به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، در دانشگاه های کشور تشکل های مختلفی فعالیت دارند که برخی از آن ها تازه تاسیس هستند و به نوعی میتوان گفت فقط در راستای اهداف انتخاباتی یک جناح خاص سیاسی پدید آمدند و برخی هم از تشکلهای قدیمی و ریشه دار دانشگاهها هستند که جامعه اسلامی یکی از این تشکلهای قدیمی و فعال دانشگاههای کشور است.
جامعه اسلامی فعالیتهای قابل توجهی را در دانشگاهها به خصوص در حوزه سیاسی و بصیرت افزایی دارد که ما در این گفت و گو سعی کردیم به گوشهای آنها اشاره کنیم؛ بنابراین آنچه در ادامه میآید مشروح گفتوگوی خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با علی عرب، دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشگاهها است:
علی عرب، دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشگاههای کشور، در این گفت و گو به ارائه گزارش مختصری از فعالیت های این تشکل در طول ترم های مختلف و موانع و سنگ اندازی های برخی دانشگاهها بر سر راه فعالیت جامعه اسلامی و پاسخ به برخی سئوالات در حوزه مسائل روز کشور پرداخت.
وی بیان اینکه جامعه اسلامی دانشجویان کشور یکی از قدیمی ترین جنبش های دانشجویی در کشور است، گفت: همان طور که جنبش دانشجویی در طی این سالها فراز و نشیبهایی داشته است، این تشکل نیز فراز و نشیب هایی داشته، اما اینکه بگوییم فعالیت جنبش دانشجویی کم شده را قبول نداریم؛ چراکه در دانشگاه ها فعالیت های خوبی صورت میگیرد و جامعه اسلامی دانشجویان نیز بسیار فعال است.
دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشگاههای کشور بیان داشت: تشکل های دانشجویی باید تمام تلاششان را بکنند تا ارتباطشان با اجتماع خیلی قوی تر از الان شود و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
عرب با اشاره به اینکه دولت برای برگزاری جلسات سخنرانی ما به طور آشکار سنگ اندازی نکرده است و جلسه ای نداشته ایم که به سخنران های ما مجوز سخنرانی ندهند، گفت: خیلی از شرط ها را گذاشتند که باعث محدودیت شده و یا ما را از نظر مالی و اجرایی محدود کرده اند؛ اما موافقت با دعوت از سخنرانها انجام شده است.
جامعه اسلامی دانشجویان در 54 دانشگاه دفتر دارد
وی با اشاره به اینکه ما به عنوان یک تشکل خودمان را محدود به یک شاخه خاص نمی کنیم؛ اما یکی از فعالیت های شاخص ما فعالیت سیاسی است، اما اگر در حالت کلی نگاه کنیم فعالیت های ما در هر دانشگاه با توجه به رویکرد دانشجویان آن دانشگاه تعیین می شود، شاید فرهنگی، سیاسی، مذهبی یا شاید هم رسانه ای باشد، گفت: جامعه اسلامی، تشکلی نیست که از بیرون برای ما تصمیم بگیرند، ما خودمان در داخل دانشگاه ها نشست هایی را برگزار میکنیم وبا توجه به نیاز روز کشور تصمیم میگیریم.
دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه ما درحال حاضر در 54 دانشگاه در کشور دفتر فعال داریم که عضو اتحادیه ما هستند چهار تا دفتر ناظر در اتحادیه داریم و بیش از 10 دفتر در حال تاسیس که شش تای آن ها مجوز گرفته شده و به زودی عضو اتحادیه می شوند، چهار دفتر دیگر هم در مراحل تایید مجوزاند، گفت: در مجموع ما 64 دفتر را در سراسر دانشگاههای کشور تاسیس و یا درحال تاسیس داریم.
