به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، میزگرد تخصصی «ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در مقابل جریان نفوذ»، به همت پایگاههای خبری تحلیلی قابوسنامه و طوبی گلستان، با حضور روسا و کارشناسان حوزوی و دانشگاهی، عصر روز گذشته، در حوزه منتظریه (عج) شهرستان گنبدکاووس برگزار شد.
در این میز گرد، سوالاتی از منظر مقام معظم رهبری و امام راحل در خصوص مقابله با تهاجم و نفوذ بواسطه وحدت و تعامل حوزه و دانشگاه مطرح شد.
گزیده این پرسشها به «ضرورت وحدت میان حوزه و دانشگاه با توجه به رویکرد امام راحل و مقام معظم رهبری و مقتضیات زمان؟»، «نقش حوزه و دانشگاه در مبارزه با تهاجماتِ بعضا خاموش و نامحسوس دشمنان در جامعه؟» و «نقش حوزویان و دانشگاهیان در مقابله با جریانهای تقابلی با اندیشه انقلاب اسلامی؟» اختصاص داشت که هر کدام از مهمانها به آن پاسخ دادند.
مهمترین وظیفه دانشگاه تربیت دینی دانشجویان است
خانم تیموری، مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) خواهران گنبدکاووس در این نشست گفت: یکی از اهداف مهم دانشگاهها در نظام اسلامی، تربیت دینی دانشجویان است؛ لذا وظیفه هر دو طرف قضیه، یعنی هم حوزه و هم دانشگاه، هدایت و راهنمایی انسان هاست که این مهم با وحدت عمیق این دو میسر خواهد شد.
وی افزود: آگاهی دانشگاه از ناملایماتی که در کلاسهای مختلط و یا وضعیت بد خوابگاهها رخ میدهد خوب است و یا آگاهی حوزه از وضعیت کلاسهای خودش، اما مهمتر از آن اگاهی این دو از وضعیت یکدیگر و عجین شدن با هم است.
شبهههایی که در رابطه با انقلاب مطرح میشود نتیجه نفوذ است
حجت الاسلام ریاحی، مسئول بسیج طلاب استان گلستان نیز طی سخنانی بیان داشت: دشمن درصدد است با نفوذ جلوی تحقق اهداف انقلاب در زمینه تاسیس جامعه جهانی اسلامی را بگیرد، تمامی شبهههایی که در زمینه نظام اسلامی اعم از اقتصاد اسلامی و فرهنگ غنی اسلامی در ذهن برخی افراد شکل گرفته نیز نتیجه همین نفوذ است.
وی تاکید کرد: اینکه امروز کسانی بازرگان را مقدس میخوانند؛ در حالی که امام (قدس سره) آن زمان بشدت جلوی ایشان ایستاد و گفت اینها از فرزندان اسلام نیستند، نشان میدهد که دشمن حسابی روی ذهن این افراد نفوذ کرده است که مقابله با آن نیاز به تقویت اهداف انقلاب در ذهن افراد دارد که این کار با تلاش اندیشمندان حوزه و دانشگاه محقق خواهد شد.
حفظ انقلاب با وحدت حوزه و دانشگاه میسر است
حجت الاسلام علیرضا رحیمی نژاد، امام جمعه موقت گنبد کاووس نیز در این نشست متذکر شد: رای نگاه به بُعد تکوین، دانشگاه مکان مناسبی است و نگاه به بُعد تشریع نیز وظیفه حوزه است و از آنجایی که سعادت دنیا و آخرت به هر دو بال تکوین و تشریع نیازمند است، نتیجه میگیریم این سعادت در گروی ارتباط محکم و وحدت حوزه و دانشگاه خواهد بود.
وی تشکیل یک شورای راهبردی متشکل از اندیشمندان حوزه و دانشگاه را یکی از ملزومات تشکیل جامعه نوین اسلامی و سعادتمندی کشور و نظام جمهوری اسلامی خواند و تاکید کرد: بر اساس فرمایش امام راحل هدف برای ما «حفظ انقلاب» است، ایشان در صحیفه خود نیز فرمودهاند که حفظ این انقلاب از جان مبارک حضرت بقیه الله (عج) نیز بالاتر است؛ شاهد هستیم که هدف اصلی دشمن نیز از بین بردن همین انقلاب است و آن را مرکز سیبل حملات خود قرار داده است، بنابراین حرکت دفاعی ما باید حفظ این انقلاب باشد که این مهم با وحدت حوزه و دانشگاه تحقق پیدا میکند.
وحدت حوزه و دانشگاه موجب توقیت اسلام میشود
حجت الاسلام سید جواد محمدزاده، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان استان گلستان نیز گفت: دشمن به خوبی قدرت اسلام را درک کرده و در همین راستا بیش از ۱۸۰۰ اندیشکده اسلام شناسی تاسیس کرده است، ما نیز باید همین جدیت را جهت تقویت اسلام در نهادهای تربیتی خود داشته باشیم، در واقع همین امر است که ما را مجاب به وحدت هر چه بیشتر حوزههای علمیه و دانشگاه میکند.
سد نفوذ دشمن به تحکیم وحدت و افزایش کیفیت حوزه و دانشگاه بستگی دارد
همچنین، قربان خسروی، استاد دانشگاه و معاون دانشگاه پیام نور گنبد کاووس نیز متذکر شد: برای بستن جریان نفوذ دشمن باید در حوزه و دانشگاه افرادی مومن، متعهد و کاربلد تربیت شوند تا بتوانند سنجیده و درست در مقابل این جریان بایستند، در واقع سد کردن راه نفوذ به افزایش کیفیت آموزش و تربیت در این دو نهاد بستگی دارد.
بخشی از تصاویر کلی این نشست در زیر قابل مشاهده است: