جواد حدادنیا در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو»در مشهد، با بیان اینکه دانشگاه حکیم سبزواری با ۸۹۰۴ دانشجو بدون احتساب دانشجویان ورودی ۹۴ یکی از دانشگاههای بزرگ و معتبر کشور است، گفت: بالغ بر ۲۰۰۰ نفر ورودی سال ۹۴ دانشگاه حکیم سبزواری در مقطع کارشناسی هستند که باید این آمار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تعداد دانشجویان در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ حدود هشت درصد افزایش داشته است، افزود: امسال حدود ۵۰۰ نفر در رشته کارشناسی ارشد و حدود ۵۰ نفر هم در رشته دکتری در دانشگاه در حال جذب و ثبت نام هستند.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه برای نخستین بار در تاریخ دانشگاه حکیم، این دانشگاه در سال ۹۳ در بحث جذب دانشجویان خارجی ورود پیدا کرد، گفت: با پیگیریهای جدی در حوزه ارتباطات بین المللی در دو سال اخیر دانشگاه موفق به انعقاد دو قرار داد بین المللی با ایتالیا و فرانسه شد که قرار داد با دانشگاه ایتالیا منعقد و با فرانسه در آستانه انعقاد است.
حدادنیا با بیان اینکه در حال حاضر سه دانشجو در مقطع دکتری به ایتالیا فرستاده شدهاند و از ابتدای سال ۹۴ در آنجا مشغول به ادامه تحصیل هستند، تصریح کرد: با وجود این توافقات ولی باز هم در این زمینه عقب هستیم.
وی با اشاره به تحصیل ۱۸۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه حکیم سبزواری، بیان داشت: در این زمینه دانشگاه رشد ۵۰ درصدی داشته است و ما مصمم هستیم که سهم دانشجویان خارجی در دانشگاه را افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به رایزنیهایی که برای جذب دانشجویان چینی در رشته ادبیات فارسی انجام شده است، گفت: با ورود دانشجویان خارجی ساختار دانشگاه باید تغییر کند زیرا امکانات رفاهی برای دانشجویان خارجی متفاوت است.
۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری، دولتی هستند
حدادنیا با بیان اینکه از آذرماه سال ۹۲ کاهش تعداد دانشجویان شهریهپرداز و افزایش دانشجویان دولتی در دانشگاه حکیم سبزوار در دستور کار قرار گرفته است، افزود: در سال ۹۲ سهم دانشجویان شبانه به دولتی ۴۵ بر ۵۵ درصد بود که با سیاستهای دانشگاه این آمار در حال حاضر ۱۰ بر ۹۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه حکیم دولتی هستند، تصریح کرد: این امر در جهت کیفی سازی دانشگاه صورت گرفته زیرا در چند سال اخیر ورود دانشجویان شبانه چیزی جز ضرر و زیان برای دانشگاه چیزی به همراه نداشته است.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با تاکید بر اینکه دانشجو شبانه یک ورودی ضرر ده است، گفت: باید توجه داشته باشیم که طبق آمار دانشجوی روزانه نسبت به شبانه در کنکور سراسری از کیفیت بالاتر و بهتری برخوردار است که این در افزایش سطح کیفی دانشگاه بسیار موثر است.
حدادنیا با بیان اینکه پرداخت حقوق به دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که در طرحهای تحقیقاتی با حضور و نظر استاد راهنما شروع به کار کردهاند از سال ۹۳ در دانشگاه حکیم سبزواری اجرایی شده است، تصریح کرد: در سال ۹۳ بالغ بر ۳۰ درصد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
اضافه شدن ۱۶ عضو هیات علمی از ابتدای سال جاری به دانشگاه
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه یکی از مشکلات دانشگاه در حوزه آموزشی مربوط به تعداد هیات علمی دانشگاه است، تصریح کرد: از سال ۹۲ تا چهار ماه ابتدایی سال ۹۴ تعداد اعضای هیات علمی از ۲۱۲ نفر به ۲۴۹ نفر رسیده است که ۱۶ نفر آنها در چهار ماه ابتدایی امسال اضافه شده اند که احکام بخشی از آنها صادر و بخشی دیگر در حال صدور است.
وی با بیان اینکه سرانه مقاله معتبر علمی از ۰.۶۷ در سال ۹۲ به ۱.۳ درصد در سال ۹۳ رسیده، بیان داشت: این رقم باید در سال جاری از ضریب دو عبور کرده و اگر این اتفاق نیفتد امور پژوهشی دانشگاه نیازمند تجدید نظر است.
حدادنیا با بیان اینکه از ابتدای تاسیس دانشگاه حکیم تا پایان سال ۹۲، حدود شش نفر از اعضای هیات علمی برای فرصت مطالعه فرستاده شده بودند، گفت: این در حالی است که در تابستان سال گذشته حدود ۱۴ نفر و در سال جاری ۱۷ نفر برای فرصت های مطالعاتی اعزام شده اند که اعزام این تعداد افراد برای فرصت های مطالعه به خارج و داخل کشور و کوتاه مدت و بلند مدت جهش بزرگی در این امر در دانشگاه بود.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه باید بر فضای دانشگاه ها تفکر علمی حاکم باشد، تصریح کرد: با این طرز تفکر بسیاری از کارها اجرایی است و این در صورتی ممکن است که اعزام اعضای هیات علمی به خارج از کشور را یک سرمایه گذاری بدانیم نه صرف هزینه و دانشگاه حکیم سبزواری از این طرز فکر و نگاه به شدت حمایت می کند.
وی با اشاره به ارتقای رتبه پژوهشی دانشگاه از ۵۷ به ۴۲، تصریح کرد: این رتبه شایسته دانشگاه حکیم سبزوار نمی باشد و در جهت ارتقای آن باید تلاش ویژه ای شود.
حدادنیا با بیان اینکه در سال ۹۲مجموع قرارداد دستگاه های اجرایی برای سفارش پژوهش با دانشگاه ۱۹۰ میلیون تومان بوده است و پنج نفر از اعضای هیات علمی در این امر اقدام می کردند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مبلغ قرار داد در سال ۹۳ به حدود یک میلیارد تومان رسیده است که این آمار باید در سال جاری به بالغ بر شش میلیارد تومان و با حضور بیش از ۲۰۰ عضو هیات علمی ارتقاء یابد.
پیش بینی عقد قرار داد ۱.۵ میلیارد تومانی میان دانشگاه حکیم سبزواری با صنعت
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه هزینه قراردادهای مرتبط دانشگاه با بخش صنعت در سال ۹۲ حدود ۱۸۰ میلیون تومان بوده است، گفت: این رقم در سال گذشته به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده و پیش بینی می کنیم که این عدد در سال جاری به یک و نیم میلیارد تومان برسد.
وی در خصوص پروژه های عمرانی دانشگاه نیز بیان داشت: فاز یک این پروژه مجتمع رفاهی دانشگاه حکیم سبزواری با انجام ۴۰۰۰ متر مربع فضاسازی و اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان در چند هفته گذشته کلنگ زنی شده است.
حدادنیا با بیان اینکه اعتبار تامین شده برای فاز یک پروژه مجتمع رفاهی دانشگاه ۸۰۰میلیون تومان است که با توجه به تامین اعتبار انتظار می رود عملیات پروژه هرچه سریع تر پیش رود، ادامه داد: قرارداد فاز یک پروژه با پیمانکار بسته شده و مناقصه فاز 2 پروژه که شامل رستوران ها و تالارهای دانشگاه است به زودی برگزار و اعتبارات مورد نیاز آن نیز در آینده نزدیک تامین خواهد شد.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به پیشرفت فیزیکی فضاهای آموزشی دانشگاه از سال ۹۲ تا کنون، تصریح کرد: تا انتهای سال 92 پیشرفت فیزیکی فضاهای آموزشی دانشگاه که ظرفیت ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفری دارد پنج درصد بود که این عدد تا پایان سال ۹۳ به ۴۰ درصد رسیده است که امیدواریم فاز یک این طرح تا پایان سال ۹۵ اجرایی شود.
رشد فیزیکی ۱۵ درصدی ساخت دانشکده نفت
وی با بیان اینکه دانشکده نفت دانشگاه نیز در حال حاضر ۱۵ درصد پیشرفت دارد، تصریح کرد: آمفی تئاتر دانشگاه نیز از جمله پروژه های مهم دانشگاه است که فاز یک پروژه با ظرفیت یک هزار نفری از سال ۸۷ آغاز شده و از ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی امروز به ۶۰ درصد رسیده است.
حدادنیا با بیان اینکه به دلیل نبود اعتبارات و خارج شدن پروژه از ردیف اعتباری شرایط اجرای طرح بسیار دشوار است؛ بیان داشت: فاز یک پروژه تا چند ماه آینده به بهره برداری میرسد و برای اجرای فاز بعدی این پروژه مجموعه ادارات شهرستان یاری کنند.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه خوابگاه دانشگاه یکی از پروژههای عمرانی است که بیش از سه سال است متوقف شده، خاطرنشان کرد: این طرح جزو پروژههای ملی است و متاسفانه در ردیف اعتباری دولت دیده نشده است.