آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۷۲۴۲

همایش ملی دانش‌پژوهان جوان در دانشگاه یزد برگزار شد

همایش ملی دانش‌پژوهان جوان به مناسبت بزرگداشت سال جهانی خاک در دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به مناسبت بزرگداشت سال جهانی خاک (۲۰۱۵)، همایش ملی دانش‌پژوهان جوان در سالن منتظرقائم دانشگاه یزد برگزار شد.
 

اصغر مصلح آرانی، رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد، در این نشست با تاکید براینکه خاک یکی از مهمترین عناصر طبیعت است گفت: بزرگداشت روز خاک دراغلب دانشگاه‌های دنیا برگزار می‌شود و در کشور آلمان به‌جای یک روز یک هفته را به مناسبت این روز جشن می‌گیرند.
 

وی گفت: نامگذاری سال ۲۰۱۵به نام خاک، بیانگر اهمیت ونقش آن است که بسیار مهم و حیاتی است.

 

رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد تصریح کرد: از آنجایی که زندگی انسان و نیازهای اولیه او از جمله تامین غذا و آب وابسته به خاک است، خاک به عنوان عنصری از طبیعت نقش اساسی را در حیات انسان دارد که باید تا حد امکان در حفظ و نگهداری آن بکوشیم.

 

آرانی یادآور شد: امروزه خاک با چالش‌های بزرگی ازجمله آلودگی‌های شیمیایی، معدنکاری، گسترش شهرسازی و فرسایش روبروست.

 

وی افزود: با توجه به اینکه سالانه میلیون‌ها تن خاک درحال فرسایش است، بیانگر این است که خاک متولی ندارد؛ درحالی که محیط زیست متولی حیات وحش است و حفاظت از مراتع، جنگل ها را نیز هرچند بخوبی انجام نمی دهد، برعهده دارد.

 

رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: مجموعه ای از وزارتخانه‌ها ازجمله وزارت جهاد کشاورزی، مسکن، نیرو و شهرداری‌ها می‌توانند با همکاری یکدیگر اقدامات شایسته‌ای را درخصوص حفظ و نگهداری خاک انجام دهند و این فرهنگ باید از خانواده‌ها ومدارس شروع شود که این کار نیاز به همت و تصمیم جمعی دارد.

 

محمد اخوان قالیباف، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد در ادامه این نشست با بیان تاریخچه قانون خاک گفت: به دنبال تشکیل کنفرانس‌های مختلف بین‌المللی درارتباط با محیط زیست که در حد فاصل سال های ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۳  انجام شده در واقع نیاز انسان برای کنترل بیشتر خاک و جلوگیری از تخریب آن بیشتر شده است.

 

وی گفت: نشست‌ها و کنفرانس‌های مذکور با اهداف و برنامه‌های خاصی از جمله وضع قوانین مناسب برای حفاظت و نگهداری از خاک، اهمیت حفظ آن، وضع قوانین برای حفظ محیط زیست و همچنین اصول توجه به خاک و عواملی که در تشکیل خاک اثر گذاشته‌اند، بین انجمن علوم خاک و محیط زیست به انجام رسیده است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار