به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو رضا سراج کارشناس مسائل استراتژیک در مناظره ای که صبح امروز در دانشکده رسانه خبرگزاری فارس تحت عنوان تسخیر تا نفوذ برگزار شد اظهار داشت: مسئله نفوذ در دهه اول انقلاب مسئله ای جدی بود و چند جریان نفوذ را داشتیم که در این دهه از انقلاب ظهور و بروز داشت و با مدیریت امام خمینی(ره) فضای جریان نفوذ بسته شد.
وی با بیان اینکه انگلیس و آمریکا تلاش هاس گسترده ای صورت دادند تا جریان روحانیت در کشور تقویت نشود اظهار داشت: در آن زمان ما صراحتا شاهد بحث خلع لباس روحانیت بودیم اما جریان روحانیت و انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی شکل گرفت لذا آمریکا و متحدین آن به سمت بهره گیری از نفوذ سوق پیدا کردند و این در حالی بود که زمانی جمهوری اسلامی علاوه بر مبارزه با رژیم بعث در حال مقابله با نفوذ بود.
کارشناس مسائل استراتژیک شاخه های مختلف نفوذ را اعم از لیبرال ها، منافقین، حزب توده، جریان های متحجر مانند حجتیه و خط نفوذ مهدی هاشمی عنوان کرد که در اطراف منتظری برای نظام برنامه هایی داشتند.
سراج تسخیر لانه جاسوسی را به عنوان بسته شدن یکی از مجراهای نفوذ عنوان کرد و ادامه داد: در سال 58 امام در 12 آبان از اساتید و دانشجویان درخواست کرد که به مبارزات خود علیه استکبار و آمریکا را افزایش دهند و پس از آن دانشجویان در یک اقدام به موقع لانه جاسوسی را اشغال کردند که امام از این اتفاق به عنوان انقلاب دوم یاد کرد.
وی ادامه داد: دولت موقت در قبال تسخیر لانه جاسوسی از ترفند استعفا استفاده کرد با این ذهنیت که اگر اقدام به استعفا کنند امام عقب نشینی خواهد کرد.
کارشناس مسائل استراتژیک در ادامه این نشست منظور خود از نفوذ را تحلیل اراده یک طرف در کشور هدف عنوان کرد و گفت: نفوذ ایران در منطقه به عنوان یک قدرت گفتمان ساز مد نظر است و سرویس اطلاعاتی خاصی پشت آن نیست اما تلاش آمریکا از نفوذ در کشورها در جهت تضعیف اراده ملی است این که آیا آمریکا از طریق دولت موقت به دنبال ضرر زدن به جمهوری اسلامی بود یا نه بازخوانی تاریخ صحت این ادعا را به ما اثبات خواهد کرد.
**تلاش آمریکا از نفوذ تضعیف اراده ملی ملت هاست
سراج ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب لیبرال ها همه تلاش خود را انجام دادند که حکومتی تحت عنوان جمهوری اسلامی شکل نگیرد و در این میان امام خمینی فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر پس از این اتفاق سعی کردند قانون اساسی با عنوان اسلامی تایید و تصویب نگردد این نمونه دیگری از اراده نفوذ بود به موازات این وقایع منافقین فرزندان فکری بازرگان بودند پا به میدان گذاشتند و مشکلاتی را ایجاد کردند در هر صورت آمریکا در کشور ما چند کودتا را طراحی کرد و به بحث تجزیه طلبی در کشور و هم چنین پناه دادن به شاه و عوامل وی دامن زد که به تسخیر لانه جاسوسی منتهی شد.
وی جریان بعدی نفوذ در کشور را جریان ابوالحسین بنی صدر دانست و ادامه داد: این شخص سعی کرد خود را به عناصر درون انقلاب نزدیک کند و بالاخره موفق به تصدی پست ریاست جمهوری شد این جریان نفوذ دیگری در روند انقلاب بود که با مدیریت امام خمینی این خط نفوذی به نتیجه نرسید. خط نفوذ بعدی جریان نفوذ منافقین بود که امام آن ها را بسیار نصیحت کرد اما آن ها وارد جنگ مسلحانه با نظام شدند و شهادت 17 هزار از هم وطنانمان را رقم زدند و امروز شاهد ان هستیم که سازمان منافقین در خدمت امریکا و فرانسه فعالیت می کند.
کارشناس مسائل استراتژیک جریان بعدی را جریان حجتیه عنوان کرد و ادامه داد: برخورد امام با این جریان متفاوت بود امام آنها را موعظه کردند و در هر صورت درایت امام خمینی با کمترین هزینه نسبت به این جریان برخورد مدبرانه ای را رقم زد و منجر به انحلال این انجمن شد اما گروه هایی از انجمن حجتیه هم چنان رفتارهای تشکیلاتی خود را حفظ کردند و پس از مهاجرت به آمریکا و تکمیل دوره های تحصیلی خود پس از رحلت امام خمینی به کشور بازگشتند این در حالی است که امروز ما با جریان نوحجتیه روبه رو هستیم و رد پای این گروه در این ایام و هم در دولت گذشته به وضوح به چشم می خورد.
سراج با بیان اینکه جریان بعدی نفوذ جریان مهدی هاشمی در سال های ابتدایی انقلاب بود تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری از نفوذ سخن به میان می آورند باید مرور خاطرات آن برای نسل جدید بیان شود .
وی ادمه داد: باند هاشمی باندی بود که از ساده لوحی و لجاجت منتظری استفاده و برنامه سنگینی را برای تخریب امام خمینی و شخصیت های انقلابی داشتند و پس از امام به دنبال به رهبری رساندن منتظری بودند.
کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه از سال 62 زمینه قائم مقامی منتظری فراهم شد ادامه داد: در سال 64 اگر خواص در برابر امام اتحاد نمی کردند و در اطاعت از امام درنگ به خرج نمی دادند امام مجبور نبود با چشمی اشک بار قائم مقام خود را عزل کند.
سراج با بیان اینکه سهل اندیشی در مرور وقایع نفوذ بستر نفوذ را رقم خواهد زد یادآور شد: امام خمینی در خصوص نهضت آزادی معتقد بود که این نهضت می تواند معبر بازگشت آمریکایی ها باشد.
**اسلام آمریکایی و مشروطه انگلیسی دو مقوله ای بود که امام سعی داشت مردم را از شکل گیری آن آگاه کند
وی با بیان اینکه این نوع برخورد دشمن تراشی نیست بلکه مرزبندی با دشمن است ادامه داد: بعد از امام ما شاهد جریان نفوذ قوی تر و سازمان یافته تری بودیم امام نگران تکرار حادثه مشروطه در انقلاب بودند و در خطابی از علما و روشنفکران درخواست کردند که مراقب باشید مشروطه انگلیسی تکرار نشود و در سال های آخر عمر مسئله اسلام آمریکایی را مطرح می کردند بیان این کلید واژه ها از زبان امام خمینی بیانگر آن است که مشروطه انگلیسی و اسلام آمریکایی دو مقوله مهمی بود که امام خمینی سعی داشت ملت را از شکل گیری آن آگاه کند.
** بزک چهره آمریکا رد پای نفوذ به دنبال خواهد داشت
کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: امروزه مبارزه با آمریکا و استکبار وجوه مختلفی دارد یکی از آن وجوه جلوگیری از بزک شدن آمریکایی هاست عده ای سعی دارند آمریکا را بزک و تبدیل به کدخدا کنند اما واقعیت آن است که آمریکا در حق این ملت جنایت کرد و نمونه های آن کودتای 28 مرداد و کودتاهای متعددی است که در کشور سامان دهی شد همه این اتفاقات با اراده آمریکایی ها شروع شد و یادآوری این وقایع بیانگر آن است که بزک چهره آمریکا رد پای نفوذ به دنبال خواهد داشت.
سراج نکته بعدی در این خصوص را مبارزه با استکبار را مسئله بعدعهدی آمریکا عنوان و خاطر نشان کرد: امروز برجام مشروط به تصویب رسید و پیگیری اجرای برجام در چارچوب منویات رهبری یکی از اصلی ترین خواسته های ما است و یکی از موارد ابلاغ معظم له لغو همه تحریم ها به عنوان حفظ منافع ملی است.
وی با بیان اینکه مراقب باشیم آمریکا تبدیل به شیطان اصغر نشود تصریح کرد: من احساس می کنم یک جریان تحلیلی ما را صرفا به سمت صهیونیسم سوق می دهد به هر حال آنچه مهم است بیان این نکته است که اسرائیل غده سرطانی است که مولود آمریکایی هاست و آمریکا شیطان بزرگی است که ما باید کوله بار مبارزه با این شیطان را با صلابت حمل کنیم .
**کم اهمیت جلوه دادن فتنه موجب تخطئه خواهد شد
کارشناس مسائل استراتژیک با تاکید براینکه کم اهمیت جلوه دادن فتنه 88 موجب تخطئه خواهد شد تصریح کرد: دو سال قبل از شکل گیری فتنه 88هفته نامه ای آمریکایی از این فتنه پرده برداری می کند این در حالی است که این فتنه با ادعای واهی تقلب و براساس مدل انقلاب های رنگین جهان کشور را به سمت بی ثباتی برد و ضررهای به کشور زد که از جمله آن ها می تواند به تحریم های ظالمانه ای که پس از فتنه به کشور تحمیل شد اشاره کرد
سراج اضافه کرد: فتنه 88 هیچ گاه فراموش نخواهد شد و مردم ایران فتنه گران را فراموش نخواهند کرد فتنه گرانی که هنوز حاضر به عذرخواهی نیستند.
وی با بیان اینکه بازخوانی جریان نفوذ را مسئله سوزناک می دانم تصریح کرد: به اعتقاد من نسل سوم و چهارم انقلاب وقتی با واژه نفوذ مواجه می شود اگر پیشینه نفوذ را ندادند در پیدا کردن سر نخ ها راه را گم خواهد کرد به اعتقاد من روا نیست افرادی که دنبال اندیشه امام هستند برچسب افراطی بزنیم و تکرار سخنان امام و رهبری را لغلغه زبان بدانیم زیرا کسی قصد پنهان شدن پشت سخنان رهبر را ندارد بلکه ما سعی می کنیم با بازخوانی سخنان رهبر به تبیین هر چه بهتر این سخنان بپردازیم.