به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، علی اکبر حقدوست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان روز گذشته در همایش تببین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک برای ارتقای نرخ باروی در دانشگاه علوم پرشکی کرمان برگزار شد ، گفت: مدیریت جمعیت جامعه نیازمند یه برنامه جامع است.
وی ادامه داد: مدیریت جامع جمعیتی فصل مشترک همه ی کشور هاست و در این زمینه همگان نیازمند جامعه ای مطلوب و سالم هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه باید بدانیم که جمعیت مطلوب چه میزان است، گفت: باید به این مسئله توجه داشت که از چه منظر زیست محیطی، اقتصادی، بارواهی مذهبی و غیره به این موضوع نگاه کنیم.
وی افزود: هر یک از این دیدگاه ها اعداد و ارقام جداگانه و متفاوتی را ارئاه خواهد کرد.
حقدوست با اشاره به اینکه تنها یک جزء از مدیریت جمعیت موبوط به تولید مثل و فرزندآوری است، بیان داشت: طول عمر، سالم زیستم، مهاجرت و فرار مغزها نیز در مدیریت جمعیت مدنظر قرار گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با این سئوال که آیا رشد جمعیت در ایران به حالت بحرانی رسیده است، گفت: ما به فاز بحران مدیریت جمعیت از نظر رشد رسیده ایم.
وی ادامه داد: احاد جامعه وضعیت کنونی را با توجه به مشکلات شغل و مسکن و غیره نگاه می کنند و در نظر عموم مردم جامعه بحث کم شدن جمعیتی مبحثی فانتزی است.
حقدوست با اشاره به اینکه اگر مدیریت جمعیت ما نا مطلوب باشد، اثرات آن را در دهه های آینده مشاهده خواهیم کرد، تصریح کرد: عموم جامعه باید به این موضوع نگاه علمی داشته باشد.
وی افزود: باید از یک سو برای ارتقاء شاخص های سلامت جامعه تلاش کنیم و از سوی دیگر نیز باید شعارهای از شعارهای عامه پسند دوری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه بیشترین افت تولید مثل در افراد تحصیل کرده؛ مرفه و شهرهای با رشد اقتصادی بالاست، تصریح کرد: پس می توان گفت که مسئله اقتصاد تنها دلیل دعم فرزندآوری نیست.
وی بیان داشت: باید به اصل و ریشه هایی مدیریت جمعیت توجه کرد و این موضوع را تنها در فرزندآوری خلاصه نکنیم.