به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ غلامرضا خارکوهی، تاریخ نگار انقلاب اسلامی، عصر امروز در میزگرد تخصصی «بررسی حماسه ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار» که با حضور جمعی از اساتید و روحانیون استان در محل سالن جلسات اداره کل سازمان تبلیغات گلستان برگزار شده بود، گفت: روز ۱۳ آبان با سه واقعه بزرگ مصادف است، سال ۴۳ تبعید امام به ترکیه، سال ۵۷ روز دانش آموز و سال ۵۸ تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا.
وی با بیان اینکه استکبارستیزی در ادبیات انقلابی امام (قدس سره) جاری و ساری بود، عنوان کرد: علت تبعید امام در سال ۴۳ این بود که امام (ره) لایحهی کاپیتولاسیون، که در مجلس شاهنشاهی به تصویب رسیده بود را شدیداً محکوم کردند، این لایحه نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها انجام میشد.
خارکوهی در خصوص ۱۳ آبان سال ۵۸ نیز تصریح کرد: در سال ۵۸ دانشجویان پیرو خط امام به سفارت آمریکا که اسماً سفارت بود و در واقع یک لانهی جاسوسی و کانون توطئه بود حمله کردند و چند هزار سند از آنجا بیرون آوردند که با استفاده از همین سندها ۷۵ جلد کتاب منتشر شد تا بعدا کسی ادعا نکند که اسناد جعلی بوده است؛ از این کتابها که هم خود اسناد و هم ترجمهی آنها را در بر داشت استقبال زیادی شد.
تاریخ نگار انقلاب اسلامی با اشاره به اسنادی که ارتباط دولت بازرگان با آمریکا را ثابت میکند، گفت: شش ماه بعد از تسخیر لانه ی جاسوسی در پنج اردیبهشت سال ۵۹ وقتی آمریکا از دولت موقت بازرگان برای آزادی جاسوسانش ناامید شد به ایران حمله کرد و در صحرای طبس بر اثر طوفان شن شکست خورد.
خارکوهی تأکید کرد: استکبار ستیزی فقط برای سال ۵۸ نیست، ما باید این روز را هم ردیف روز ۲۲ بهمن و روز قدس قرار دهیم و این روز بزرگ را به مدارس محدود نکنیم.