گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛، تابستان۱۳۹۳ دانشجویانی که پس از شرکت در کنکور سراسری و اعلام نتایج، قصد انتخاب رشته را داشتند، با یک نام جدید در لیست دانشگاههای دفترچه انتخاب رشته روبرو شدند، دانشگاه بزرگمهر قاینات.
در ۳۰ آذر ماه ۹۲ شورای گسترش وزارت علوم با تفکیک دانشکدههای مهندسی - پایه و علوم انسانی قاین از دانشگاه بیرجند و ایجاد دانشگاه بزرگمهر موافقت قطعی کرد و در فروردین ماه ۹۳ با انتصاب، این تفکیک عینیت پیدا کرد.
دانشگاهی که سال ۱۳۹3 و با مجوز فرجی دانا، وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری، با ایجاد سه دانشکده علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی از دانشگاه بیرجند منفک شده و به جمع دانشگاههای دولتی کشور پیوست و محمد حسین شفیعی میم طی حکمی از سوی فرجی دانا به سمت سرپرست این دانشگاه منصوب شد.
این دانشگاه نوپا علی رغم وعدههای رئیس آن در مصاحبه با مطبوعات و جراید مبنی بر ایجاد زیر ساختهای دائمی و بدون تغییر، در حال حاضر با گذشت حدود یک سال و نیم از تاسیس، با چالشها و مشکلات فراوانی رو بروست، مشکلاتی که به گفته برخی دانشجویان این دانشگاه، بیشتر ناشی از سوء مدیریت مسئولین این دانشگاه در ایجاد زیرساختهای لازم است تا عوامل دیگر.
یکی از مشکلاتی که این روزها گریبانگیر دانشجویانی است که بیخبر از مشکلات پیش رو، با چمدانی در دست و کولهای بر دوش به قاین آمدند تا دانشجوی این دانشگاه شوند، محل اسکان یا همان خوابگاه دانشجویی است که بیشتر دانشجویان بعد از اعتبار دانشگاه از نظر علمی، به امکانات رفاهی از جمله خوابگاه دانشجویی توجه میکنند.
طبق آمار صندوق رفاه دانشجویان، ۲۵۵هزار دانشجو در ۱۶۳۲ ساختمان خوابگاهی ساکن هستند؛ خوابگاههای ملکی متعلق به وزارت علوم، خوابگاههای استیجاری و خوابگاههای خودگردان. براساس همین آمارها حدود ۱۱۰هزار دانشجو متقاضی اسکان در خوابگاهها هستند. دانشگاه بزرگمهر قاینات نیز جزو دانشگاههایی بود که طبق گفته مسئولان دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری مهر در ارائه خوابگاه ملکی هیچ تعهدی نداده است و به همین دلیل دانشجویان متقاضی خوابگاه را به تعداد محدود در خوابگاههای خودگردان مشارکتی اسکان داده است، چرا که رئیس این دانشگاه معتقد است ایجاد خوابگاههای ملکی برای مجموعه دانشگاه مسئولیت آور است!!!
دانشجویان خوابگاهی آواره و سرگردان در منازل اقوام و دوستان
در سال تحصیلی جدید نیز این دانشگاه علیرغم کمبود جدی فضای اسکان برای دانشجویان، تعداد زیادی دانشجو را جذب کرد و در پی آن دانشجویان ورودی ۹۳و ماقبل این دانشگاه نیز که متقاضی اسکان در خوابگاه بودند، به دلیل اولویت اسکان دانشجویان ورودی جدید و پرشدن ظرفیت خوابگاهها علی رغم مشکلات متعدد به اجاره خانه روی آوردند. اما اوضاع خوابگاه دانشجویان ساکن در این خوابگاه به هیچ عنوان جالب نیست، دانشجویان آواره و سرگردان، و مسئولین دانشگاه هم که هم چنان پاسخگو نیستند.
یکی از دانشجویان رشته علوم کامپیوتر دانشگاه بزرگمهر قائنات با بیان اینکه ابتدای ترم بود که پس از درخواست اسکان در خوابگاه و واریز شهریه آن، مسئولین دانشگاه با بیان اینکه اتاقها پرشده و در حال تبدیل نمازخانه خوابگاه به چند اتاق برای اسکان مابقی دانشجویان هستند، گفت: مسئولان دانشگاه وعده دادند که اتاقهای خوابگاه را در هفتهٔ اول مهر به ما تحویل خواهند داد، اما متاسفانه با وجود گذشت سه هفته از آغاز ماه مهر هنوز سرگردان و بلاتکلیف هستیم و شب و روز را در خانه یکی از دوستان و اقوام خود سپری میکنیم.
وی افزود: تعداد دیگری از دانشجویان، که شرایط مشابهی با من دارند با تبدیل اتاقهای ۶ نفره به ۸ نفره در این اتاقها ساکن شدهاند که نارضایتی دانشجویان ساکن خوابگاه را به دنبال داشته است.
گاهی دانشجویان ساعتها به انتظار جای خالی برای مطالعه مینشینند
یکی دیگر از دانشجویان رشته مهندسی عمران این دانشگاه نیز با اشاره به کمبود امکانات رفاهی در این خوابگاه علی رغم مبلغ بالای شهریه آن، افزود: مسئولین دانشگاه به این نکته توجه ندارند که خوابگاه تنها جای خواب دانشجو نیست و باید امکانات رفاهی، ورزشی و مطالعاتی هم داشته باشد.
وی نبود اماکن ورزشی، فضای سبز و همچنین نبود سالن مطالعه را یکی دیگر از مشکلات خوابگاه این دانشگاه عنوان کرد و گفت: گاهی دانشجویان ساعتها به انتظار جای خالی مینشینند و این انتظار اغلب دانشجویان را عصبی میکند بهطوریکه برخی از دانشجویان بر سر جای مطالعه با یکدیگر درگیر میشوند و این در حالی است که مبلغ دریافتی از دانشجویان به هیچ عنوان با امکانات همخوانی ندارد.
این دانشجوی دانشگاه بزرگمهر قائنات با بیان اینکه علاوه بر این، کوچک بودن اتاقهای خوابگاه هم یکی از مشکلات دیگر است که به دلیل مدیریت ضعیف دانشگاه و اهمال مسئولین دانشگاه باعث شده تعدادی از دانشجویانی که اتاقهای آنان که در تنها سالن خوابگاه در حال ساخت است، موقتا در اتاقهای دیگر ساکن شوند، گفت: این بدلیل اینکه ظرفیت اتاق کمتر از ظرفیت دانشجویان اسکان داده شده در آن است موجب دردسرهای زیادی برای این دانشجویان شده است.
تعداد دیگری از دانشجویان این دانشگاه نیز نظرات مشابهی داشته و از ضعف مدیریتی و بیبرنامگی مسئولین دانشگاه در امور مختلف شکایت داشتند، این مشکل نمونهای کوچک از مشکلات دانشجویان این دانشگاه است که در این مجال به طور مختصر آن پرداخته شد، اما سوال اصلی این است که مسئولین دانشگاه بزرگمهر قاینات و به تبع شهرستان قاین پیش از آنکه به فکر گرفتن مجوز دانشگاه و جذب دانشجو با اهداف مختلف باشند، چرا به فکر ایجاد زیرساختهای لازم برای این کار نبودهاند تا دانشجویانی که به امید تحصیل از شهرهای دور و نزدیک به این دانشگاه آمدهاند، به جای فکر کردن به محل استراحت، اسکان، امنیت و... دغدغهٔ اصلی خود یعنی تحصیل و کسب علم و دانش را دنبال کنند.
لازم به ذکر است؛ خبرگزاری دانشجو در خراسان جنوبی همچنان پیگیر این مشکل دانشجویان دانشگاه بزرگمهر قائنات خواهد بود.
بنده هم از دانشجویان دانشگاه بزرگمهر هستم و با توجه به مدت تحصیلم ، شناخت نسبتا کاملی از مسئولین و دانشجویان دارم.
مطلبی که شما منتشر کردین واقعا قابل تامل است .
چرا که به نظر من و اکثر دانشجویان این دانشگاه ، زیرساخت های ایجاد دانشگاه در شهرستان قاین وجود ندارد .
و طبق معمول دانشجویان حق اعتراض ندارن . چرا ؟ چون وقتی که به کمبود امکانات اعتراض میکنیم ، جوابمان این است : همین امکانات موجود هم از سطح انتظار بالاتر است و انشالا در آینده ای نزدیک....
البته جدا از اینکه وقتی اعتراض میکنیم ، باید مطمئن باشیم که اگه کارمون پیش اون مسئول مربوطه گیر باشه ، باید قیدش رو بزنیم .
بنده ورودی سال 86 دانشگاه تربیت معلم هستم . اون موقع ما کلی برای کنکور و قبول شدن زحمت می کشیدیم . و حداقل دو سال از تمام زندگی مون می زدیم که قبول شیم . من خودم وقتی وارد دانشگاه تربیت معلم شدم دو ماه اول رو توی نماز خونه خوابگاه خوابیدم .
من موندم دوستانی که از وضعیت دانشگاه بزرگمهر انتقاد می کنند، میشه بگن رتبه کنکورشون چند بوده؟؟
عزیز من کمی بیشتر درس می خوندید.
مشکلات وجود داره در این شکی نیست . ولی آیا حجم کار انجام شده توی این یکسال و نیم رو کسی اومده گزارش بده ؟
میدونید دانشگاه چقدر بودجه داشته و این همه کار کرده ؟
متاسفم برای این خبرگزاری که حتی اسامی مسئولین رو با القاب علمی شون بکارنبره .
چون اون مسئولی ک بهش اعتراض کردیم با توجه به کم بودن تعداد دانشجو ، اسم شما همیشه یادش هست و از خجالتتون در میاد .
جا داره اینجا تشکر کنم از دکتر شفیعی ریاست محترم دانشگاه
مسئولیت سنگینی بر دوش دارن و از نظر بنده تا الان در حد انتظار برای این دانشگاه تلاش کردن
اما با یک گل بهار نمیشه ...
چیزی که ما دانشجو ها در دانشگاه میبینیم اینه که تمام مسئولین پایه ، دانشجو ها رو به هم پاسکاری میکنن . و به همین دلیل هر دانشجویی که مشکلی داشته باشه فقط جوابش رو میتونه در دفتر ریاست و معاونت پیدا کنه .
بنده فکر نمیکنم که کار ریاست یا معاونت رسیدگی به نشسته بودن قاشق های سلف باشه . پس چرا دانشجو ها به سراغ این دو مسئول میرن ؟
چون پاسخگو هستن . رسیدگی میکنن . ولی بقیه چی ؟
با یک گل بهار نمیشه
مناسب نبودن کیفیت غذای سلف
مناسب نبودن مواد اولیه غذایی
(البته با توجه به صحبتایی که دانشجو ها با آشپز قبلی دانشگاه که واقعا غذاش مورد قبول بود ، داشتن ، ایشون گفته بود که به دلیل مناسب نبودن مواد اولیه ، پیشنهاد دادن که خودشون (آشپز) مواد اولیه رو خریداری کنه . ولی با مخالفت مسئولین ، ایشون هم استعفا میده . به دلیل اینکه کیفیت مواد اولیه نامناسب بوده و نمیتونسته جواب دانشجو رو بده )
تکمیل نشدن اتاق های جدیدی که قرار بود در نماز خانه ی خوابگاه ساخته بشه
با توجه به اینکه سه هفته از شروع ترم میگذره .
والبته جا داره تشکر ویژه داشته باشم از مردم قاین . انشالا در کامنت بعدی
سال قبل اجاره ی یک خانه ی معمولی در قاین 500 هزار تومن رهن و 150 هزار تومن اجاره بود . و جالب اینجاس که هیچ یک از شهروندان قاینی این خونه ها رو اجاره نمیکرد . چون فرسوده بود
اما امسال ، قیمت خونه ها به این منوال شد ، 3 میلیون رهن و 300 اجاره !!!!!!!!
برای بک خونه ی تقریبا معمولی !
با این هزینه میشه همین خونه رو تو مشهد اجاره کرد !
و جالب اینجاس که بنگاه های املاک این خونه رو به یک شهروند قاین به قیمت 1 میلیون رهن و 150 هزار تومن اجاره معرفی میکنه !!!
وقتی میپرسی چرا خب !؟! میگن چون شما دانشجویی !!
چرا ؟؟
امیدوارم نظراتم در ادامه ی این مطلب خوب به نمایش در بیاد .
چون واقعا نیاز هست که همه بدونن .
با ساکت موندن و کنار اومدن چیزی درست نمیشه .
بازم تشکر میکنم از کسانی که این مطلب رو منتشر کردن
جزء وعده سر خرمن چیزی از اکثر مسئولا ندیدیم
متاسفانه فقط ظاهر سازی دانشجوها دارن میون از مشکلات
هر روز یک مشکل
بعید میدونم ک حتی یک نفر بگه من مشکلی ندارم چ رفاهی چ مسکنی و چ تغذیه و سایر امور
ب جای کار کردن فکر افکار آرمانی ارائه میدن
واقعا برای همچین مسئولانی متاسفم ، ای کاش از
مشکلات دیگر هم گزارش تهیه میگردین تا هموطنان بخصوص مسئولان کشوری
ببینند دانشجویان چه میکشند در اینجا ! از شما درخواست میکنم حتما با یه دوربین به این شهر بیاید تا
حداقل غذای اینجا رو از نزدیک ببینید که فک نمیکنم شما به آن غذا بگو بهتز است بگوییم آشغال .
درسته که ما درس نخوندیمو یه جای خوب به قولت قبول نشدیم ولی این درسته که یه دانشکده که حتی به اندازه یه دانشکده هم امکانات نداره رو یهوویی بککن به اسم "دانشگاه بزرگمهر قاینات" بعد بیای اینجا به اسم دانشگاه دولتی درس بخونی ....
درسته که نباید انتظار یه دانشگاه خوبو داشته باشیم با امکانات خوب<<>> ولی اینم نباید انتظار داشت که با این کارها فرهنگ دانشجو بودن و دانشجو شدن رو زیر سوال برد .... بعد هر چی شده واسه دانشجو بدبخت شده مگه چ گناهی کرده که به امید یادگیری با این همه هزینه وارد این جور دانشگه ها بشه ؟؟؟؟؟؟؟از هزینه هایی که به خونوادش متحمل میشه بگیر تا مشکلات شخصی و ازدواجو درس خوندنش>>> حالا تو خودت قضاوت کن؟؟؟