گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - پریسا زارعی، غضنفر رکن آبادی (متولد ۱۳۴۵ در قم) دیپلمات ایرانی است که از ۱۳۸۹ تا اردیبهشت ۱۳۹۳سفیر ایران در لبنان بود. نیویورک تایمز و بسیاری از تحلیلگران و رسانهها وی را مغز متفکر ایران در حوزه اعراب میدانند. وی دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه بیروت لبنان، بود.
العربیه از رکنآبادی که از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۴ سفیر ایران در لبنان بود به عنوان کسی یاد میکند که در نزدیکی و کنارگذاشتن اختلافات احزاب لبنان برای توافق بر سر تشکیل دولت در این کشور، نقشی اساسی داشت.
رکنآبادی چهرهای شناختهشده نزد مطبوعات و شبکههای تلویزیونی عربزبان است و بارها بهعنوان کارشناس در برنامههای مختلف حاضر شدهاست. فردی که نزدیک به ۱۴سال حضور فعال دیپلماتیک در کشورهای عربی منطقه داشته بیشک دارای اطلاعات فراوانی است، اطلاعاتی که میتواند پرده از بسیاری از اتفاقات منطقه بردارد و به هر کشوری در تحلیل اوضاع سیاسی منطقه کمک کند.
فاجعه در منا و ناپدید شدن رکنآبادی
با وقوع فاجعهی منا در روز عید قربان که به دلیل مسدود کردن بیمقدمه و بدون اعلام قبلی یکی از مسیرهای اصلی رفت و آمد توسط نیروهای امنیتی سعودی صورت گرفته و به کشته شدن هزاران تن از زائران بیتالله الحرام انجامید، سرنوشت رکنآبادی نیز به مانند برخی دیگر از زائران ایرانی در هالهای از ابهام قرار گرفت.
واکنش دستگاه تبلیغاتی عربستان به موضوع مفقود شدن او اما نشان از اهمیت این فرد برای رژیم سعودی داشت.
ادعای عدم ورود رکنآبادی به عربستان
شبکه العربیه –رسانهی دولتی رژیم سعودی- در ادعایی عجیب به نقل از برخی منابع آگاه خود گفته است نام غضنفر رکن آبادی در هیچ یک از مبادی ورودی عربستان ثبت نشده است. بازوی رسانه ای دربار آل سعود در ادامه ادعای خود آورده است: بر اساس بررسی های انجام شده نام رکن آبادی در میان اسامی حجاج ایرانی نیز دیده نمی شود.
منبع آگاه العربیه که خواست نامش فاش نشود با اشاره به اینکه مقابله ایران و عربستان پس از عملیات طوفان قاطعیت در یمن علنی شد، به نقل از یک منبع امنیتی بلندپایه دیگر گفت: "غضنفر رکن ابادی" سفیر پیشین ایران در لبنان در راس ماموریت امنیتی در عربستان قرار گرفت و برای ادای مراسم حج با وجود پر بودن برنامه های کاری اش به عربستان اعزام شد.
این ادعا در حالی مطرح شده است که رکنآبادی پس از به قدرت رسیدن تیم ظریف در وزارت امور خارجه، و با پایان ماموریت خود از کشور لبنان بازگشته و بدلیل عدم واگذاری پست یا مسئولیت خاص در وزارت امور خارجه، عملا از کار بی کار شده و تنها در دانشگاه امام صادق علیه السلام مشغول به تدریس شده بود.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه
در همین حال مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به این ادعای دولت سعودی گفت: ایشان با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شده اند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله وی در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی می باشد. از این رو هیچگونه شائبه ای در خصوص اطلاعات و جزییات مربوطه و نحوه ورود وی به کشور عربستان وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: پاسپورت عادی آقای غضنفر اصل رکن آبادی همکار ما در وزارت امور خارجه ممهور به مهر روادید حج است و طبق اطلاعات واصله در شرایط کنونی به دلیل لزوم ارایه مدارک هویتی همه مفقودان، سوابق ایشان نیز که در فهرست اسامی مفقودان واقعه منا می باشند، در اختیار مقامات سعودی قرار گرفته و خبرسازی های موجود در خصوص این موضوع نادرست و ناشی از اغراض و اهداف دیگر است.
سرنوشتی مشابه «احمد متوسلیان»
اظهار نظر عجیب دستگاه تبلیغاتی دربار آل سعود که همکاری تنگاتنگی با دستگاه امنیتی و جاسوسی این کشور دارد، سرنوشت مبهم حاج احمد متوسلیان در سال های اخیر را به ذهن متبادر می کند.
احمد متوسلیان در اواخر خرداد سال ۱۳۶۱طی ماموریتی به همراه یک هیات عالیرتبه دیپلماتیک از مسئولین سیاسی - نظامی کشورمان راهی سوریه شد تا راههای مساعدت به مردم مظلوم و بیدفاع لبنان را بررسی نماید.
در چهاردهم تیر سال ۱۳۶۱، اتومبیل هیات نمایندگی دیپلماتیک کشورمان حین ورود به شهر بیروت و در هنگام عبور از پست ایست و بازرسی، مزدوران حزب فالانژ اتومبیل را متوقف و چهار سرنشین خودرو مزبور به رغم مصونیت دیپلماتیک - توسط آدمربایان دستنشانده رژیم تروریستی تلآویو گروگان گرفته شده شدند.
این چهار نفر که عبارتند از؛ "محسن موسوی"، "احمد متوسلیان"، "تقی رستگار مقدم" و خبرنگار عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا - "کاظم اخوان" پس از شکنجه و بازجویی، به نظامیان اسرائیلی تحویل گردیدند، که از سرنوشت آنان تاکنون اطلاعی در دست نیست.
با انتشار این خبر از سوی دولت سعودی، گمانهزنیها درباره ربایش این دیپلمات انقلابی جمهوری اسلامی توسط دولت سعودی افزایش یافته است.
تلاشهای پیشین برای ترور رکنآبادی
گمانهزنی دربارهی ربوده شدن رکنآبادی زمانی جدیتر میشود که ماجرای دو انفجار در مقابل سفارت ایران در لبنان در سالهای اخیر و همزمان با مسئولیت رکنآبادی در کشور لبنان بازخوانی شود.
در انفجارهای صورت گرفته مقابل سفارت ایران در بیروت که خسارات قابل توجهی به دنبال داشت، هدف اصلی این انفجارها ترور رکنآبادی عنوان شده بود، این در حالی است که پس از دستگیری عوامل انفجارهای مقابل سفارت ایران در بیروت، روشن شد عاملان انفجار وابسته به گروه گردانهای «عبد الله عزام» بود که بصورت ویژه از سوی دولت سعودی حمایت مالی و اطلاعاتی شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع آگاه درباره حمله به سفارت ایران در بیروت توسط عاملان دولت سعودی و جان سالم به در بردن رکن آبادی از این معرکه نوشت: غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در لبنان روز گذشته همراه با ابراهیم انصاری رایزن فرهنگی ایران در بیروت در مسیر برای ملاقات و دیدار با وزیر فرهنگ لبنان بوده است. زمانی که نخستین عامل انتحاری خود را در نزدیکی سفارت ایران منفجر کرده رایزن فرهنگی ایران در بیروت در داخل خودرو منتظر بوده است. سفیر ایران در لبنان نیز که تا یک دقیقه بعد قصد خروج از ساختمان سفارت را داشته پس از انفجار نخست به داخل ساختمان سفارت بازمی گردد
نقش رژیم متحجر سعودی در این حملهی تروریستی زمانی آشکارتر شد که عامل اصلی انفجار که فردی سعودیتبار به نام «ماجد الماجد» بود، توسط دستگاههای امنیتی لبنانی بازداشت شد. وی اما پیش از آنکه توسط ماموران ایرانی مورد بازجویی قرار بگیرد، در بازداشتگاه کشته شد.
گزارش شاهدان عینی از انتقال رکنآبادی به بیمارستان توسط سعودیها
امیر عبدالهیان، معاون وزیر خارجه ایران در ششم آبان با بیان این که در جریان حادثه منا شاهدان عینی، رکن آبادی را تا سوار شدن به آمبولانس سعودیها زنده دیده اند از پیگیری جدی سرنوشت این دیپلمات خبر داد.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که خود سالها از دیپلماتهای وزارت امور خارجه بوده است نیز احتمال زنده بودن رکنآبادی را بعید ندانست. او نیز با تاکید بر سخنان امیرعبداللهیان گفت: «رکنآبادی را درحالیکه در قید حیات بوده است با آمبولانس به بیمارستان منتقل کردهاند».
بروجردی با اشاره به جایگاه ویژهی رکنآبادی و مسئولیت عربستان درخصوص سرنوشت او و سایر مفقودان ایرانی؛ با رد فرضیه شهادت رکنآبادی گفت: تا زمانی که دولت عربستان نتواند این فرضیه را ثابت کند یا پیکر رکنآبادی را تحویل دهد، فرضیه ربایش او بهعنوان فرضیه امنیتی قویا قابل پیگیری است. بروجردی تأکید کرد: «بنابراین در حال حاضر فرض شهادت ایشان پذیرفته نیست مگر عکس آن ثابت شود.»
زهرا رکن آبادی دختر دکتر رکنآبادی نیز درخصوص احتمال ربایش پدرش توسط رژیم سعودی گفت: ایشان با تیم بعثه مقام معظم رهبری به عربستان سعودی سفر کردند و اخبار موثق ، اخباری است که توسط شبکه خبر جمهوری اسلامی یا آقای اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت ایران اعلام می شود.
بدون شک نمی توان از کنار عجله و دست پاچگی العربیه و رسانه های وابسته به دربار آل سعود در خبرسازی مبنی بر عدم ورود رکن آبادی به عربستان یا ورود وی با نام و گذرنامه ای دیگر، به سادگی عبور کرد. خصوصا که این شایعه به همت پول نفت سعودی که رسانه های بسیاری را نمکگیر کرده است، تا آنجا فراگیر شد که سخنگوی وزارت خارجه را هم به واکنش وادار کرد تا ضمن تکذیب عدم ورود همکارش به عربستان، تصویر ویزای وی ممهور به مهر ورود به عربستان را هم منتشر کند.
اگرچه با تفاسیر فوق احتمال ربوده شدن رکنآبادی محتملترین قضاوتی است که میتوان داشت اما همچنان باید منتظر پاسخویی دولت عربستان درخصوص سرنوشت او بود. هرچند با انفعال موجود در وزارت خارجه دولت یازدهم، احتمال تبدیل شدن رکنآبادی به یک حاج احمد متوسلیان دیگر نیز چندان دور از انتظار نیست.
این همه برنامه ریزی دقیق و از پیش تعیین شده برای فاجعه منا و در نهایت ربودن رکن آبادی نشان از این میده که اونها از خیلی مدتها قبل انتظار حضور رکن آبادی رو میکشیدند و خیلی خیلی زودتر میدونستند که امسال اینجا میاد پس باید حتما یک عامل داخلی هم در قرار دادن رکن آبادی در مسیر این برنامه ریزی دخیل باشه
پیدا کنید پرتقال فروشو