و صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: متأسفانه برای جلوگیری از بیمار شدن سرمایهگذاری و برنامهریزی کافی صورت نگرفته است.
وی عدم انسجام کافی در رشته علوم و صنایع غذایی، عدم وجود یک تشکل قوی علمی در زمینه صنایع غذایی، مشکلات آموزش و پژوهش صنایع غذایی درکشور، کافی نبودن توانایی و قدرت سازمان غذا در کشور و عدم وجود یک مرجع علمی قوی مورد اعتماد مردم و دولت در زمینه صنایع غذایی از دیگر ضعفهای عمده در این خصوص ارزیابی کرد.
دکتر صبیحه سلیمانیان زاد، دبیر علمی سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی نیز در این مراسم گفت: در این همایش محققان و اعضای هیأت علمی از دانشگاههای صنعتی اصفهان، مشهد، شیراز، تهران، تربیت مدرس، اهواز، زابل، ارومیه، تبریز، ساری و گرگان حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به انجام اقدامات اجرایی این همایش از آبان ماه سال گذشته تصریح کرد: حدود هزار مقاله ارسالی به این همایش نشان دهنده استقبال بینظیر محققان و دانشگاهیان از سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی است.
دبیر علمی سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: پس از بررسیهای لازم و داوری مقالات، از این تعداد ۷۰۰ مقاله پذیرفته شد که در مدت زمان برگزاری، ۱۰۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۶۰۰ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
لازم به ذکر است، سومین همایش بزرگ علوم و صنایع غذایی به همراه نمایشگاهی از محصولات و دستاوردهای صنایع مرتبط از امروز به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان در حال برگزاری است.