به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به گفته «سوزان لارسن»، استادیار دانشگاه کارولیسنکا سوئد، هیچ گونه مدارکی دال بر اینکه مصرف بالای قهوه خطر فیبریلاسیون دهلیزی قلب را افزایش می دهد کشف نشده است.
این مطلب بسیار حائز اهمیت بوده زیرا قهوه مصرف کنندگان بی شماری داشته که هم اکنون می توانند بدون هیچ گونه نگرانی به مصرف این نوشیدنی ادامه دهند.
در تحقیقات فعلی محققان به بررسی داده های بدست آمده از ۴۲۰۰۰ مرد و ۳۵۰۰۰ خانمی که در دوی استقامت طولانی مدت شرکت کرده بودند پرداختند. در سال ۱۹۹۷ تمامی شرکت کنندگان، نظرسنجی که درباره وضعیت سلامتی و رژیم غذایی آنها بود را پر نمودند. در این نظرسنجی از شرکت کنندگان خواسته شده بود تا به تعداد فنجان های قهوه ای که در روز مصرف می نمایند اشاره کنند. در ادامه با زیر نظر گرفتن ۱۲ ساله این شرکت کنندگان محققان با کمک داده های بدست آمده از خروجی بیمارستان های سوئد موفق به شناسایی بیمارانی شدند که فیبریلاسیون دهلیزی در آنها بوجود آمده بود.
محققان هیچ گونه ارتباطی میان مصرف قهوه و فیبریلاسیون دهلیزی نیافتند اگرچه طی این تحقیقات ملاحظه شد که در مردان خطر فیبریلاسیون دهلیزی با مصرف قهوه به اندازه اندکی افزایش یافت اما به گفته محققان این میزان افزایش چندان مهم نبوده و احتمالا به شکلی کاملاً اتفاقی روی داده است.
محققان هشدار می دهند که اگرچه مصرف قهوه با افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی ارتباطی ندارد اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند منجر به بروز سایر عوارضی شده که باعث ایجاد ضربان قلب غیرطبیعی در فرد می شود.
منبع: خبرگزاری مهر