کد خبر:۴۵۴۸۶۷

آغاز بکار نهمین گردهمایی دامپزشکان علوم بالینی ایران در دانشگاه تبریز

نهمین گردهمایی دامپزشکان علوم بالینی ایران با حضور اساتید، دانشجویان و محققان این رشته از امروز به مدت سه روز در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در آیین افتتاحیه این گردهمایی با اشاره به اهمیت و جایگاه رشته دامپزشکی در جامعه گفت: دامپزشکی در گذشته در بین انسانها جایگاه مهمی داشته و در آموزه های اسلامی نیز بر اهمیت آن تاکید شده است.


 دکتر محمد مقدم‌ واحد در ادامه افزود: علم دامپزشکی در ایران در دوره قبل و بعد از اسلام اهمیت خاصی داشته و به خصوص درمان اسب‌ها که در جنگ‌ها و مسافرت‌ها به کار گرفته می‌شد، ارزش و جایگاه آن را دو چندان کرده بود.


وی در ادامه با بیان اینکه بیماری‌های مختلفی مانند جنون گاوی و آنفلوآنزای مرغی در سال های اخیر و همچنین در گذشته موجب خسارت‌های زیادی به جوامع بشری شده، لذا حرفه دامپزشکی به عنوان یکی از حرفه‌های پر تنش و سخت در دنیا معرفی شده است، تصریح کرد: ارزش دامپزشکی زمانی چندین برابر می‌شود که بفهمیم بیش از ۵۰ درصد بیماری‌ها از حیوانات به انسان منتقل می‌شود.


دکتر مقدم واحد در ادامه ضمن معرفی مختصر این دانشگاه اضافه کرد: دانشگاه تبریز در حال حاضر بیست هزار دانشجو دارد که از این تعداد بیش از ۴۰ درصد در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، همچنین۷۵۰ نفر عضو هیات علمی در این دانشگاه مشغول هستند که حدود ۵۰ درصد آنها دارای درجه علمی استاد و دانشیار هستند.


دکتر مقدم واحد همچنین اظهار داشت: دانشگاه تبریز از نظر قدمت، دومین دانشگاه کشور پس از دانشگاه تهران است اما قدمت دانشگاه ها در شهر تبریز به هفتصد سال پیش برمی گردد که دانشگاه ربع رشیدی تبریز در آن زمان در قواره یک دانشگاه مدرن امروزی بود.


وی وجود ۲۱ دانشکده، چندین قطب علمی و مرکز پژوهشی، ۶۰ شرکت دانش بنیان، ۲۰۰ آزمایشگا مجهز و غیره را از دیگر پتانسیل های این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: تفاهم همکاری با ۶۰ مرکز صنعتی و ۲۰ تفاهم نامه همکاری بین المللی با سایر دانشگاه های جهان از دیگر فعالیت های این دانشگاه است.


معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در این گردهمایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر جایگاه اجتماعی و نقش مهم دامپزشکان در ارتقای سلامت عمومی جامعه ناشناخته مانده است، یادآور شد: باید خدمات اجتماعی این رشته در جامعه فرهنگ سازی شود چرا که مردم عادی کمتر از این رشته آگاهی دارند.


مسعود هاشم‌زاده، در ادامه با بیان اینکه برای توسعه و فرهنگ سازی لازم جهت ارایه خدمات دامپزشکی بین مردم، باید اطلاع رسانی به موقع و هدفمند در دستور کار قرار گیرد، یادآور شد: ارتباط مناسب بین دانشگاه‌های و مراکز اجرایی در حوزه دامپزشکی نیز ضروری است تا این نیازها به نوعی تامین شود.


وی با بیان اینکه جایگاه دامپزشکی باید به خوبی برای مردم شناسانده شود، گفت: سه رکن اصلی اجرا، تحقیقات و آموزش در حوزه دامپزشکی اگر کنارهم قرار گیرند می‌توانند هماهنگی و نتایج خوبی را در پی داشته باشند.


معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور همچنین با تاکید بر همراهی دانشگاه و مراکز اجرایی در حوزه دامپزشکی اضافه کرد: زیرساخت‌های لازم نیز در این راستا فراهم شده و دانشکده های دامپزشکی سطح کشور و به خصوص فارغ التحصیلان می توانند کمک شایانی در پیشبرد برنامه های راهبردی توسعه سلامت در حوزه دامپزشکی داشته باشند.


هاشم زاده در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه باید زمینه‌ای فراهم شود تا فارغ‌التحصیلان جوان از تجارب پیشکسوتان و اساتید این رشته بهره مند شوند، یادآور شد: عدم تجربه و توان کافی برخی فارغ التحصیلان جوان موجب بی‌اعتمادی دامپروران به این حرفه و نیز سرافکندگی و ضربه به خود این جوانان می‌شود که باید تجارب کسانی که در حوزه تحقیقات فعال هستند به آنان منتقل شود.


رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز نیز با بیان اینکه این گردهمایی با حضور استادان برجسته و چهره های ماندگار دامپزشکی و بیش از ۴۰۰ نفر از محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه های سراسر کشور برگزار می شود، تصریح کرد: این گردهمایی با محوریت بیماری های داخلی دام های بزرگ، دام های کوچک، جراحی، بیماری های آبزیان، بیماری های طیور، مامایی و بیماری های تولید مثل برگزار می شود.


جواد اشرفی هلان در ادامه با بیان اینکه، این گردهمایی فرصت مغتنمی است تا جدیدترین راهکارهای علمی در زمینه دامپزشکی بررسی و تجارب به دیگران منتقل شود، خاطرنشان کرد: در این گردهمایی آخرین دستاوردهای علمی در پانل های تخصصی چون بیماریهای مشترک و حیات وحش، دام کوچک، بیماریهای اندام حرکتی، جراحی و بیهوشی دامپزشکی، کلینیکال پاتولوژی، بیماری های داخلی دام کوچک، بهداشت و بیماریهای آبزیان، بهداشت و بیماریهای طیور، فناوریهای نوین تولید مثل، مامایی و بیماریهای تولید مثل و غیره ارائه خواهد شد.


به گفته وی، برگزاری نمایشگاه و کارگاه آموزشی از دیگر برنامه های جنبی نهمین گردهمایی دامپزشکان علوم بالینی ایران است.


دبیر اجرایی نهمین گردهمایی دامپزشکان علوم بالینی ایران نیز در این آیین با اشاره به اینکه دامپزشکی سلامت دام و به تبع آن بهداشت جامعه انسانی و توسعه اقتصادی کشور را به ارمغان می آورد، گفت: دامپزشکی از جمله علومی است که آدمی از قرن ها پیش در پی یادگیری آن بوده است.


رضا اسدپور در ادامه با بیان اینکه این کنگره در ۱۱ پانل تخصصی برگزار خواهد شد، افزود: از زمان ارایه فراخوان تعداد ۴۷۵ چکیده مقاله دریافت کردیم که از این تعداد ۳۹۶ چکیده مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و از میان مقاله های پذیرش شده تعداد ۹۴ مقاله به صورت سخنرانی و ۳۰۲ مقاله به صورت پوستر در طول برگزاری این گردهمایی ارائه خواهد شد.


نهمین گردهمایی دامپزشکان علوم بالینی ایران، ۵ الی۷ آبان ماه سال جاری در دانشگاه تبریز برگزار می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار