به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، چند روز قبل بود که گزارشی در خبرگزاری دانشجو از مشکلات دانشجویان پسر خوابگاهی دانشگاه بزرگمهر قائنات منتشر شد که دانشجویان خواستار رسیدگی بیشتر مسئولان دانشگاه به مشکلات خوابگاهی آنها بودند.
و حالا چند روز بعد از انتشار این گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند پیگیر رفع مشکلات این دانشجویان از رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات شد.
بدین منظور در ادامه گفتوگویی را با محمد حسین شفیعی، رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات در خصوص اقدامات انجام شده برای این خوابگاه دانشجویی و اقدامات انجام گرفته در دانشگاه بزرگمهر در طول یکسال و نیم گذشته در حوزه های مختلف می خوانیم.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات با بیان اینکه این دانشگاه هم اکنون حدود ۱۰۰۰ دانشجو در سه دانشکده فنی مهندسی، علوم انسانی و علوم پایه در مقاطع کارشناسی و کارشنای ناپیوسته کامپیوتر دارد، گفت: حدود نیمی از آنها پسر و مابقی دختر هستند.
شفیعی با بیان اینکه امسال حدود 300 دانشجوی ورودی جدید در دانشگاه بزرگمهر پذیرفته شدند، افزود: این دانشجویان در مقطع کارشناسی پذیرفته شدند.
اقدامات انجام شده در دو سال اخیر
وی با اشاره به اینکه از حدود فروردین 93 کارهایی در سه حوزه پرسنلی، سخت افزاری و نرم افزاری و زیرساختها انجام شده است، گفت: تا قبل از این تاریخ در حوزه آموزش پرسنل ها در حد صفر بوده است؛ چراکه این دانشگاه آن زمان وابسته به دانشگاه بیرجند بود.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات با اشاره به سایر اقدامات انجام شده در این دانشگاه در یکسال گذشته، گفت: ما تا کنون در شناساندن دانشگاه به واحدهای مربوطه و به وزارت علوم تحقیات و فناوری خوب عمل کردیم؛ به طوریکه اینها همه باید شناسه کاربردی و رمز عبور و غیره میگرفتند که در شش ماهه اول سال 93 انجام شد و دانشگاهی را که از نظر نرم افزاری وجود خارجی نداشت را از نظر استقلال اداری و نظام اداری و غیره به 95 درصد رساندیم.
شفیعی با اشاره به اینکه سال گذشته همزمان با آغاز ریاست بنده چون دانشگاه با یک نفری در خوابگاه خودگردان قرارداد بسته بودند و بنده بازدیدی از آن خوابگاه داشتم و مشاهده شد که آن خوابگاه به شدت غیر استاندارد بود، بیان داشت: بنابراین بنده شروع کردم به ایجاد خوابگاه برای دانشجویان و با رایزنیهای انجام شده یک مدرسه را گرفتیم و در آن خوابگاهی برای دانشجویان ایجاد کردیم با تمام تجهیزات استاندارد یک خوابگاه دانشجویی از جمله سیستم گرمایش مرکزی و سنسورهای گار و حدود 200 میلیون تومان نیز برای نوسازی و تجهیز آن هزینه کردیم.
وی گفت: در این خوابگاه حدود 140 تخت خوابگاهی برای پسران ایجاد کردیم و دانشجویان ورودی جدید که متقاضی خوابگاه بودند در آن اسکان داده شدند.
پسران از خوابگاه دانشجویی استقبال نمیکنند
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات با بیان اینکه برادران بدلیل ارزان بودن قیمت اجاره منزل در قائنات از ترم دوم که با محیط شهر آشنا میشوند زیاد تمایلی به ماندن در خوابگاه ندارند و هر چند نفری با هم خانه دانشجویی در داخل شهر اجاره میکنند ما هم که نمیتوانیم از کار آنها جلوگیری کنیم، افزود: ما هر سال برای ورودیهای جدید خوابگاه را تامین میکنیم و خواهران هم که سال قبل مشکل خوابگاهی نداشتند و امسال هم در محوطه دانشگاه خوابگاهی را برای آنها تجهیز کردیم.
