به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی حسینی، دانشجوی بورسیه در نشست خبری پرونده 3000 دانشجوی بورسیه که امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید در تیر ماه 94 به حاشیه سازی در مورد بورسیه ها اشاره کردند و آن را یکی از غلط ترین کارهای اخیر دانستند تحقیقات دقیق نشان می دهد مسئله بورسیه ها به آن شکلی که در روزنامه ها آمده نبوده و اگر هم چنین بوده باید از راه قانونی امتیازات غیرقانونی لغو می شد نه اینکه جنجال رسانه ای شود.
وی به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب فرمودند سمی که در این موضوع به دانشگاه ها تزریق شد از سیاست کاری نشئت می گرفت و خلاف قانون و تدبیر بود. این سخنان رهبر انقلاب در زمانی بود که ما اصلا فکر نمی کردیم ولی امر مسلمین وارد بحث بورسیه ها شود چرا که ایشان فقط درباره بحث فرهنگی دانشگاه ها و بحث بورسیه ها به صورت مصداقی وارد شدند.
این دانشجوی بورسیه در ادامه تصریح کرد: از شهریور 92 تا خرداد 93 پرونده سازی علیه دانشجویان بورسیه انجام شد تا آنها بتوانند این اشخاص را بدنام کنند.
وی به مصاحبه صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان اشاره کرد و گفت: صدیقی در مصاحبه چهارم خرداد خود فقط با دروغ و فرافکنی و غیرواقعی نشان دادن حقایق گزارش کذبی به جامعه ارائه کرده است اگر وزارت علوم اعتقاد داشت که خلافی صورت گرفته باید به قوه قضائیه ارجاع می داد ولی گزارش آنها تنها برای تشویش اذهان عمومی بود.
حسینی در ادامه تشریح کرد: صدیقی در چهارم خرداد اعلام کرده که 2938 نفر بورس تبدیل به داخل دارند که 228 نفر دارای کسر معدل کارشناسی هستند 305 نفر کسر معدل ارشد و 325 نفر فاقد شرایط سنی و 183 نفر نیز سن خود را اعلام نکرده اند. جمع بندی این تعداد ما را به عدد 1093 می رساند که به زعم آنها این افراد مشکل دارند. همین 1093 نفر در بیانیه وزارت علوم 508 نفر اعلام می شوند پس این اختلاف عدد از کجاست؟
وی درباره بورس مربیان گفت: صدیقی گفته است که 933 نفر بورس مربی داریم در حالی که 1011 نفر هستند و این 100 نفر اختلاف از کجا ناشی شده است؟
این دانشجوی بورسیه به بیانیه دوم آبان اشاره کرد و گفت: در بیانیه دوم آبان آمده است که 1241 نفر فاقد جایابی 840 نفر نقض بورس هستند که مجموع آنها ما را به عدد 2081 می رساند در حالی که قبلا اعلام شده این تعداد افراد 1887 نفر هستند. این افراد چه کسانی هستند و چرا آمار تناقض دارد؟
وی به سیاسی کاری اشاره کرد و افزود: آمار وزارت علوم کاملا متناقض است آنچه که به رسانه ها گفته شده و آنچه که وجود دارد کاملا متفاوت است. مصوبه ابلاغی 2/8/93 این بوده است که وزارت علوم برای مبارزه با فساد علمی و افزایش کیفیت اعتبار علمی دانشگاه ها گام بردارد و اعطای بورسیه تحصیلی بدون آزمون مورد بررسی قرار گرفت که همه اینها دروغ است چرا که طبق مصوبه شورای مرکزی بورس براساس قانون سال 64 مجلس شورای اسلامی ماده 4 وزارت علوم موظف است هر سال تعدادی از افراد را بورس کند صلاحیت علمی افراد براساس سوابق دانشگاهی و آزمون عمومی تعیین می شود اما در قانون گفته نشده که این آزمون باید کتبی یا شفاهی باشد. همین مبحث آزمون کتبی را وزارت علوم در سال 80 - 81 لغو کرده است چرا که اعتقاد دارند مصاحبه باید شفاهی باشد و این تصمیم شورای مرکزی بورس است.
حسینی بیان داشت: می گویند دانشجو بدون آزمون بورس شده است من از شما می پرسم که چه کسی باید از ما آزمون می گرفت چه کسی باید قانون را تصویب می کرد این در حالی است که براساس مصوبه دولت اصلاحات آزمون کتبی لغو و آزمون شفاهی جایگزین آن شد.
وی به واکنش وزارت علوم به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: حداقل انتظار ما از وزارت علوم لبیک به ندای رهبری بود که بگویند سمعا و طاعتا این انتظار جامعه علمی کشور از وزارت علوم است اما کمیته 5 نفره ای تشکیل شد که این کمیته شامل فرهادی، مخبردزفولی، نماینده وزارت بهداشت، پورمختار و نماینده مقام معظم رهبری بود و قرار شد تا یک ماهه این مسئله را رسیدگی کنند اما متاسفانه هر چه مسئولین تلاش کردند باز هم وزارت علوم سدی مقابل کار آنان شد و وزارت علوم کنفرانس خبری تشکیل داد و اعلام کرد که نظر این کمیته مشورتی بوده است و ما نیازی به این کمیته نداریم.
این دانشجوی بورسیه تصریح کرد: ما دانشجویان بورسیه به احترام نماینده مقام معظم رهبری و مخبردزفولی اعتراضی نکردیم اما در حقیقت هیچ اتفاقی برای دانشجویان بورسیه نیفتاد و همه کسانی که مشکل جایابی داشتند با مشکل خود هنوز دست و پنجه نرم می کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: هدف حذف یک تفکر ارزشی از فضای علمی کشور است و اینها به دنبال این هدف برنامه ریزی های گسترده ای کردند.
حسینی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا پس از سخنان مقام معظم رهبری این پرونده را از قوه قضائیه پیگیری کردید گفت: ما درخواستی از قوه قضائیه داریم و این است که در این قضیه ورود کند ولی تا این لحظه ما حق تظلم خواهی در قوه قضائیه را نداریم و تنها بحث یک فقره شکایت از صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان به جرم نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی را داریم و این شکایت در حال پیگیری است. آقای منتظری رئیس دیوان عدالت تنها همراه ما دربحث بورسیه ها بودند.
وی به یادداشت منتظری در روزنامه کیهان اشاره کرد و گفت: ایشان تنها مرجعی بودند که تایید کردند که به بورسیه ها ظلم شده و یادداشتی تحت عنوان حقوق گمشده بورسیه ها را منتشر کردند ولی ما طبق مصوبه 630 اجازه ورود نداریم. شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه ای داریم که گفته شده دخالت در این امور برخلاف قانون اساسی و اصل 34 آن است شورا به ما قول داد که استفساریه به دیوان بفرستد و شورا پذیرفت که این کار دارای نقص بوده است ولی متاسفانه با اینکه استفساریه به دیوان عدالت اداری رفت اما تاکنون ما هیچ حقی برای شکایت نداریم.
این دانشجوی بورسیه تاکید کرد: ما می خواهیم از وزارت علوم به خاطر ظلم ها، تهمت ها، افتراها و از بین بردن آبروها شکایت کنیم وزارت علوم می داند که عمل غیرقانونی انجام می دهد ولی مشکل ما همچنان باقی است و نتوانستیم هیچ اقدامی بکنیم.
وی اظهار داشت: وزارت علوم با مصوبه 630 هر تصمیمی می تواند اخذ کند و این مصوبه جامعه علمی کشور را وارد بازی سیاسی می کند وقتی دانشجو نمی تواند از وزارت علوم شکایت کند پس باید چه کار کند.
