به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در همایش سراسری پدافند غیرعامل که در این وزارتخانه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد اظهار داشت: از سازمان پدافند غیرعامل برای برنامه ریزی هایی که در این هفته داشت و همچنین استاندار فارس که برای بها دادن به موضوع پدافند غیرعامل شخصا در این همایش حضور یافت تشکر می کنم.
وی گفت: موضوع پدافند غیرعامل برای همه کشورها مهم است و حتی زمانی که وارد بسیاری از کشورها می شویم و هیچ گونه ظاهری از مسائل نظامی و یا امنیتی در آنها مشاهده نمی کنیم متوجه نقش مهم پدافند غیرعامل در آن کشورها می شویم.
واعظی تصریح کرد: این کشورها از مراکز حیاتی شان صیانت می کنند و نسبت به آن آینده نگری دارند تا با مشکلی مواجه نشوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: همان گونه که فناوری ها پیشرفته می شوند صیانت کردن از کشور و مراکز حیاتی اش اهمیت بیشتری پیدا می کند؛ در گذشته زمانی که بحث پدافند غیرعامل مطرح می شد بیشتر شاهد یک نگاه فیزیکی به این مقوله بودیم اما امروز باید علاوه بر این نگاه فیزیکی به مسئله نرم افزارها، مغز افزارها و مسئله روش ها و دستورالعمل ها و تشکیلات ها توجه کنیم.
وی تاکید کرد: کشورهای مختلف با توجه به شرایط شان از چهار محور نیروی فکری، انسانی، فیزیکی، تجهیزاتی، نرم افزاری و دستورالعمل ها و تشکیلات شان صیانت می کنند و این صیانت با توجه به شرایط کشورشان دچار تغییرات است.
واعظی با بیان اینکه موقعیت ژئواستراتژیک جمهوری اسلامی ایران به ما دیکته می کند که به مسئله پدافند غیرعامل توجه کنیم خاطرنشان کرد: در آن زمان که در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون پدافند غیرعامل بحث می شد بنده حضور داشتم و آنجا این نکته مدنظر قرار گرفت که نباید توسعه فدای پدافند غیرعامل شود و نه پدافند غیرعامل فدای توسعه بلکه هنر هر کشوری آن است که میان آنها بتواند ارتباط برقرار کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: و این موضوع به این معناست که نباید لوکوموتیو توسعه کشور را تعطیل کنیم تا پدافند غیرعامل را آن گونه که علاقه مندیم به جلو پیش ببریم باید هم زمان که کشور را توسعه می دهیم به تمامی شاخص های مراقبتی اش توجه کنیم از جمله اینکه باید به مسئله فیزیکی بحث آمادگی نیروی انسانی و حداقل رساندن تهدیدات توسعه کشور و ایجاد فرصت ها با آموزش نیروی انسانی از کشور صیانت کنیم.
وی تاکید کرد: در کشور ما با توجه به شرایط سیاسی که دارد و همواره موضع استقلال طلبانه اش پس از انقلاب شکوهمند اسلامی که همواره بر کشور حاکم بوده علی رغم اینکه که چه دولتی بر سر کار آمده تمامی دولت ها خطوط قرمز مقام معظم رهبری را در شرایط کنونی و توجه به این اصول در زمان حضرت امام (ره) که همگی برگرفته از قانون اساسی است را به صورت اعتقادی و براساس قانون اساسی دنبال کرده و همواره به آنها توجه کرده اند.
واعظی ادامه داد: ما در کشور اصولی داریم که ربطی به رفت و آمد دولت ها ندارد بلکه آنچه مدنظر ما قرار دارد امنیت کشور است که موضوعی کلیدی برای همه کشورها به شمار می رود در حقیقت باید گفت موضوع امنیت تحت هیچ شرایطی قابل معامله و حتی کوتاه آمدن نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران به دلیل مواضع استقلال طلبانه ای که داریم طبیعی است دشمنانی را بیش از دشمنان کشورهای دیگر داشته باشیم و باید گفت بخشی از هزینه هایی که طی این 36 سال داده ایم به دلیل مواضع استقلال طلبانه جمهوری اسلامی ایران بوده است اما در عوض اعتبار بین المللی و منطقه ای کسب کرده ایم و از سوی دیگر به لحاظ امنیتی، سیاسی و اقتصادی خودکفا شده ایم به نحوی که می توانیم همه نیازمندی های خود را در داخل تامین کنیم و محتاج دیگران نباشیم از سوی دیگر می توانیم با همه کشورهایی که در خط مشی ما بوده همکاری نزدیک داشته باشیم.
