به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام ساداتینژاد، رئیس مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاههای سراسر کشور با اعلام این خبر افزود: این نشست هر ساله در سالروز شهادت آیت الله مفتح که به روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است، در مشهد مقدس برگزار میشود و اساتید و دبیران هم اندیشی از سراسر کشور در این همایش شرکت میکنند.
رئیس مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاههای سراسر کشور افزود: در افتتاحیه این همایش حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به تبیین سیاستهای کلی نهاد رهبری در دانشگاهها در خصوص فضای فرهنگی دانشگاه و اساتید خواهد پرداخت و پس از ایشان دکتر میرباقری قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی اجتماعی به سخنرانی میپردازد.
حجت الاسلام سداداتینژاد ادامه داد: در روز دوم همایش نیز بنده به عنوان رئیس مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاههای سراسر کشور به تبیین سیاسیتهای کلی مرکز هم اندیشی پرداخته و گزارشی را نیز از عملکرد فعالیتهای دفاتر در سال گذشته ارائه خواهد شد. همچنین حجت الاسلام والمسلمین قریشی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز از دیگر سخنرانان این روز همایش هستند که در ارتباط با دیگر مسائل سیاسی فرهنگی دانشگاهها سخنرانی خواند کرد.
وی افزود: همچنین در حاشیه این همایش ۵ کمیسیون تخصصی در راستای انتقال تجارب طرحها در حوزههای هم اندیشی و راه کارهای حل معضلات موجود در دانشگاهها برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام ساداتینژاد شعار امسال نشست دبیران هم اندیشی دانشگاههای سراسر کشور را «هم اندیشی، هم افزایی، و تعامل با دستگاههای اجرایی کشور» اعلام کرد و تأکید کرد: یکی از اهداف این نشست تبیین گفتمانهای مناسب برای تعامل اساتید و دفاتر دبیران هم اندیشی دانشگاهها با دستگاههای اجرایی است.
وی افزود: به همین منظور دکتر میر باقری، قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی اجتماعی قرار است با حضور در نشست امسال با طرح معضلات و آسیبشناسی مسائل فرهنگی و اجتماعی زمینه مناسبی را برای دفاتر هم اندیشی فراهم کرده تا بتوانند این موضوعات را در دستور کار قرار داده و از طریق جلسات هم اندیشی اساتید در دانشگاهها در هر استان برای رفع آن تدابیری بیندیشند.
رئیس مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاههای سراسر کشور گفت: یکی از سازوکارها برای تعامل با دستگاههای اجرایی، دبیران هم اندیشی استانی هستند بطوریکه در هر استان یک دبیر وجود دارد که حلقه اتصال جلسههای یک استان با دستگاههای اجرایی همان استان است، که این ساختار میتواند به عنوان بازوی مشورتی به مدیران دستگاههای اجرایی در حوزههای اجتماعی و فرهنگی کمک کند.
وی افزود: دفاتر استانی میتوانند زمینه ارتباط اساتید با حوزهها و ایجاد حلقههای مشورتی در خصوص مسائل فرهنگی و اجتماعی را نیز فراهم کنند.
حجت الاسلام ساداتینژاد گفت: مرکز هم اندیشی اساتید در حال حاضر در بیش از ۳۰۰ دفتر در دانشگاههای کشور در حال فعالیت است و اساتید در قالب جلسات موضوعات معرفتی و کاربردی را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
وی افزود: موضوع وحدت حوزه و دانشگاه چند سالی است که از سوی مرکز هم اندیشی اساتید، در قالب جلسات هم اندیشی بین اساتید دانشگاه و اساتید حوزه مورد بررسی قرار گرفته و برای راه کارهای عملیاتی آن کارهایی انجام شده است.
حجت الاسلام ساداتینژاد گفت: یکی از این مباحث که از سوی مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاههای سراسر کشور پیگیری میشود، طرح دانش افزایی اساتید است که تا کنون ۶۷ هزار استاد طی ۴ سال گذشته در کل کشور در این طرح شرکت کردهاند که یکی از مظاهر وحدت حوزه و دانشگاه است.
وی افزود: اساتیدی که در این طرح به تدریس میپردازند یا دارای تحصیلات حوزوی بوده یا دارای تحصیلات مشترک حوزوی دانشگاهی هستند.