شفیعی با بیان اینکه در حوزه سخت افزاری از سال 93 شروع کردیم به مطالعه بردن طرح جامع دانشگاه یعنی اینکه تا آن زمان گاز رسانی نشده بود که انجام شد، فیبر نوری و خطوط مخابراتی و از نظر برق و آب و زیر ساختها مشکل داشت که همه بازسازی شد و نور محوطه انجام شد و قبل از مهر امسال محوطه سازی ما کامل بوده است، ادامه داد: از نظر ساخت و ساز هم در زمانی که بنده آمدم ساختمان آموزشی دانشگاه تنها فاز نخست آن آماد بود و دو فاز بعدی با پیمان کار رایزنی کردیم و بهمن سال قبل افتتاح شد.
وی گفت: همچنین یک خوابگاهی نیمه کاره بوده که تکمیل شد و یک سوله ورزشی کنار خوابگاه به مساحت 300 متر مربع بود که برای خواهران طراحی و برنامه ریزی و به بهره برداری رسیده و بخشی از آن سوله ورزشی و بخشی نمازخانه شده است.
سالن همایش های دانشگاه سال 95 به بهره برداری می رسد
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات با اشاره به اینکه ساختمان همایش مرکزی به مناقصه گذاشته شده و پیمانکار کار میکند و پیشرفت خوبی دارد و قرار داد او تا خرداد95 است که باید تحویل دهد و به بهره برداری برسد، افزود: سلف مرکزی دانشگاه هم به اجرا و مطالعه برده ایم. سفت کاری تمام شده در مرحله نارک کاری قرار دارد و تمام تلاش ما این است که تا دهه فجر به بهره برداری برسد.
شفیعی با بیان اینکه حدود 170نفر از برادران و 210 نفر از خواهران دانشگاه در داخل خوابگاه های دانشگاه اسکان دارند، گفت: دو تا خوابگاه خواهران داریم که در داخل دانشگاه قرار دارد و خوابگاه برادران در سطح شهر است.
وی با بیان اینکه سال قبل یک مدرسه را از آموزش و پرورش به مدت پنج سال گرفتیم و حدود 200 میلیون تومان خرج آن کردیم، افزود: اکنون در خوابگاه های برادران حدود دو و نیم اتاق خالی داریم؛ چراکه بدلیل پایین بودن قیمت اجاره منزل در داخل شهر اجازه میکنند.
دانشجوی سیگاری در خوابگاه دانشجویی اسکان نمیدهیم
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خوابگاه های دانشگاه بزرگمهر قائن نظارت کافی داریم که دانشجوی سیگاری و غیره در خوابگاه ورود پیدا نکند، افزود: یک سرایدار و یک مسئول خوابگاه در خوابگاه پسران داریم که نظارت دارند و اینها مرتب کنترل میکنند که بوی سیگار یا قلیون اگر از اتاقی بیرون آمد اسامی را به امور دانشجویی تحویل دهند تا در مرحله اول تذکر دهیم و اگر تکرار شد باید خوابگاه را ترک کنند.
شفیعی سرپرستی خوابگاه خواهران را به یک خواهر مطمئن دادهایم که او خودش نیروهایی که لازم است را جهت سرپرستی و نظافت تامین میکند، گفت: خوابگاه خواهران نظارت شدیدتر است، و دیرتر از ساعت 11 شب گفتیم به خوابگاه نیاید.
وی تاکید کرد: با دانشجوی سیگاری و قلیونی تعارف هم نداریم تذکر می دهیم رعایت نکردند می گوییم خوابگاه را ترک کنند.
هر اطلاعاتی که دانشجوها به شما دادند کذب محض بوده است
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائن با اشاره به خوابگاه دانشجویی دانشگاه که گزارشی از مشکلات دانشجویان آن تهیه شده بود، گفت: این خوابگاه دانشجویی دارای اتاقهای استاندار تک سایز شش نفره است و اکنون همه چیز آن آماده است و هر اطلاعاتی که دانشجوها به شما دادند کذب محض بوده است.
شفیعی با بیان اینکه این خوابگاه بدلیل افزایش ظرفیت در حال ساخت بود و به همین دلیل ساخت آن بین یک هفته تا 10 روز به تاخیر افتاد؛ چراکه شهرداری پروژه فاضلاب شهری را در آن مکان اجرا می کرد، گفت: شهرداری کوچههای اطراف خوابگاه را کنده بودند؛ به طوری که عابر پیاده به زور می توانست گذر کند از آن، ما یک فرغون مصالح ساختمانی نمیتوانستیم به داخل خوابگاه ببریم؛ بنابراین 10 روزی پروژه به تاخیر افتاد و به جای اینکه اول مهر به دانشجوها تحویل دهیم 20مهر تحویل دادیم.
وی با اشاره به اینکه البته تمام دانشجویانی که گفتند آواره و سرگردان هستند ما قبل آن در برخی از اتاقها بین دو تا یک نفر و یک یا دو اتاق بوده که سه نفر چون دوست و همشهری بودند اسکان داده شدند، افزود: ما گفتیم که اینها در همان خوابگاه اسکان موقت داده شوند تا اتاق های آنها به بهره برداری برسد.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائن با اشاره به اینکه خوابگاه وقتی مسئولیت آن را دانشگاه می پذیرد باید استاندارد لازم را داشته باشد، افزود: این خوابگاه ها حتما باید کف استاندارد را داشته باشد تا جان بچههای مردم در شرایط عادی به خطر نیفتند و بنابراین در این خوابگاه در شرایط عادی احتمال حادثه را نزدیک به صفر می دانم؛ چراکه استانداردها را رعایت کردیم.
شفیعی با بیان اینکه در 25 شهریور به خاطر خوابگاه دانشکده فنی و حرفه ای مسئولان شهر اصرار کردند که نیاز دانشجویان فنی حرفه ای زیاد است و یک خوابگاه به ظرفیت 50 نفر را از ما گرفتند، افزود: ما هم قبول کردیم و ظرفیت مازاد را به خوابگاه دیگر این دانشگاه آوردیم و علاوه بر این، داخل شهر هزینه اجاره منزل بالا رفت و تعدادی از دانشجوها که قبلا در منزل اسکان داشتند خواستار خوابگاه شدند، به همین دلیل با کمبود خوابگاه مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه ما به خاطر اینکه جوابگوی دانشجوها باشیم آمدیم و ظرفیت را بیشتر کردیم و در داخل خوابگاه قبلی یک سالنی داشتیم که آن را تبدیل به پنج اتاق کردیم که در همان فضای خوابگاهی قبلی است، بیان داشت: ظرفیت خوابگاهی دانشگاه بزرگمهر در حال حاضر برای برادران 170 نفر است.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائن افزود: در گذشته خوابگاهی با ظرفیت 140 نفر برای دانشجوهای پسر داشتیم که با تکمیل خوابگاه جدید به 170نفر رسیده است؛ بنابراین اکنون پنج اتاق شش نفری اضافه کردیم.
امکانات ورزشی دانشگاه
شفیعی به امکانات ورزشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در خوابگاهها یک سوله ورزشی برای خواهران و یک سالنی در حد دارت و فوتبال دستی و پینگ پنگ گذاشته ایم. محوطه خوابگاه هم زمین مینی فوتبال و والیبال دارد؛ اما در امکانات ورزشی داخل دانشگاه تا کنون اقدامی انجام نشده است و امید است بتوانیم تا پایان سال95 بتوانیم یک سالن ورزشی تاسیس کنیم.
وی افزود: در حال حاضر در سطح شهر چند سالن ورزشی اجاره کردیم هم برای ساعات ورزشی و هم برای فعالیت های فوق برنامه دانشجویان و در برنامه است که اگر بتوانیم اعتباری بگیریم یک سالن باید ورزشی احداث کنیم.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائن با بیان اینکه دو رشته را برای جذب دانشجو در مقطع ارشد درخواست دادیم که یک رشته را بایکوت گذاشتند و یک رشته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک در دستور کار شورای گسترش است که با تغییر و تحولات وزارت به تاخیر میافتد، گفت: اخیرا اعلام کردند که در جلسه شنبه 16 آبان ماه مطرح خواهد شد، بنده موافقت کمیته تخصصی را گرفتم و معمولا در تحصیلات تکمیلی دستورات کمیته تخصصی وقتی نظر میدهد چون تیمهای تخصصی پشت کار است؛ خیلی شورای گسترش روی نظر آنها نظر نمیدهد؛ اما الان در دستور کار شورا است.
وزارت علوم نگاه ویژهای به دانشگاههای نو پا داشته باشد
شفیعی در ادامه به انتظارات دانشگاه بزرگمهر از وزارت علوم پرداخت و گفت: انتظار داریم که وزارت علوم دانشگاههای تازه تاسیس را از نظر کف استانداردها با دانشگاههایی که دارای سابقه هستند و امکانات دارند مقایسه نکنند و سرانه بیشتری به ما بدهند.
وی با بیان اینکه در سطح کشور پروژه های زیادی نیمه تمام است؛ بنابراین مجوز ساخت پروژه جدید نمیدهند لااقل برای دانشگاههای نوپا تمهیدات و فکری شود تا یک سری مایحتاج ضروری مانند سوله ورزشی را یک مطالعه ای انجام دهند و اعتبار و مجوز بدهند تا مسئولین دانشگاه های نوپا در کشور بتوانند کف انتظارات یک دانشجو را محقق کنند، گفت: چراکه نداشتن سوله ورزشی در دانشگاه برای ما به یک مصیبت تبدیل شده است و ما از اول تابستان شروع میکنیم، به رایزنی با بخش خصوصی برای سوله ورزشی، تا دانشجو در طول ترم دچار مشکل نشود در حالی که اگر ما یک سالن ورزشی در محوطه دانشگاه داشته باشیم، این دغدغهها رفع خواهد شد.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قاین با بیان اینکه در حوزه مراسم مذهبی هر شب جمعه و چهارشنبه دعای کمیل و توسل در هیات دانشگاه برگزار میشود، گفت: دانشگاه دهه اول محرم برنامه دارد و بسیج دانشجویی و کانون های دیگر هم فعال هستند و جشنها و اعیاد را هم جشن میگیریم.
شفیعی با اشاره به اینکه سال گذشته دو دستگاه اتوبوس حدود 65 نفر به جنوب اعزام شدند و امسال نیز تاکید داریم که از سال قبل با کیفیت بهتری برگزار شود و به همین دلیل از بسیج دانشجویی خواسته شده که برنامههای خود را در این خصوص ارائه کنند، افزود: تقویم فرهنگی را سعی میکنیم جهت دار و برای کل سال تحصیلی ببندیم.
وی با بیان اینکه اجازه برگزاری اردوی مختلط را نمیدهیم، افزود: اردوی مختلط نداشته ایم و نه اجازه میدهیم.
شفیعی با اشاره به اینکه اردوی دانشجویان ورودی جدید را در دو روز گرفتیم، یک روز مخصوص خواهران و یک روز مخصوص برادران، گفت: موافقت برگزاری اردوی مختلط نیستم؛ چراکه چالش های آن بیشتر از عواید آن است. هدف از اردو ایجاد نشاط است؛ اگر قرار باشد هدف به ضد هدف تبدیل شود که برگزار نکردن آن بهتر است.
من ادعا بر بی ایراد بودن کارها ندارم، ولی با بضاعت موجود تمام تلاش شبانه روزی را داشته ام تا شرایط را برای دانشجویان بهتر شود.
به هر حال تمامی ناملایمات به ناحق را به عدل الهی واگذار می کنم.
دوام توفیقتان را از جهان دار جهان آفرین مسئلت دارم.
با احترام شفیعی
لطفا کمی انصاف داشته باشید. من به عنوان رئیس دانشگاه به تمامی خبرنگاران اجازه تهیه عکس و هر گونه گزارشی را میدهم. چطور شما این همه اقدام انجام شده را نمی بینید؟!!! من تمام بی انصافی را به عدل الهی واگذار می کنم.
با احترام شفیعی
مشکلات شما با شهرداری شهر باعث برداشتن سرویس دانشگاه شده است.
شما اگر راست میگین به خبر گزاریها بگویید بیایند در دانشگاه با دانشجوها مصاحبه کنند.
ماخواهش میکنیم از خبر نگاران خبرگزاری دانشجو درخواست داریم که از دانشگاه ما گزارشی تهیه کنند. .......