گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسفندماه سال ۹۲ بود که دانشگاه بیرجند در حوزه مدیریتی خود دچار تغییر و تحولاتی شد و برخلاف تحرکات و فضاسازی های مشکوک، برخی افراد که می کوشیدند مدیریت تازه دانشگاه را از میان عناصر افراطی وابسته به يك جناح سياسي خاص انتخاب کنند، اما در نهایت با حکم فرجی دانا، وزیر وقت وزارت علوم خلیل خلیلی به ریاست این دانشگاه برگزیده شد. شخصی که در نظر دانشجویانش به عنوان فردی متدین و میانه رو شناخته میشود.
فضای دانشگاه بیرجند اما و بعد از این انتصاب، رفته رفته عوض شد و کسانی مسئولیت معاونتهای مختلف دانشگاه را بر عهده گرفتند که برخی از آنها متعلق به يك جناح سياسي خاص بودند و برخی هم میانه رو؛ که این معاونتها نیز افرادی را به عنوان مدیر آن حوزه انتخاب میکنند که در برخی از این انتخابها شعار اعتدال نادیده گرفته میشد و مسؤلین جدید بعضاً از میان برخی افراطیون آن جریانات سیاسی برگزیده میشدند.
کسانی که اغلب با سنگ اندازی در مسیر فعالیت تشکلهای ارزشی ایجاد اخلال کرده و برخلاف دستورات صریح رهبر انقلاب مبنی بر «تقویت جریانات ارزشی و انقلابی» عمل میکنند و به عنوان نمونه به بهانههای واهی مختلف اجازه حضور مهمانان و سخنرانان مدنظر آنان را نمیدهند.
علاوه بر این در همین زمان برخی از تشکلهایی که وامدار یک جریان سیاسی خاص هستند و در تبلیغات خود عکس برخی از افرادی که در فتنه آمریکایی - اسرائیلی ۸۸ به طور آشکار دخیل بودند و به نوعی از سران فتنه به حساب می آیند، درج می کنند، که به نظر میرسد این تشکلها هم به نوعی از جریانهای سیاسی خارج دانشگاه مدیریت میشده باشند.
این همه در حالی است که دست تشکلهای تازه تأسیس دانشگاه در دعوت از عناصر افراطی و شخصیتهای تندرویی مانند ابراهیم اصغرزاده برای سخنرانی در دانشگاه کاملاً باز است و این افراد با حمایت مسئولین دانشگاه و در جلساتی که با الطاف ایشان هرچه با شکوه تر برگزار میشود، ارکان نظام را زیر سوال برده، و به شورای نگهبان، مجلس خبرگان و طلاب و حوزههای علیمه توهین میکنند؛ و در مقابل تنها با سکوت معنادار مسؤلان محترم دانشگاه روبرو میشوند.
به نظر می رسد این تشکلهای تازه تأسیس از برخی جریانهای سیاسی در خارج از دانشگاه خط گرفته و هدایت میشوند، موضوعی که در سخنرانی اصغرزاده در دانشگاه و با توجه به حضور برخی افراد شناخته شده و منسوبین به جریانات خارج از فضای دانشجویی که در این مراسم حاضر بودند کاملا روشن بود.
ناظرین سیاسی معتقدند این جریانات سیاسی خاص سعی دارند که از فضای پاک دانشجویی از هر طیفی که باشد به نفع خودشان و برای انتخابات پیش رو سوء استفاده کنند. به این ترتیب آنها و در آستانه انتخابات اسفند ماه با دعوت از برخی افراد تندرو به فضای دانشگاه، در تلاش هستند تا از احساسات پاک دانشجویان در جهت رسیدن به اهداف حزبی و سیاسی خود استفاده کرده باشند.
نکته مهم دیگری که در دانشگاه بیرجند بعد از روی کار آمدن تیم مدیریتی جدید دانشگاه در حال رشد است، افزایش تعداد تشکلهای دانشجویی است که با استقبال مسئولین دانشگاه مواجه شده است. تشکلهایی که عمدتاً وابسته به یک جناح سیاسی خاص هستند و در آستانه انتخابات مجلس میتواند برای دانشگاه مشکل ساز شوند. به این ترتیب این جریانات سیاسی امیدوارند تا در آستانه انتخابات سرنوشت ساز اسفندماه، با فعال کردن پیاده نظام خود کف دانشگاه بتوانند به یارگیری از میان دانشجویان ورودی پرداخته و زمینه را برای جولان خود در دانشگاه فراهم کنند.
با این همه و با توجه به تحرکات تازه پردامنه و حاشیهساز جریانات ورشکسته سیاسی و عناصر فعال در فتنه امریکایی-اسرائیلی هشتاد و هشت که به نظر می رسد، در حال یارگیری در محیط دانشگاهها هستند، وظیفه دستگاههای نظارتی دانشگاه نیز بیشتر از گذشته حساس شده است. به این ترتیب به نظر میرسد تیم نظارتی دانشگاه میباید مثل همیشه مؤمنانه، با رصد دقیق تحرکات این جریان اقدامات لازم صورت گیرد؛ تا فضای دانشگاه بیرجند پاک بماند و تشکلهای دانشجویی در فضایی آرام به انجام کار تشکیلاتی و سیاسی خود بپردازند.