آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۵۴۳۹
امیر عبداللهیان:

خبر موافقت ایران با رفتن اسد در مدت ۶ ماه کذب است

امیر عبداللهیان معاون عربی و افریقایی وزیر امورخارجه ایران اخبار منتشره مبنی بر موافقت ایران با رفتن اسد ظرف مدت شش ماه را به طور قطع تکذیب کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، امیر عبداللهیان معاون عربی و افریقایی وزیر امورخارجه ایران اخبار منتشره مبنی بر موافقت ایران با رفتن اسد ظرف مدت شش ماه را به طور قطع تکذیب کرد.

 

حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه کشورمان در پایان نشست وین 2 که امروز جمعه انجام گرفت در جمع خبرنگاران ایرانی نشست امروز را بسیار سخت و همراه با پیچیدگی‌های فراوان برشمرد و گفت: این نشست می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی چند جانبه خوب و سازنده باشد.

 

وی عنوان کرد: اولین مشکل این بود که دیدگاه‌های طرف‌های مختلف در این نشست فاصله زیادی با یکدیگر داشت. برخی در این جلسه شرکت کرده بودند تا در بیانیه‌ای اعلام کنند طی یک جدول زمانبندی شده بشار اسد چه زمانی باید از قدرت کناره گیری کند در عین حال برخی به دنبال آن بودند که از فرصت استفاده کنند تا ایده‌های سیاسی خود در موضوعات مختلف منطقه بویژه با تمرکز بر سوریه پیش ببرند.

 

معاون وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: برای جمهوری اسلامی مهم بود که بتوانیم راهبرد خود را در چنین فضای پر تضادی در جلسه پیش ببریم.

 

امیرعبداللهیان با بیان اینکه آمریکایی‌ها از شب گذشته طرحی را روی میز گذاشته بودند و طرح مکتوبی را نیز روسیه برای برون رفت سوریه از بحران کنونی مطرح کرده بود، اظهارداشت: کار آقای ظریف بسیار دشوار بود چراکه فضای غالب در جلسه سمت و سویی را داشت که ممکن بود در برخی از موضوعات با سیاست‌ها و نگاه جمهوری اسلامی، روسیه و برخی کشورها در تعارض باشد.

 

وی افزود: یکی از دلایل طولانی شدن جلسه این چالش‌ها و تفاوت دیدگاه‌ها بود. در نهایت یک بیانیه 9 بندی مورد توافق شرکت کنندگان قرار گرفت که جمهوری اسلامی ایران در همه بندهای آن تلاش کرد دیدگاه‌های مورد نظر خود را مطرح کند.

 

امیرعبداللهیان با بیان اینکه برخی شرکت کنندگان دیدگاه‌های سازنده‌ای را حتی در اصلاح بندهای بیانیه‌ نداشتند، گفت: آقای ظریف تلاش زیادی کرد تا بتوانیم چارچوب اصلی سیاست‌های خود را در خروجی بیانیه بیاوریم.

 

وی از جمله نکات مهم بیانیه را تاکید بر حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه و اینکه هیچکس به دنبال تجزیه این کشور نمی‌باشد برشمرد و گفت: در مورد سرنوشت بشار اسد نیز در طرح پیشنهادی آمریکا جدول زمانبندی برای پروسه انتقالی پیش بینی شده بود که با تلاش ظریف قرار بر این شد که هیچ جدول زمانبندی راجع به آن در بیانیه پایانی نداشته باشیم بلکه فراتر از آن در نهایت تصویب شد که مردم سوریه نسبت به سرنوشت خود تصمیم خواهند گرفت.

 

معاون وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که کمترین چالش را داشت مبارزه با تروریسم بود اما چالش بر سر این بود که از نگاه طرف‌های مختلف، گروه‌های تروریستی شناخته شده در سوریه چه گروه‌هایی هستند. برخی روسیه را متهم می‌کردند که گروه‌هایی غیر از داعش و النصره را هدف می‌گیرد. موضوع مبارزه با تروریسم و پیگیری روند سیاسی از جمله موضوعاتی است که مورد توجه قرار گرفت.

 

امیرعبداللهیان ادامه داد: برای ما نقش سازمان ملل در هرگونه پروسه سیاسی در سوریه بسیار حائز اهمیت است و این چیزی است که هم در شکل ظاهری جلسه و هم در پیگیری برخی طرف‌ها به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته بود و با پیشنهاد ایران در یکی از بندها تصریح شد که هرگونه پروسه سیاسی و آتش بس در سوریه در چارچوب تلاش‌های سازمان ملل و با کمک و نظارت این سازمان انجام شود.

 

وی افزود: در عین حال برای ادامه این نوع جلسات که یا در قالب گروه تماس تشکیل شود یا به همین شکل جلسات بعدی ادامه پیدا کند، توافق شد.

