به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، کرسی آزاداندیشی با موضوع «اشتغال زنان آری یا خیر» توسط انجمن اسلامي دانشجويان مستقل اين دانشگاه با همکاری امور فرهنگي برگزار شد.
اين كرسي با حضور دو گروه موافق و مخالف به ترتیب شامل آقاجانی و میرلوحی و گروه مخالف شامل فاضل مقدم و ملک رفعت برگزار شد و داور كرسي حجت السلام پوستين دوز بود.
در ابتدای این برنامه، آقاجاني با اشاره به آیه ای از قرآن گفت: مردان فقط از نظر مالي از زنان برتري دارند نه از نظر عقلي.
آقاجانی: اشتغال زنان از مسئوليت مردان در قبال خانواده كم نمي كند
وی با اشاره به صدر اسلام، افزود: در آن دوران شغل براي زن جايگاه و معنايي نداشته است؛ اما در حال حاضر در دوران ما فضاي كافي براي اشتغال زنان وجود دارد، امروزه زنان مي توانند كارهاي منزل و كارهاي بيرون خود را به بهترين نحو انجام بدهند و همچنین اشتغال زنان از مسئوليت مردان در قبال خانواده كم نمي كند.
آقاجانی در خصوص وظایفی که زنان در خانه بر عهده دارند، گفت: زنان مي توانند هم در خانه وظايف خود را سريع و به نحوه احسن انجام دهند و هم وظايف بيرون از منزل كه منظوراشتغال هست.
وی تصریح کرد: اگر زنان به رشته اي خاص كه مربوط به آقايان است علاقه داشته باشند، چرا نبايد در همان رشته سخت كه فقط به قول شما مخصوص آقايان هست فعاليت كنند؟
آقاجانی در ادامه بیان داشت: آيا تمام استعدادهاي يك زن در بچه داري و فرزند پروري خلاصه مي شود؟ آيا استعدادهاي زنان در مشاغل ديگري نيست؟
فاضل مقدم: اولويت اشتغال با مردان است
در ادامه این کرسی، فاضل مقدم با اشاره به اینکه اولويت اشتغال با مردان است، در پاسخ به آقاجانی گفت: آيه هاي قرآن در همه عصر ها داراي يك برداشت است و نمي شود آيه از قرآن را در ابتداي اسلام يك گونه تعبير كرد و در عصر حاضر به گونه اي ديگر تعبير كرد، اسلام يك دين جامع است.
وی افزود: يكي از اشكالات كار زنان تداخل وظايف زن است، خانمی که بیرون از خانه کار می کند نمی تواند وظاریف خود را در منزل به درستی انجام دهد، به عقیده بنده فرزندان زنان خانه دار به مراتب خيلي موفق تر از فرزندان زناني هستند كه سركار مي روند.
وی تصریح کرد: اشتغال به چه قيمتي است؟ براي پول در آوردن است؟ آيا پول رفاه به همراه دارد؟ آيا پول آرامش به همراه خود دارد؟ هدف از زندگي كردن وازدواج رفاه و آرامش است وچيزي غير از اين نيست.
میرلوحی: زنان شاغل زندگي موفق تري نسبت به زنان خانه دار دارند
در بخش بعدی این کرسی میرلوحی با اشاره به اینکه در جامعه کنونی پول حرف اول را می زند، گفت: در واقع زناني كه سر كار مي روند براي حل مشكلات اقتصادي و كمك به اقتصاد خانواده و همسر خود کار می کنند و در آمد زن كمك به اقتصاد خانواده مي كند.
وی با اشاره به اینکه زناني كه شاغل هستند زندگي موفق تري نسبت به زنان خانه دار دارند، افزود: زنان با اشتغال احساس ارزشمندي بيشتري مي كنند و درآمد حاصل از كار نوعي اتكا و پشتوانه زن محسوب مي شود.
میرلوحی تصریح کرد: براي شكوفايي استعدادهاي زن بايد شرايطي فراهم شود كه اين استعدادها شكوفا شود و يك زن با ادامه تحصيل بايد به نحوي و در جايي از اين علم خود بهره ببرد.
ملک رفعت: نمي دانيم زندگی با پايه هاي اسلامي را مي خواهيم يا زندگي مدرنيته غرب
در بخش بعدی ملک رفعت گفت: ما مخالف اشتغال بانوان هستيم؛ اما مخالف رفع نيازهاي جامعه نيستيم؛ چراکه جامعه به مشاغلي مانند پرستاری زنان، تدرسی و غیره نياز دارد كه در این مشاغل به حضور بانوان نياز هست و حضور زنان الزامی است.
وی ادامه داد: گروه ديگری كه جز استثناها هستند، شامل زنانی است که كه سرپرست خانواده هستند و يا معيشت خانواده به كار كردن آنها بستگي دارد.
ملک رفعت در خصوص دلیل مخالفت خود با اشتغال زنان بیان داشت: دلايل بنده در خصوص مخالفت با اشتغال زنان، ديده نشدن زن خانه دار طرز تفكر خانم هاي امروزي نسبت به شغل خانه داري است، كلاس بالاي اجتماعي و رقابت بین زنان و مردان است؛ در واقع زنان می خواهند ثابت کنند كه توانايي هاي مشابه آقايان داشته و فرقي بين آنها نيست.
وی تصریح کرد: در واقع ما نمي دانيم زندگی با پايه هاي اسلامي را مي خواهيم و يا خواستار زندگي مدرنيته غرب هستیم، باید گفت طرز تفكر خانم ها تغيير كرده است اما مسئله مهم اين مهم است كه يك زن در چه موقعيتي مفيد است و استعدادهايش شكوفا مي شود و كجا آزادي دارد و بهترين عملكرد را دارد.
میرلوحی: زنان داراي شخصيتي چند بعدي و چند وجهي هستند
مير لوحي در ادامه با تاکید بر اینکه زنان داراي شخصيتي چند بعدي و چند وجهي هستند، گفت: خانم ها توانايي انجام چند كار را در يك زمان واحد دارند، در دوران قدیم هم زنان شاغل بوده اند و به کارهایی نظیر ریسندگی و تدریس می پرداختند.
فاضل مقدم در بخش بعدی با اشاره به اینکه غربی ها زنان و مردان را در همه ابعاد یکسان می دانند، گفت: نظر غربي ها اين است که زن ومرد از نظر روحي وجسمي يكسان هستند، اين در حالي هست كه زن و مرد از لحاظ روحي و جسمي كاملا با هم متفاوت هستند و در واقع زن روحيه ای سرشار از احساسات دارد و غلبه احساساتش قوي تر از عقلش است اين مسئله در مردان برعكس است و غلبه عقل مردان از احساساتشان قوي تر است .
فاضل مقدم: زنان نباید جايگاه مردان را پر كنند
وی با تاکید براینکه مشاغلی مانند تدریس مورد نیاز جامعه است و در این خصوص نمی توان خشک برخورد کرد، افزود: بحث ما در مورد مشاغلي هست كه نياز جامعه نبوده و زنان در آن شغل ها فعاليت مي كنند در حاليكه يك مرد مي توانند همان كار را بهتر از زنان انجام دهند در آن مشاغل بايد مردان فعاليت كنند و زنان نبايد جايگاه مردان را پر كنند.
آقاجاني در پاسخ به فاضل مقدم گفت: اين مشكل جامعه است كه كمبود شغل وجود دارد، مشكل اين نيست كه زنان جايگاه مردان را گرفته اند و اولویت بنده پپیشرفت در خانواده است.
فاضل مقدم در پاسخ به صحبت های آقاجانی بیان داشت: اولويت شما خانواده است يا شاغل بودن؟ اولويت با پول در آوردن است يا با آرامش در خانواده؟ مسئوليت تربيت فرزند باچه كسي است؟ آيا مسئوليت تربيت فرزند با پدر است اين واضح است كه بيشتر مسئوليت تربيت فرزند با مادر است.
مير لوحي در بخش پایانی این کرسی گفت: به نظر من مسئوليت تربيت فرزند بين پدر و مادر مساوي است، يعني فرزند هم به مادر و هم به پدر نياز دارد.
جمع بندي این کرسی آزاد اندیشی توسط حجت الاسلام پوستين دوز انجام شد.
وی در این باره گفت: واقعيت هايي مثل مشکل اقتصادی در جامعه ما وجود دارد، عده ای داشتن شغل را نوعی هویت می دانند در نظر آنها شغل خانه داری بی ارزش شناخته می شود و خانه داری را معادل بیکار بودن می دانند.
پوستین دوز خاطر نشان کرد: اين اشكال در سيستم آموزش و پروش ما هم وجود دارد، در واقع در مدارس هم دختران و هم پسران را صرفا براي شغل آماده مي كنند كه اين مسئله کاملا اشتباه است.