به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علیاکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره سند اراک گفت: امروز مطلع شدیم همه وزیران خارجه 6 کشور طرف مذاکره و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سند بازطراحی و مدرن سازی راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک را امضا کردهاند و از این پس این سند رسمیت دارد.
وی افزود: بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قرار بر این بود که طرف مقابل ما نسبت به همکاری در بازطراحی راکتور تحقیقاتی اراک تضمین دهد که اکنون این کار انجام شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: با توجه به این که این سند به امضای 6 کشور به نمایندگی از 6 دولت و نیز اتحادیه اروپا رسیده دارای اعتبار بالای سیاسی، حقوقی و بینالمللی است. در این سند آنها اعلام کردهاند در طراحی، تامین تجهیزات و مراحل مختلف کار با جمهوری اسلامی ایران همکاری خواهند داشت.
صالحی درباره زمان اجرای این سند گفت: شروع کار ما در مورد راکتور اراک دو شرط داشت؛ یکی صدورقطعنامه شورای حکام بر اساس بند 14 برجام ؛ با رویکرد بسته شدن پرونده مسائل گذشته و دیگری ارائه تضمینهای لازم از طرف مقابل نسبت به اجرای تعهدات.
وی تاکید کرد: نامه مقام معظم رهبری و قانون اقدام متقابل مصوب مجلس شورای اسلامی در مورد برجام و شروطی که در آن نامه و قانون مصوب مجلس آمده همواره مورد توجه سازمان بوده و بر اساس آن اقدامات خود را تنظیم میکند.
معاون رئیس جمهور افزود: همانطور که طرف مقابل ما در مورد شورای امنیت سازمان ملل اقدام به لغو قطعنامههای قبلی کرد، در این مورد هم با توجه به توافق صورت گرفته با رویکرد بسته شدن پرونده موضوعات گذشته باید قطعنامه ای در شورای حکام صادر شود.
وی اظهار داشت: همزمان مذاکرات در سطح تجاری با چین را آغاز کردهایم وامیدواریم تا بعد از 15 دسامبر- 24 آذر- همه زمینههای لازم برای اجرای کامل برجام فراهم شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی درباره گزارش آمانو از کاهش سانتریفیوژها در فردو و علت اجرای این کار در ایران گفت: ما اجرای برجام را در دستور کار خود قرار دادهایم و آن بخش از اقدامات مربوط به برجام را که بازگشت پذیر و زمان بر است را بلافاصله بعد از ابلاغ قانون برجام شروع کردهایم.
صالحی افزود: امیدواریم این کار به نحوی پیش برود که ما بعد از اعلام بسته شدن پرونده مسائل گذشته در شورای حکام بتوانیم در کمترین مدت، تاریخ اجرای قطعی برجام را محقق کنیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: برای ما مهم است که این زمان ضمن در نظر گرفتن اصل تضمینهای طرف مقابل، هرچه کوتاه تر باشد و تا حد ممکن از تاخیر در اجرای برجام و رفع کامل تحریمها در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک جلوگیری شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در جواب به سوالی در ارزیابی گزارش تازه آژانس نیز گفت: گزارش تازه آژانس نسبتا خوب بود. اشاره داشت که جمهوری اسلامی ایران تعهدات خود را انجام داده و هیچ انحرافی در برنامه هستهای ایران دیده نمیشود.
وی اضافه کرد: اگر به اظهارات اخیر آقای آمانو در بروکسل و نیویورک نیز توجه کنیم به نظر میرسد آژانس بتدریج در مسیر درست خود قرار گرفته است. امیدواریم روز 15 دسامبر- 24 آذر- روز پایان پرداختن به مسائل گذشته ایران باشد.
صالحی تاکید کرد باید بعد از آن تاریخ، اجرای برجام را محقق کنیم که عملا این موضوع بستگی به سرعت اقدامات ما دارد. چرا که اروپا و آمریکا دستورالعملهای لازم در خصوص رفع تحریمها را صادر کردهاند.
اگه ما می گفتیم می گفتید میرید از دشمن ما نقل قول می کنید بعد حرف یک مسلمون رو قبول ندارید
پس امریکایی ها توی قضیه برجام راست می گین شما برای فرار از فشار افکار عمومی هی می گید امریکایی ها توی قضیه برجام دروغ می گن و برای مصرف داخلی شونه