به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت سازمان غذا و دارو، هدایت حسینی گفت: چراغ راهنما یا نشانگر تغذیه ای به عنوان یکی از برنامه های سلامت محور سازمان غذا و دارو با این هدف روی محصولات غذایی نصب می شود تا مصرف کننده محصول، متوجه شود که فرآورده خریداری شده از نظر میزان نمک، شکر، چربی و اسیدهای چرب ترانس در چه وضعیتی قرار دارد.
وی، خاطر نشان کرد: چراغ راهنمای تغذیه ای به تدریج روی محصولات بیشتری نصب می شود تا مصرف کنندگان با توجه به شرایط خود و وضعیت ایمنی کالا، محصولات را انتخاب و مصرف کنند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی سازمان غذا و دارو یادآور شد: در کشور ما متاسفانه برخی مواد به کار رفته در خوراکی ها، بیشتر استفاده می شود؛ به عنوان مثال، حد مطلوب مصرف نمک که در دنیا پنج گرم در روز است؛ در کشور ما دو برابر این میزان استفاده می شود.
برچسب نشانگر تغذیه از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده شده است که هر کدام از رنگ ها تعریف خود را دارد؛ بدین ترتیب که رنگ قرمز، نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است.
رنگ نارنجی،نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمی کند ولی به مصرف کننده هشدار می دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کند.
رنگ سبز هم نشان دهنده بهترین محدوده تغذیه ای برای تمام مصارف است و از نظر تغذیه ای برای کسی مشکل ساز نیست؛ همچنین محصول دارای نشانگر رنگ سبز به عنوان محصول سالم به شمار می آید.