به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی مطهری، نماینده مجلس عصر امروز مراسم گرامیداشت روز دانشجو که توسط انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار امام رضا(ع) دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه روز دانشجو با یک هفته تاخیر را به شما تبرک میگویم، گفت: این موضوع را باید مطرح کنم که متاسفانه فضای دانشگاه تحت تاثیر حوادث سال 88 به گونه ای شده که کمتر آمادگی و تمایل جهت شنیدن بحثهای جدی فکری اعتقادی و فلسفی دارد.
وی گفت: این آسیب دانشگاههای ما را تهدید کرده و موجب شده محافل دانشجویی بیشتر احساسی و هیجانی برگزار شود که این خوب نیست و باید کمی منطقی تر در این خصوص رفتار کنیم.
این نماینده مجلس با اشاره به حضور پدر شهیدش در دانشگاه گفت: قبل از انقلاب شهید مطهری در دانشگاهها سخنرانی میکرد و با وجود این که مباحث دینی را برای دانشجویان عنوان میکرد دانشجویان 1.5 ساعت صحبت او را گوش میدادند؛ اما در این سالها دانشجویان تمایل به شنیدن مباحث سیاسی و هیجانی در جلسات خود دارند که این مفید الفایده نیست.
مطهری در ادامه گفت: منتقدین در کشور باید چگونگی برخورد با طرف مقابل خود را از جلسات مباحثه و مناظره امام رضا(ع) یاد بگیرند.
وی ادامه داد: امام رضا(ع) در برابر کسانی که حتی رسول گرامی اسلام را زیر سوال میبردند و در مورد ولایت امیرالمومنین انتقاد داشتند با آرامش و معقولانه صحبت می کردند و به نحوی با آنان گفتگو داشتند که موجبات تعجب همه را برمی انگیخت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ذهن شما به عنوان قشر دانشجو روشن است، خاطر نشان کرد: قشر دانشجو از شرایط ویژه ای برخوردار است و در دوره خاصی از زندگی خود قرار گرفته به نحوی که در دوره جوانی دوره دانشجویی در حالی شکل میگیرد که هنوز فطرت جوان دانشجو پاک و به گناه آلوده نشده است.
وی با بیان اینکه باید قدرت نقد شود و نباید به شکلی خود را نشان دهد که در فضای دانشگاهی نشود به آن پرداخت، تصریح کرد: قشر دانشگاهی وظیفه نقد قدرت به معنای واقعی را دارد به این معنا که نقاط قوت و ضعف را منصفانه و خیرخواهانه اعلام کند.
مطهری با اشاره به سخنان اخیر رئیس قوه قضاییه گفت: امروز یک جمله از رئیس قوه قضاییه دیدم که مرا ناراحت کرد و آن این که وی گفته بود ما مقوله ی بر نظارت بر رهبری نداریم و در قانون اساسی چیزی که ناظر بر نظارت بر رهبری باشد نیست.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: اولاً در خصوص اظهار نظر رئیس قوه قضاییه باید گفت برداشت ها در این خصوص متفاوت است و ثانیاً این حرف که اساسا نظارتی بر رهبری نباشد مورد تایید مقام معظم رهبری نیست و از طرفی با عقل و سیره ائمه اطهار نیز مغایرت دارد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری خودشان بارها فرموده اند چه کسی گفته از من انتقاد نکنید و من از صحبت های شما استقبال می کنم، بیان داشت: مقام معظم رهبری اعلام کردهاند که عده ای مدام در کشور حرف های ایشان را تکرار می کنند و این در حالی است که این افراد باید حرف خودشان را بزنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این که این سخن رئیس قوه قضاییه با عقل ساز گار نیست، تاکید کرد: این که یک حاکم در مقابل مردم هیچ پاسخگویی نداشته باشد و تنها در برابر خداوند خود را پاسخگو بداند و البته همه مردم در مقام پاسخگویی او باشند اشتباه بسیار بزرگی است.
مطهری به سخنان امیرالمومنین اشاره کرد و گفت: علی(ع) می فرماید هر حاکم حکومتی بر مردم و مردم بر گردن وی حق دارند و باید علاوه بر پاسخگویی به خداوند، نسبت به مردم نیز پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه سخنان رئیس قوه قضاییه نه تنها در دفاع ولایت نیست بلکه تضعیف کننده ولایت و جمهوری اسلامی است، خاطر نشان کرد: من متاسفم که رئیس قوه قضاییه چنین حرف هایی را زده است.
مطهری با بیان اینکه اگر آنچه که رئیس قوه قضاییه می گوید صحت داشته باشد وظیفه مجلس خبرگان رهبری در این میان نام معلوم خواهد بود، تصریح کرد: نمی شود ادعا داشت وظیفه مجلس خبرگان تنها در صورتی است که خدای ناکرده رهبر انقلاب برایشان اتفاقی بیفتد و به دنبال جانشین وی باشند؛ نمیشود این وظیفه را تنها وظیفه این مجلس دانست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی مسئله نفوذ را موضوع اساسی در بخش دوم سخنان خود دانست و با بیان این که در این موضوع در کشور پس از اظهارات مقام معظم رهبری کمی بزرگ نمایی شد، تاکید کرد: مسئله نفوذ از ابتدای انقلاب در کشور مطرح بوده و دولت های خارجی به دنبال نفوذ در کشور تلاش هایی را انجام داده و می دهند.
مطهری ادامه داد: رهبری به مناسبت توافق برجام موضوع نفوذ را مطرح کردند زیرا در برجام نکاتی وجود دارد که امکان نفوذ دشمن را افزایش میدهد که این تذکرات رهبر انقلاب کاملا معقول بوده است.
مطهری با بیان اینکه بعید است در کشور ما نفوذ سیاسی شکل بگیرد، خاطر نشان کرد: با ساختار و ساز و کارهایی که انقلاب اسلامی دارد بعید به نظر می رسد افراد خارجی بتوانند در نظام سیاسی ما نفوذ کرده و افراد خود را در پست های حساس قرار دهند.
وی با بیان اینکه نفوذ اقتصادی هم ممکن است با در اختیار گذاشتن سرنوشت یک چاه نفت در اختیار شرکت های خارجی شکل بگیرد، گفت: باید مراقب باشیم تا در بحث اقتصادی نیز مانع از نفوذ سیاسی شرکت های خارجی در کشور شویم.
مطهری نفوذ فرهنگی را اتفاقی رخداده در داخل کشور دانست و متذکر شد: نمی توانیم ادعا کنیم نفوذ فرهنگی در کشور شکل نگرفته است زیرا تغییر سبک زندگی مردم نشان می دهد در این حوزه دشمن نفوذ عمیقی داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اظهارات شهید مطهری در خصوص نفوذ فرهنگی در کشور، افزود: مهمتر از استقلال فرهنگی، استثمار فرهنگی است و براساس فرمایشات شهید مطهری استعمار اقتصادی و سیاسی در نتیجه استعمار فرهنگی شکل میگیرد به نحوی که در صورت نفوذ فرهنگ بیگانه، اقتصاد و سیاست نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
این نماینده مجلس با بیان این که زیر بار نرفتن کشورهای مقتدر اسلامی موجب ایجاد نفوذ فرهنگی در این کشورها شد، خاطر نشان کرد: افرادی که در جامعه احساس خودکم بینی دارند نسبت به فرهنگ بیگانه اعتماد به نفس پایین تری داشته و این فرهنگ را می پذیرند.
مطهری ادامه داد: شرایط نفوذ فرهنگی دشمن در ابتدای انقلاب و قبل از آن بسیار وسیع تر از دوران کنونی بود به نحوی که در سال ۵۴ یک زوج ایتالیایی در هنگام ورود به ایران آنچنان مورد استقبال مردم قرار گرفتند که یک هفته حضور خود در ایران را تمدید نکردند و این به دلیل خودباختگی مردم در برابر فرهنگ غرب بود.
وی با بیان این که ما نباید در برابر فرهنگ بیگانه خود باخته باشیم، در پایان خاطر نشان کرد: شهید مطهری معتقد بود بالاتر از استقلال فرهنگی، استقلال مذهبی است و این نشان می دهد نباید انسان مانند حالتی که یک حیوان ضعیف نسبت به یک حیوان قوی دارد در برابر قدرتمندان رفتار کند.