به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان در نشست مشترک معاون علمی و فناوری رییسجمهور با رؤسای دانشگاهها، بنیاد نخبگان، پارک علم و فناوری، مدیران مراکز رشد فناوری، مراکز تحقیقات، اساتید، نخبگان و مسئولان دانشگاههای خوزستان که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد با تأکید بر اهمیت تولید درون استانی، تصریح کرد: کسب 90 میلیارد تومان از محل ارزشافزوده طی یک سال گذشته در استان ناشی از هدایت پروژهها و کارها به درون استان است، اما از سوی دیگر الزامی وجود ندارد که اگر مرکزی قابلیت اجرای کارهای تخصصی را نداشت، پروژه ای واگذار شود.
وی با تأکید بر لزوم تشکیل شورای مرکزی مراکز علمی برای تقسیمکارهای پژوهشی در استان، گفت: باید مشخص کرد که خروجیهای هر دانشگاه در آینده متولی کدام یک از صنایع خواهند بود زیرا دانشگاهها در قبال اشتغال دانشجویان خود مسئول هستند.
استاندار خوزستان بابیان اینکه باید ارتباطات میان مراکز علمی و اجرایی مستمر باشد خواستار ورود میدانی دانشگاه به حوزههای صنعتی استان شد.
مقتدایی با اشاره به اینکه دانشگاههای زیادی در استان وجود دارد که باید خروجی آنها مشخص شود عنوان کرد: جدایی صنعت و دانشگاه یک بخش و جدایی دانشگاهها و مراکز علمی از یکدیگر بخش دیگر مسئله است.
وی با اشاره به واگذاری پروژههای تحقیقاتی بزرگ استان به مراکز خارج از استان گفت: در ارزیابی سد گتوند این نگاه در مرکز وجود داشت که این پروژه به استان واگذار شود اما به هر دلیل این پروژه به دانشگاه تهران واگذار شد. شاید برخی در مرکز معتقد بودند که دانشگاه تهران میتواند قویتر و محوریتر این پروژه را اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای سالهای اخیر تا حدودی فاصله میان دانشگاه و صنعت را کمتر کرده است بیان کرد: اختلافنظر بین مراکز علمی که هر کس مایل است خروجیهای آن مرکز بهصورت مستقل بیشتر باشد، آفتی است که اگر به آن نپردازیم ما را در این زمینه دچار مشکل میکند.
مقتدایی بابیان اینکه فناوری تنها در رشتههای فیزیک و شیمی خلاصه نمیشود اظهار کرد: اگر فناوری را در استان در صنعت موردتوجه قرار دهیم، بخشهای گردشگری، فراوری و یا حوزههای کشاورزی نیز در آن میگنجد اما در حال حاضر این نگاه تنها به فناوری در بخش صنعت، نفت، فولاد و پتروشیمی معطوف شده است، بنابراین باید بر فعالیتهای فناوری در دیگر بخشها نیز تمرکز شود و برای کمک به استان فناوری را به سمت افزایش بهرهوری و بهرهبرداری از بخشهای جدید هدایت کنیم.
استاندار خوزستان گفت: نگاهها نباید تنها به کارهای دولتی باشد و دانشگاهها باید متولی اشتغال خروجیهای خود نیز باشند.
مقتدایی عنوان کرد: بدون شک مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان خروجی دانشگاهها هستند و انتظار ما از معاونت علمی و فناوری رییسجمهور استمرار بخشیدن به فعالیتهای این شرکتها، رها نکردن نخبگان و خروجیهای دانشگاهها و صیانت از آنها است.
وی ادامه داد: باید بهگونهای برنامهریزی شود که در 10 یا 20 سال آینده مشخص شود هر دانشگاه در بخشهای مختلف تولیدی و صنعتی استان چه نقش و سهمی دارد.
استاندار افزود: دانشگاهها باید از خروجیهای خود صیانت کنند و تربیت دانشجو بهگونهای انجام شود که هیچگاه رابطه استاد و شاگردی قطع نشود.
گفتنی است این نشست با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شد که در این نشست اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز و مسئولان استانی به ارائه نظرات خود در خصوص وضعیت پروژهها و تحقیقات علمی پرداختند.