کد خبر:۴۴۲۲۸۷
حجت الاسلام امیدی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو: 

آمریکا از توان نخبگانش برای تصمیم گیری پیرامون «برجام» استفاده کرد/ مسئولین ایران نخبگان را درجهل کامل نسبت به برجام می‌دانند!

استادیار مؤسسه امام خمینی گفت:طبیعتا بسیاری از اقداماتی که دولت آمریکا درصدد بود با وزیرامورخارجه ایران مطرح کند، را با مراکز تحقیقاتی‌اش که متشکل از نخبگان کشورشان است در میان می‌گذاشت و از توان نخبگان علمی کشور برای فرآیند تصمیم گیری نسبت به برجام استفاده می‌‌کرد.

حجت الاسلام امیدی، استادیار مؤسسه امام خمینی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اظهارات طرف‌های غربی پیرامون اینکه ایران پس از اجرای برجام، روحیه انقلابی خود را از دست می‌دهد گفت: از فعالیت‌های سیاستمداران غربی در عرصه سیاست خارجی مستحضرید، این فعالیت‌ها تابع تصمیمات روزنامه‌ها و اندیشکده‌های مطالعاتی بوده که برای‌آنها فراهم می‌کنند.

 

وی تصریح کرد: به ویژه در آمریکا اندیشکده‌های متعددی وجود دارد که در تلاشند، پیرامون اقدامات آمریکا در خاورمیانه واکنش هایی که مردم نسبت به اقدامات این کشور دارند را مورد تامل قرار دهند و طرح‌ها و برنامه‌های حضور موفق آمریکا در خاورمیانه را فراهم کنند.

 

استادیار مؤسسه امام خمینی با بیان اینکه سناریو مهار انقلاب اسلامی بعد از فروپاشی شوروی توسط اندیشکده‌های غربی کلید خورد،اظهار داشت: این اندیشکده ها در تلاشند که پیشنهاداتی را برای دولت آمریکا فراهم کنند که بخشی از این پیشنهادات به طرح ها و پروژه های دراز مدت عملیاتی تقسیم می‌شودو دولتمردان آمریکایی در آینده شاهد آثار و تبعات آن خواهند بود.

 

وی بااشاره به مسائل پیرامون برجام افزود: اندیشکده‌های متعدد آمریکایی  فعالیت ایران را مدنظر قرار داده وبا توجه به آن متنی را برای دولت آمریکا فراهم می‌کند که طبق آن متن بتوانند در مذاکرات موفق باشند.

 

حجت الاسلام امیدی با بیان اینکه در علوم سیاسی متداول است کسی که دستور جلسه را مشخص می‌کند قدرت با اوست، تاکید کرد: متاسفانه در مذاکرات ما دستور جلسه را آمریکا فراهم کرده ودرواقع متن ازآن ما نبوده است و این در واقع یک فاتحیت برای آمریکا محسوب می‌شود.

 

وی ادامه داد: طبیعتا بسیاری از اقداماتی که دولت آمریکا درصدد بود با وزیرامورخارجه ایران مطرح کند را با مراکز تحقیقاتی‌اش که متشکل از نخبگان کشورشان است، در میان می‌گذاشت و از توان نخبگان علمی کشور برای فرآیند تصمیم گیری نسبت به برجام استفاده می‌‌کرد.

 

 استادیار مؤسسه امام خمینی با بیان اینکه متاسفانه گام دوم هم از سوی تیم مذاکره کننده موفق برداشته نشد، یعنی اینکه دولتمردان به جای اینکه نخبگان را در جریان فعالیت‌ها قرار دهند آنها را در یک جهل کامل نسبت به برجام دانستند، گفت: این دومین مسیر اشتباهی بود که در برجام دنبال کشد.در گام بعدی کنگره آمریکا برای اینکه اطمینان از عملکرد دولتش که آیا در مسیر منافع ملی‌آمریکا قدم بر می‌دارد یاخیر؟، تلاش کرد که کل برجام را مورد مطالعه دقیق قرار دهد و طبیعتا نظر خود را بر دولت آمریکا ترجیح داد.

 

وی تصریح کرد: دولت آمریکا نتوانست در برابر کنگره مقاومت کند و نهایتا کنگره با حداکثر نسبی آراء را کسب کرد. در کشورمان هم قرار شد برجام مورد تائید مجلس قرار بگیرد،اما متاسفانه شاهدیم دولتمردان ما با این مسئله مخالفت می کنند.

 

حجت الاسلام امیدی با بیان اینکه اگر کسی هم نظرات خود را نسبت به برجام مطرح می‌کند مورد هجمه سنگین  رسانه‌ها ودولتمردان قرار می‌گیرد، اظهار داشت: متاسفانه این امر باعث می شود نتیجه ای که باید مجلس با درایت و دقت نظر پیرامون برجام داشته باشد با این هیاهو و جنجال رسانه‌ای آسیب ببیند.

 

وی افزود: بنابراین باتوجه به سه گام بزرگ اشتباه که از سوی ایران برداشته شد، آمریکا غیر از نتایجی که از برجام باید می‌گرفت،حال اهداف دیگری را از این متن در سر داشته باشد، طبیعتا اندیشکده ها و مراکز تحقیقاتی اهدافی را که از طریق برجام می تواند آمریکا کسب کند را دنبال می‌کنند.

 

استادیار مؤسسه امام خمینی با اشاره به دیگر اهداف آمریکا پیرامون اجرای برجام در ایران، بیان داشت: آمریکا می‌خواهد از طریق نفوذ در دولتمردان  ایرانی در شرایط بحرانی کشورمان منافع فرهنگی، سیاسی، اقتصادی خود را پیش ببرد،که این امر طبیعتا منجر به آسیب انقلاب اسلامی خواهد شد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: هشدار رهبر معظم انقلاب پیرامون اینکه دولتمردان ما مواظب راه های نفوذ دشمنان باشند وآن را جدی بگیرند، خط فکری درستی بود که از سوی ایشان مطرح شد،تاکنون دولت با توجه به این سه گام قدم های خوبی را برنداشته است ، حداقل مراقب باشد اجازه ندهد اقدامی که در رابطه با توافق صورت گرفته غرب بهره های بیشتری را ببرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار