عبدالرسول زارع، عضو هیات علمی دانشگاه فسا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، پیرامون ارتباط دانشگاه و صنعت بیان داشت: ارتباط بین دانشگاه و صنعت بسیار کم بوده و می توان گفت متاسفانه شبکه پایشی که نیازهای صنعت را بشناسد، وجود ندارد.
وی گفت: در دانشگاه های بزرگ کشور ارتباط گسترده تری با صنعت وجود داشته و دانشجو این امکان را می یابد که نیازهای صنعت را در قالب طرح ارائه دهد؛ اما در دانشگاه های کوچکتر به خاطر این عدم ارتباط بودجه های پژوهشی از دست می رود.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: موضاعاتی که دانشگاه بر روی آن کار می کند، مورد نظر صنعت نبوده ودر بعضی موارد که موضاعات خوبی توسط دانشجویان بررسی میشود به دلیل اطلاع رسانی های بسیار ضعیف اصلا به دست صنعت نمی رسد.
زارعی گفت: اگر لینک های قوی با سازمان هایی مثل سازمان جهاد کشاورزی وجود داشته باشد، از طرح های دانشجویی در جهت بهبود این صنعت، افزایش بهروری، کاهش مصرف آب و بهبود مصرف آب استفاده می شد.
وی افزود: این موارد عنوان شده فقط مختص رشته های علوم پایه و مهندسی نیست؛ بلکه رشته های علوم انسانی نیز اگر مبتنی بر واقعبت روز باشد، بر جامعه اثرگذار خواهند بود.
این استاد دانشگاه با اشاره معضل پایان نامه های پولی در مقاطع تحصیلات تکمیلی بیان کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و حتی مشغله های کاری بسیاری از دانشجویان به دنبال پایان نامه ای هستند که حاضر و آماده باشد.
زارعی گفت: در کشورهای دیگر دنیا قوانین سختی در جهت جلوگیری از سرقت ادبی و علمی وجود دارد و حتی بعضی از ژورنال های معتبر تعداد کلمات مشابه شما با مقالات موجود خود را بررسی می کند.
وی در پایان بیان کرد: از نظر من در راستای مقابله با پایان نامه های پولی و آماده می توان سیستم پایشی همچون مجلات معتبر راه اندازی کرد تا با مقوله کپی برداری در پایان نامه ها مقابله صورت پذیرد.