وی تصریح کرد: دشمنان ما هم کوچک و هم بزرگ هم منطقه ای و هم بین المللی هستند و تجربیات ما طی 36 سال گذشته از طریق برخوردهای رودرو و نظامی نشان داده که خسارت از طریق برخوردهای رودرو و نظامی امکان پذیر شاید باشد اما دشمنان هرگز نمی توانند به اهداف خود برسند از این رو برای ضربه زدن به کشورمان به روش های دیگری روی می آورند که از آن به عنوان جنگ نرم یاد می شود.
واعظی بیان کرد: در جنگ نرم از ابزارهایی غیر از ابزارهای کلاسیک جنگی متداول در دنیا استفاده می شود از این رو جنگ نرم از هالیوود گرفته تا تهدید فرهنگی تغییر سبک زندگی و.... تلقی می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از یک سو بدون آن که با دشمن مواجهه مستقیمی داشته باشیم دشمن در یک دوره مشخص یک ملت را آرام آرام به سمت دلخواه می کشاند از سوی دیگر در کشور نفوذ می کند تا ضمن کسب اطلاعات محرمانه این اطلاعات را در زمان خاص برای ضربه زدن علیه ما بتواند به کار گیرد.
وی تاکید کرد: آن اقداماتی که موجب ضربه زدن دشمن به ما می شود تهدید و هر آنچه که این تهدیدات را خنثی سازی کند فرصت یاد می شود. ما وظیفه داریم تهدیداتی را که همواره در همه کشورها وجود دارد و هیچ کشوری نمی تواند ادعا کند که با هیچ تهدیدی مواجه نیست برای کاهش این تهدیدات تلاش کنیم تا جایی که به آسانی بتوانیم با آن ها مقابله و فرصت ها را در کنار آن ها ایجاد کنیم.
واعظی اظهار داشت: در همه کشورها در دنیای امروز با توجه به اهمیتی که ICT پیدا کرده این بخش جزو بخش های اساسی و حیاتی شناخته می شود که پدافند غیرعامل برای آن اقداماتی را تعریف می کند و ضمن جلوگیری از لو رفتن اطلاعات و تجاوز به حریم خصوصی مردم به تهدیدات مربوط به این حوزه پایان دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در وهله نخست باید ICT را صیانت کرد و در گام بعدی آن گونه که در برابر تکانه های دشمن پایدار بماند تقویت کرد. باید برای هر دو این اقدامات برنامه ریزی کنیم و توجه داشته باشیم تا در خریدهایمان از تجهیزات بومی بهره بگیریم و چنانچه ناچار به خرید تجهیزاتی از خارج شدیم متخصصان این حوزه آنقدر بر این تجهیزات اشراف داشته باشند که سازندگان نتوانند به این وسیله اطلاعات کشور را به بیرون از مرزها انتقال دهند.
وی تاکید کرد: پدافند غیرعامل در شرایط خاص می تواند به مدیریت بحران کشور کمک کند از سوی دیگر صیانت فیزیکی را نمی توان دست کم گرفت چنانچه اگر در شرایط خاص از آن محافظت نشود امکان تخریب در تجهیزات و تاسیسات وجود دارد.
واعظی ادامه داد: اگر به تمام این مسائل به خوبی توجه کنیم با توجه به شرایط خاص ایران در منطقه و جهان و جایگاه جنگ نرم و وجود این مسئله که بخشی از جنگ نرم در فناوری وجود دارد می توانیم اقتدار ملی مان را افزایش دهیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: هر کشوری در دنیا سه مقوله را مد نظر قرار می دهد از جمله امنیت ملی، رفاه ملی که در مجموع این دو آنچه که تصویرسازی می شود اقتدار ملی یک کشور را شکل می دهد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: موضوع صیانت و حفاظت از تهدیدات تنها مربوط به پدافند غیرعامل نیست بلکه از نظر بنده تمامی مدیران در هر نقطه ای که هستند اگر به خوبی بتوانند تهدیدات را شناسایی کنند و در جهت خنثی سازی آن بربیایند در نهایت می توانیم ادعا کنیم در حال ایجاد فضایی هم چون پدافند غیرعامل غیرنفوذ خواهیم بود.