به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، امین صابری نیا شب گذشته در حاشیه نشست معاونان درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور با مدیران کل سازمان بیمه سلامت ایران در مشهد در جمع خبرنگاران، گفت: هم اکنون طرح امداد هوایی با هدف رسیدگی سریع به مصدومان حوادث جادهای در ۱۸ دانشگاه علوم پزشکی سطح کشور اجرا میشود.
وی راه اندازی امداد هوایی در دانشگاههای علوم پزشکی را یکی از برنامههای طرح تحول نظام سلامت دانست و افزود: اجرای این طرح از مرداد ماه سال گذشته آغاز شده است و تا کنون توانستهایم خدمات خوبی در این زمینه ارائه دهیم.
رئیس مرکز حوداث و فوریتهای پزشکی با انتقاد از فاصله پروازهای هوایی امداد کشور با استانداردهای جهانی افزود: ارتقای وضعیت اورژانس هوایی تا رسیدن به استانداردها فاصله دارد به نحوی که ما اکنون با استانداردهای پرواز نظامی حق پرواز را داریم که امیدواریم این امر اصلاح و با برنامه ریزیهای انجام شده شاهد بهبود آن باشیم.
صابری نیا ادامه داد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، نظام پرداخت هماهنگ به کارکنان اورژانس و پیش بیمارستانی در هیات دولت به تصویب رسیده است.
وی نگاه دولت به اورژانس پیش بیمارستانی را ویژه ارزیابی کرد و بیان داشت: وزارت بهداشت تلاش دارد تا نگاه به پرداختی کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی مانند دیگر پرسنل بوده که بر این اساس قرار شد یک و نیم درصد از درآمد بیمارستانها به عنوان کارانه به اورژانس و کارکنان آن اختصاص یابد.
رئیس مرکز حوداث و فوریتهای پزشکی تصریح کرد: تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ملزم به پرداخت کارانه به میزان تعیین شده به کارکنان اورژانس هستند و تخطی از این امر پذیرفتنی نیست.
صابری نیا به آشتی مردم با درمان در سایه طرح تحول سلامت اشاره کرد و افزود: با ایجاد طرح تحول سلامت مردم از خدمت درمان بهرمند و با درمان آشتی کردند؛ اما در این میان کار اورژانسها سخت تر از گذشته شد و کمبود تخت بیمارستانی از طرفی بر این فشار اضافه میکرد.
وی ادامه داد: ما در نظر داریم اورژانسهای بیمارستانی بزرگی را در ۱۲۰بیمارستان کشور احداث کرده و اگر فرهنگ رانندگی مردم بتواند مسیر بهتری را دنبال کند با کاهش حوادث ترافیکی و جادهای مطمئنا خدمات رسانی اورژانسها نیز بهتر خواهد شد.
رئیس مرکز حوداث و فوریتهای پزشکی در پایان با بیان این نکته که حدود نیم درصد از ماموریتهای اورژانس بیمارستانی به امدادهای هوایی اختصاص دارد، گفت: نیم درصد از ماموریتهای اورژانس در سطح کشور در بخش اورژانس هوایی انجام میشود که این به این معنا است که از هر ۲۰ ماموریت در یک پایگاه چهار ماموریت به صورت امدادا هوایی بوده است.
نشست دو روزه معاونان درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور با مدیران کل سازمان بیمه سلامت ایران دیروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کار خود پایان داد.