هیچ همکاری از سوی دانشگاه آزاد با جامعه اسلامی صورت نمیگیرد
عرب با بیان اینکه از آنجایی که بصیرت افزایی مسئله روز است و چون حوادث مدام در حال اتفاق اند و هر لحظه موضوع جدیدی پیش می آید، باید هر لحظه بر بصیرت خود بیافزاییم، بصیرت افزایی بر میگردد به خود مجموعه و اگر ما بخواهیم بصیرت افزایی کنیم باید اول بصیرت خود مجموعه از داخل را بالا ببریم، افزود: متاسفانه این بصیرت افزایی یکی از نقاط ضعف جامعه اسلامی و تشکل های دانشجویی بوده و ما هم نتوانستیم آن طور که باید مسائل را تبیین کنیم و شاید باعث سوء استفاده نیز شده است، شاید اگر ما کارمان را بهتر انجام می دادیم و مسائل را تبیین می کردیم، امروزه مسائل در فضای کشور به گونه ای دیگر رقم می خورد. در حالت کلی هر وقت توانستیم بصیرت مجموعه خودمان را بالا بریم آن موقع است که می توانیم بصیرت عموم جامعه را بالا ببریم.
دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشگاههای کشور با بیان اینکه ما در دانشگاه پیام نور اصلا دفتری نداریم ولی حدود پنج دفتر در دانشگاه آزاد داریم، گفت: البته تعداد چهار تا پنج دفتر هم در دانشگاه آزاد فعالیت دارند که با اتحادیه هیچ همکاری ندارند و با اینکه جامعه اسلامی یک تشکل شناخته شده با عنوان انحصاری است؛ اما متاسفانه هیچ همکاری از سمت دانشگاه آزاد در این سال ها با جامعه اسلامی نشده است.
فعالیت در دانشگاه آزاد دل شیر می خواهد
عرب گفت: در حالت کلی علت کم بودن حضور جامعه اسلامی در دو دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی به خاطر شرایط و به خصوص رویکردهای خاصی که در این دانشگاهها به خصوص دانشگاه آزاد است، بوده و دانشگاه پیام نور به خاطر اینکه بیشتر کلاس ها به صورت غیر حضوری برگزار می شود، نه تنها جامعه اسلامی بلکه تشکل های دیگر نیز فعالیت آنچنانی ندارند در هر حال با توجه به فضای نامناسب دانشگاه آزاد این دسته از دانشجویان ارزشی فهمیده اند که فعالیت در دانشگاه آزاد دل شیر می خواهد.
وی با بیان اینکه اینکه ما تشکل ها را با عنوان اصولگرا واصلاح طلب بشناسیم و یک تشکل را فقط چون دیدگاه اصولگرایانه دارد آن را اصولگرا بنامیم کار درستی نیست، گفت: مهم ترین بحث در تشکل های دانشجویی فعالیت آزاد آنها است و ما نباید همه چیز را با عینک سیاسی اصولگرایی یا اصلاح طلبی ببینیم؛ چراکه که ما در این کشور جنبش دانشجویی داریم؛ اما مسئولین در بسیاری از دانشگاهها شاید با دانشجویان تشکلهای ارزشی عدم همکاری داشته اند با اینکه مقام معظم رهبری صراحتا به آن ها تذکر دادند اما اتفاقی نیفتاده و همان رویکرد قبلی را در پیش گرفتند، البته این به معنی عقب نشینی تشکلهای ارزشی نیست و آن ها با تمام توانشان فعالت می کنند.
دبیر واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه به سوالاتی در رابطه به اتفاقات روز کشور پاسخ داد و گفت: در حال حاضر برجام نباید مد نظر جنبش دانشجویی باشد زیرا با همه ی فراز ونشیب ها و نکات مثبت ومنفی که داشت از مجاری قانونی خودش عبور کرد و خودمقام معظم رهبری هم طی نامه ای خطوط قرمز را تعیین کردند اما چیزی که مهم است فضای پس از برجام است به طوری که عده ای نشست تشکیل دادند حالاچه از داخل و چه از خارج تصمیم گرفتند فضای ایران را عوض کنند و این چیزی است که سال ها دارند برایش برنامه ریزی میکنند و این خطر ناک است.
جنبش دانشجویی در فضای پسا برجام باید تاثیرگذار باشد تا فردا پشیمان نشویم
عرب افزود: یکی از اهداف آن ها این است که فضای ضد امریکایی و ضد استکباری را در سال های آینده در ایران عوض کنند؛ در حالی که این یک نگاه ساده لوحانه است وحتی مطرح شدن مسائل هسته ای جزئی از پازل فشاری است که برای ایران قرار داده اند و اینکه مجبور شدن با ایران صحبت کنند. واقعا از روی اجبار بوده؛ چراکه دیگر فضایی برای زور و تهدید به مردم ایران نداشته اند. جنبش دانشجویی می تواند در این فضا نقش مثبتی را اجرا کند و باید تاثیر بزرگی رادر کشور بگذاریم تا فردا پشیمان نشویم.
وی با بیان اینکه برجام تمام مراحل قانونی خود را طی کرده بود و فقط منتظر تایید مقام معظم رهبری بود و ایشان با نامه ای که به رئیس جمهور نوشتن چشم انداز و نقشه راه را نشان دادند تا همگان بداند که ما رویکردمان با غرب هیچ تغییر ی نکرده و همان رویکرد قبلی را داریم، گفت: مقام معظم رهبری شروطی که تضمین کننده آینده ملت ایرن در این فضا باشد را تعیین کردند و لذا بخشی از وظیفه ما این است که مراقب کج رویها و کوتاهی هایی که شاید توسط عده ای رخ بدهد باشیم.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه از آنجایی که این نامه نقشه راه را نشان می دهد، تخطی از این نقشه راه می تواند صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد؛ چراکه امروز جمهوری اسلامی یک قدرت منطقه ای و یک کشور تاثیر گذار در جهان مطرح است و این مایه ترس کشور های ظالم و ستمگر است، گفت: عدم اجرای نامه مقام معظم رهبری به دولت می تواند چه در حال و چه در طولانی مدت تاثیرات منفی را برای کشور داشته باشد.
باید ببینیم آیندگان در مورد عملکرد مجلس چه خواهند گفت
عرب با بیان اینکه مجلس تا تشکیل کمیسیون 40 روزه ویژه برجام عملکرد خوبی را از خود نشان داد و تمام سعی خود را کرد که یک نگاه منطقی به آن کند؛ اما تصویب طرح متقابل اقدامات ایران در مدت کوتاه شاید یکی از بزرگترین نکات منفی مجلس در بحث برجام بود و مردم انتظار داشتند که مجلس با تامل بیشتری با یک فضای منطقی تر وآرامتری فضا را پیش میبرد، افزود: حال ما باید ببینیم آیندگان در مورد عملکرد مجلس چه خواهند گفت چراکه تاریخ قاضی خوبی است در مورد عملکرد اشخاص و گذر زمان بهتر مسائل را آشکار خواهد ساخت.
تیم اقتصادی دولت وحدت ندارند
وی با بیان اینکه یکی از نکات مثبت قوانینی که پیگیری شد میزان درامد مسئولان پیش از گرفتن مسئولیت و پس از گرفتن آن بود که نشان بدهد در دوران مسئولیت شان عملکرد صحیحی در بحث مالی داشته اند یا نه ؟ و یا خدای نکره سوء استفاده نشده باشد، بیان داشت: اکنون باید از مسئولان پرسید چرا از شفافیت این موضوع دوری میکنند؟ اگر مشکلی نیست خوب چراترس بیخود دارند؟ اما بدانند که همه چیز پنهان نمی ماند و اگر قرار باشد حساب و کتابی باشد قطعا در آن دنیا همه چیز به درستی پیگیری خواهد شد و اگر از سر مصلحت است دلیلش را به مردم بگویند.
عرب گفت: عدم وحدت در فضای تیم اقتصادی دولت یک نکته مهم است؛ به طوری که آشکارا بعد از نامه چهار وزیر نشان داده شد که تیم اقتصادی بعد از دو سال نتوانست آن کارهایی که قول داده بود را اجرا کند.