به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش گذر از علوم سیاسی غربی به علوم سیاسی اسلامی صبح امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی در این برنامه گفت: در سطح نظام ها و دولت ها دغدغه علم آموزی از این جهت وجود دارد که برای آن ها علوم و آموزش آن مفید باشد بنابراین دغدغه آموزش علم سیاسی هم از این قاعده مستثنی نبوده و همه ما به فکر این هستیم که علوم برایمان نافع باشد.
وی ادامه داد: در بسیاری از نظام ها بسترهایی را برای علم آموزی فراهم می کنند چرا که بعدها آن رشته مفید بتواند برای کشور سودمند باشد پس اگر این دغدغه را داشته باشیم حتما علم و سیاست هم از این قاعده مستثنی نیست.
عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان این که برخی معتقدند سیاست و اندیشه و فکر از یکدیگر جدا هستند اظهار داشت: ساحت سیاست اندیشه و تفکر است و نمی توان مدعی آن شد و نمی توان گفت من سیاسی هستم ولی به حوزه اندیشه کاری ندارم اندیشه و سیاست لازم و ملزوم یکدیگرند.
جلیلی ادامه داد: این که دیده می شود در برخی از محافل حرف هایی زده می شود که باید سیاست خارجی از اندیشه به دور باشد و این که سیاست خارجی را باید ایدئولوژی زدایی کرد من طرح برخی از این مباحث را درک نمی کنم.
وی با بیان اینکه کسانی که جسارت این را ندارند که بگویند باید اندیشه اسلامی را از سیاست جدا کرد بنابراین حرف غیرمنطقی می زنند افزود: این افراد می گویند باید اندیشه را از سیاست جدا کرد بهتر است حرف خود را با جسارت بزنند آن هایی که در غرب اندیشه ورزی و سیاست ورزی می کنند معتقدند تابلوی صحبت هایشان آمیزش اندیشه با سیاست است ولی متاسفانه در داخل کشور ما برخی معتقدند که سیاست از اندیشه جداست و من معنی این موضوع را نمی فهمم.
عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اندیشه دینی در مباحث مربوط به جامعه و سیاست امتداد پیدا می کند ادامه داد: این اندیشه امروز اندیشه مدعی است و می گوید من برای دنیا و آخرت انسان حرف دارم علم سیاستی که ما می خوانیم باید نافع باشد و علوم سیاسی یعنی این که بتوانیم علمی سودمند را خلق کنیم البته وقتی این اندیشه امتداد پیدا می کند یک محاسبات، پارادایم و بنیادهای جدید تعریف می شود.
جلیلی با اشاره به آیاتی از قرآن مبنی براینکه نگاه خود را محدود نکنیم افزود: اگر نگاهمان تنها در حد یک اتاق باشد ما به یک آرمان شهر نخواهیم رسید باید دایره دید خود را بزرگتر کنیم.
وی بیان داشت: برخی معتقدند حقیقت دست نیافتنی بوده و برخی دیگر می گویند هستی برمبنای حقیقت است سیاسی ترین مفهوم قرآن الحمدالله رب العالمین است چرا که رب است که سیاست می کند کسانی که این امر را قبول دارند می پذیرند رب چیزی را که ایجاد کرده هدایت می کند.
عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اندیشه دینی باید یک اندیشه فعال و پویا باشد تا بتواند برای انسان ها کمال را بیاورد افزود: امنیت پایداری که امروز از آن صحبت می شود با اندیشه دینی در راستای ایمان و عدالت بارور می شود کسانی که امروز مدعی اند که لیبرال دمکراسی هستند نسبت خود را با مناسبات جهان مشخص کنند.
جلیلی بیان داشت: کسانی می گویند مدرنیته ارمغانش آزادی است در سال 2015 اوباما بیانیه ای را صادر می کند تحت عنوان استراتژی امنیت آمریکا مبنی براینکه آمریکا باید در قرن های آینده هم بر جهان رهبر باقی بماند. حال کسانی که مدعی علوم سیاسی غربی هستند نسبت خود را با این حرف ها مشخص کنند.
وی ادامه داد: برکدام مبنا اوباما می تواند برای خود این گونه حق را مشخص کند و حتی می گوید اگر در این مسیر دچار چالش شویم از سلاح هسته ای استفاده می کنیم نسبت به این مفهوم با واقعیت چیست؟ باید نسبت این دو مشخص شود.
عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به خاطراتی از دیدار مقامات غربی با وی ادامه داد: زمانی که مقامات غربی برای دیدار به تهران می آمدند در زمان برگشت از آن ها می پرسیدم که نظرتان در مورد کشورمان چیست آن ها اظهار داشتند که تصویر ذهنی ما نسبت به ایران عوض شده حال علوم غربی چگونه تصویرسازی می کند که حاملان آن اندیشه اعتراف می کنند که ما تصویر متفاوت دیده ایم علوم غربی نه تنها در تجویزهایش حتی توصیفهایش هم خطا و برمبنای کفر است.
جلیلی با اشاره به اینکه غرب نگران استفاده اندیشه اسلامی در دیگر جوامع است افزود: اگر امروز ما از اندیشه دینی صحبت می کنیم قدرت های جهان برای نابودی آن مدل ارائه می دهند غرب نگران است که امروز اندیشه ای پیدا شده که مدعی پویا بودن است و اندیشه خود را می تواند محقق کرده و موفق باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: غرب نگران است که نکند این اندیشه دینی به دیگر جوامع تکثیر پیدا کند چرا که توانسته در مردم سالاری الگویی ارائه کند که همه مردم سالاری های جهان را به چالش بکشاند آن ها نگران ساخت چند سانتریفیوژ ما نیستند بلکه نگرانند که امروز تفکر کشورمان غنی سازی می شود و نشات پیدا می کند نگرانند که نکند این اندیشه به نگاه تمدنی تبدیل شود.