حسینی در ادامه به کمیته تعیین مصادیق بورسیه اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم شکایت کنیم باید در کمیته ای شکایت کنیم که اعضای آن افرادی هستند که ما از آنها شاکی هستیم ما گرفتار یکسری افراد با دیدگاه ها و نگرش های سیاسی شدیم نجفی وقتی از مجلس رای اعتماد نگرفت و سرپرست وزارت علوم شد این کار غیرقانونی را انجام داد و کمیته بدوی تشکیل داد که این کمیته غیرقانونی است. کمیته کذایی تعیین مصادیق بورسیه در کدام قسمت از آئین نامه سال 64 وجود دارد؟
وی در ادامه گفت: سه شنبه 18 شهریور 93 اولین جلسه این کمیته برگزار شد و دقیقا 25 مهر ماه دواتگری عضو کمیته تعیین مصادیق بورسیه با روزنامه شرق مصاحبه ای کرد و گفت 350 پرونده از 3700 پرونده بررسی شده بلافاصله 10 روز بعد از این مصاحبه وزارت علوم بیانیه ای صادر کرد و اعلام کرد تمام بورسیه ها بررسی شده سوال اینجاست که چه طور در این مدت کم 3700 پرونده کامل بررسی شده اینجاست که مصداق غیرقانونی بودن کارهای وزارت علوم مشخص می شود.
این دانشجوی بورسیه به مصاحبه نجفی اشاره کرد و گفت: نجفی درچهارم آبان مصاحبه ای انجام داد و گفت که پرونده بورسیه های متخلف بررسی شد. 39 مورد قانون تخلفات اداری دارد و سوال اینجاست که دانشجویان بورسیه شامل کدام نوع تخلف هستند ما تعهد دادیم خوب درس بخوانیم مشروط نشویم و بی اخلاقی نداشته باشیم ما کدام تخلف را انجام داده ایم که وزارت علوم احکام را بلافاصله پس از صدور اجرا کرد چرا اجازه نمی دهند دانشجویان بورسیه اعتراض کنند به اذعان وزارت علوم 600 نفر شکایت کردند اما بلافاصله نامه ای به دانشگاه ها زده شد و گفته شد چنانچه تا پایان سال ابلاغ جدید از وزارت علوم ارسال نشد دانشجو موظف است تمام هزینه های تحصیلی خود را پرداخت کند.
وی به شیوه نامه انضباطی دانشجویان اشاره کرد و گفت: تبصره 3 از بخش شیوه نامه انضباطی دانشجویان این است که اعضای دارای رای در تجدیدنظر نباید همان افرادی باشند که در شورای بدوی رای داده اند وترکیب کمیته ها باید متفاوت باشد. صدیقی، غلامی، نصیر قیداری، دواتگری و هروی جزو مخالفین ما در این کمیته بودند چه طور ممکن است دواتگری که حقوقدان است با علم به اینکه حضورش در دادگاه تجدیدنظر غیرقانونی است باز هم حضور پیدا کرده است.
حسینی با اشاره به آئین نامه کارمندان وزارت علوم گفت: طبق تعهدنامه ای که ما امضا کرده ایم ما کارمندان وزارت علوم محسوب می شویم و اتهام ما باید به صورت کتبی ابلاغ شود ولی این اتهام به ما هنوز ابلاغ نشده اجرا شد. ما طی یک فراخوان عمومی بورس شدیم اگر به زعم آنها تخلفی صورت گرفت مسئولان انجام دادند و مسئولان کارمندان سابق وزارت علوم اند و این افراد اگر به خودشان اعتماد دارند از کارمندان سابق شکایت کنند.
وی به دعوت نامه دفتر تحکیم وحدت دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: دفتر تحکیم وحدت دانشگاه امیرکبیر طی درخواستی از فرهادی و دانشجو خواست تا برای مناظره به این دانشگاه درباره پرونده بورسیه بیایند دانشجو سریعا اعلام آمادگی کرد ولی فرهادی نپذیرفت همچنین وزارت علوم هیچ کدام از تصمیمات کمیسیون اصل 90 را اجرایی نکرد.
این دانشجوی بورسیه در پایان خاطرنشان کرد: تنها مرجع و مامن ما قوه قضائیه است و ما از شما می خواهیم صدای ما را به گوش مسئولان قوه قضائیه برسانید تا درب های قوه قضائیه به روی ما باز شود در غیر این صورت مطمئن باشیم این مشکل در وزارت علوم به قسمت های دیگر نیز تعمیم داده می شود و از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی می خواهیم در مصوبه برای حفظ نظام آموزش کشور بازنگری کنند چرا که این مصوبه آموزش عالی کشور را تا ابد سیاسی می کند.