به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، نشست هماندیشی اساتید که به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی با حضور اولیا، رئیس دانشگاه یزد؛ حجت الاسلام متوسل، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد برگزار شد.
اکبر غفوری، عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه یزد در این نشست ضمن گرامیداشت روز استکبارستیزی گفت: این روز نماد بزرگی برای مبارزه با استکبارجهانی است که باید برای قشر جوان و جامعه تبیین کنیم.
وی افزود: هر تصمیم گیری راهبردی نیاز به برخی از مولفه ها است که شناختن حریف، شناختن خود، برخورد سلیقهای، برخورد احساسی، فریب خوردن، ترسیدن و مرعوب شدن، اعمال حب و بغضهای فردی، ترجیح منافع فردی و گروهی بر منافع ملی از جمله این مولفه ها است و در صورتی که به آنها توجه نادشته باشیم حتما از دشمنان ضربه خواهیم خورد.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه یزد گفت: رابطه با کشورهای مختلف را می توان با تصمیم های راهبردی و مناسب تنظیم کرد که بایستی در آن به نکاتی همچون به کارگیری عقل و خرد و حکمت، محاسبات دقیق علمی، به دور از احساسات، تصمیمگیری شجاعانه، شناخت دقیق خود و طرف مقابل وهوشمندی و تیزبینی توجه خاص داشت.
غفوری بیان کرد: در ابتدای هر ارتباطی با کشورهای دیگر باید به ماهیت آنها توجه کنیم و در زمان کنونی نیز بخواهیم با کشورهایی همچون امریکا ارتباط برقرار کنیم بایستی به ماهیت آنها توجه کنیم و دوستی و دشمنی آنها را سنجیده و متجاوز بودن و متعامل، قانونی پذیری یا قانون گریز بودن، عهدشکنی یا پایبند به عهد و پیمان بودن آنها را نیز ملاک خود قرار دهیم.
وی افزود: همچنین برای یک ارتباط باید بررسی کرد که آیا یک کشور متعارف است و میتواند با یک کشور مستقل ارتباط متعارف داشته باشد و یا کشوری ستیزهجو، شرور و متکبر است که برای اینکه بدانیم آیا با آمریکا مذاکره و ارتباط برقرار کنیم یا نه بایستی این شرایط را مورد تحلیل خود قرار دهیم.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه یزد گفت: اما آنچه که باید در نظرهای ما شرط اساسی باشد توجه به نظرات و بیانات امام(ره) و رهبری است و باید نظراتشان را در خصوص کشور مورد نظر و دوستی و دشمنی آنها بررسی کینم.
غفوری بیان کرد: امام (ره) در سخنانی بیان کردند که « ملت عزیز ایران بیدار باشید که سالیان دراز مبارزه در پیش دارید، ابرقدرتها برای نابودی شما هرروز نقشه میکشند ولی ان کید الشیطان کان ضعیفا، مكر شيطان و حيله و نيرنگش ضعيف است» و در جایی دیگر نیز بیان می کنند که «ما در مقابل آمریکا تا آخر ایستادهایم و نخواهیم گذاشت آمریکا باز برگردد یا آن اشخاصی که تبع او هستند برگردند و ملت ما تا آخرین نفس برای دفاع از حق حاضر است و تحت بار ظلم نخواهد رفت". و یا اینکه "ما روابط با آمریکا را مى خواهیم چه بکنیم؟ روابط ما با آمریکا روابط یک مظلوم با یک ظالم است، روابط یک غارت شده با یک غارتگر است. ما مى خواهیم چه کنیم؟ آنها میل دارند که با ما روابط (داشته باشند)، آنها احتیاج دارند که با ما روابط داشته باشند، ما چه احتیاجى به آمریکا داریم» که ما باید این سخنان را ملاک خود قرار دهیم و آنها را توجه داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری در۶ تیرماه جاری گفت: کسانی هستند که چهره هیولایی آمریکا را با بزک رسانهای میپوشانند خائن هستند، و یا اینکه ما به آمریکا بد بینیم هیچ اعتمادی به آنها نداریم، دولت آمریکا غیرقابل اعتماد، خودبرتربین و غیرمنطقی است.
غفوری بیان کرد: ما تجربه های بسیار تلخی از کشورهایی همچون آمریکای جنایتکار داریم که به خوبی می توانیم در خصوص دوستی و دشمنی آنها نظر داد که کودتاهای متعدد آمریکا علیه ایران از جمله کودتای ۲۸مرداد، کودتای ۲۱ بهمن ۵۷، کودتای ژنرال هایزر و... و فتنه ۸۸، به نابودی کشاندن منابع ایران، کشتار دانشجویان در ۱۶ آذر، بحث کاپیتولاسیون، بحث ساواک، سرقت و بلوکه کردن داراییهای ایران در بانکهای آمریکایی، تجاوزات هوایی مکرر هواپیماهای جاسوسی آمریکا، انواع تحریمها از انقلاب تا کنون، حمایت و هدایت گروهک منافقین، داعش و..، دستگیری جاسوسهای آمریکا در ایران، فریب و جذب نخبگان ایرانی، نفوذ در مراکز پژوهشی ایران، جاسوسی علمی و فریبکاری، ترور دانشمندان هستهای، اقدامات آمریکا در مقابله با پیشرفتهای علمی ایران، آشفته کردن فضای دانشگاهها و ... از جمله تجربههای تاریخی کشور ایران است که میتوان به این سوال جواب داد آیا آمریکا دوست است یا دشمنی برای ما بوده است.