 

معاون وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه نشست بعدی در وین خواهد بود، عنوان کرد: تاریخ و جزئیات آن بعداً مشخص می‌شود و قرار شد دیمیستورا با توجه به نحوه پیگیری روند سیاسی و بیانیه‌ای روی آن توافق صورت گرفت با کشورها در تماس باشد.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص حملات نظامی به سوریه از جمله حملات روسها به داعش خاطرنشان کرد: بحث‌هایی در داخل جلسه مطرح شد. برخی روسها را متهم کردند که این اقدامات خارج از چارچوب است ولی در نهایت بر این موضوع تاکید شد که مبارزه با تروریسم بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل انجام می‌شود و کشورها باید نسبت به مبارزه با تروریسم با جدیت حمایت خود را از سویه ادامه دهند.

 

امیرعبداللهیان در خصوص تجهیز مخالفان بشار اسد توسط برخی کشورها که سوال دیگری بود گفت: یکی از موضوعات چالشی همین بود که اولاً ما معارضه معتدل مسلح نداریم و وجود اینگونه معارضه مسلح معتدل تنها یک اسم زیباست اما در عمل آنها به راحتی همچون آهن ربا جذب سایر گروه‌های ترویستی می‌شوند و با همین نگاه و روش نظامی وضعیت را پیچیده‌تر کرده و از راهکار سیاسی فاصله می‌گیرند.

 

معاون ظریف در ارزیابی‌اش از نشست وین 2 با بیان اینکه جلسه خیلی سخت و همراه با پیچیدگی‌های فراوانی بود گفت: این نشست می‌توان آغاز یک گفت‌وگوی چند جانبه خوب و سازنده باشد. با توجه به اینکه برخی طرفها حضورشان با نگاه غیر سازنده بود و ایده‌هایی را که دنبال می‌کردند سازنده نبود در ادامه فکر می‌کنم که با سختی‌های بیشتری همراه خواهد بود.

 

امیرعبداللهیان در عین حال یادآور شد: نفس اینکه همه توافق کردند بر ضرورت پیگیری راهکار سیاسی، ادامه گفت‌وگوها، مبارزه با تروریسم و اینکه مردم سوریه بتوانند نسبت به آینده کشورشان تصمیم بگیرند و سازمان ملل هم نقش محوری و اساسی ایفا کنند، یک جلسه موفق بود.

 

معاون ظریف خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ما با برخی کشورها مواضع نزدیک به هم داشتیم ولی جمهوری اسلامی ایران با مواضعی منحصر به فرد توانست با گفت‌وگوهایی که ظریف انجام داد یک مسیر مطمئن را برای ادامه گفت‌وگوها پایه ریزی کند.

 

وی در خصوص اظهارات برخی وزرای خارجه بعد از این نشست که با بیانیه مذکور در تناقض است، اظهار داشت: بیانیه یک متن مکتوب است اما طبیعی است که هر کشوری در خارج از جلسه راجع به مسائل مهمی همچون بودن یا نبودن بشار اسد نظرات خود را مطرح کند. بر مبنای تلاش‌هایی که در جلسه به عمل آمد این بیانیه یک چارچوب مورد توافق به عنوان پایه و مبنا برای گفت‌وگوهای بعدی است اما طبیعی است، آن کسانیکه نظراتشان در این جلسه تامین نشده و مخصوصاً آن کسانیکه با این نیت وارد جلسه شدند تا خروجی این جلسه توافق بر سر خروج اسد از قدرت باشد و چنین اتفاقی نیفتاد، ممکن است دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
چرا بعد از هر مذاکره چیزایی روبه ایران نسبت میدهند ومسوولین ما انکار میکنند توماجرای مذاکرات هسته ای که حرف اونا درست از اب در می اومد !!ادم نگران میشه
2
0
بت شكن
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
خدا به مردم سوريه رحم كند.
ميخواهند بلايي كه بر سر تاسيسات هسته اي كشور آوردند بر سر مردم سوريه هم بياورند.
روش هميشگي غرب اين بوده كه وقتي ميبينند جبهه ي مقاومت در حال پيشرفت است؛ از عناصر ترسوي ليبرال داخل جبهه مقاومت استفاده ميكنند و با يك امضا ، مقاومت را زمينگير كنند.
بايد منتظر جام زهر سوم باشيم؟
آيا مردم سوريه هم قرباني عشق ظريف به آمريكا ميشوند؟
3
1
محمد جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
فکر نکنم کذب باشه .کم کم گند اینم در میاد صبر داشته باش . مگه میشه درخواست رفقای محمدجواد و شیخ حسن قبول نشه.تحریمیم میفهمی!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار