به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، واژه موسسات غیرانتفاعی، تنها چندسالی است که به ادبیات آموزش عالی کشور وارد شده است و در این مدت هزینه های زیادی را هم به همراه آورد.
این موسسات که به شکل قارچی در نظام آموزش عالی رشد کرده اند، به واسطه فقدان نظارت، مشکلات فرهنگی، اجتماعی، علمی و غیره را به وجود آورده اند که این مشکلات همچنان هم گریبان گیر نظام آموزشی کشور است و این وضعیت در حال وخیم تر شدن می باشد..
استان مازندران نیز به دلیل وضعیت و موقعیت جغرافیایی خوبی که دارد به مکانی دنج برای تاسیس دانشگاه های غیرانتفاعی تبدیل شده است که برخی از این دانشگاه ها در ساختمان های مسکونی و با تنها 500 تا 800 دانشجو مشغول فعالیت هستند.
نکته مهم اینجاست که این عدم نظارت، موجب شده است تا برخی از این دانشگاه ها به صورت خانوادگی اداره شوند؛ بطوری که نه تنها دانشگاه را به عنوان ملک شخصی خود، بلکه خود را صاحب دانشجویان، تشکل های دانشجویی و دیگر بخش های دانشگاه نیز در نظر می گیرند.
یکی از این موسسات غیرانتفاعی، موسسه آموزش عالی آریان بابل می باشد. این دانشگاه در سال 1387 مجوز پذیرش دانشجو دریافت می کند و جالب اینجاست که تنها در کمتر از هفت سال موفق به ایجاد 40 رشته در مقطع کارشناسی و 10 رشته در مقطع کارشناسی ارشد می شود!
البته در این گزارش قرار نیست به بررسی وضعیت کیفی این دانشگاه بپردازیم؛ بلکه اتفاق جالبی در این دانشگاه رخ داده است که باعث شد، تا توجه ما به این موسسه غیرانتفاعی جلب شود.
آن اتفاق، این است که خبرنگار ما پس از حضور در این موسسه غیرانتفاعی متوجه شد که رئیس این موسسه از 40 روز پیش تا امروز، با عوض کردن قفل درب دفتر بسیج دانشجویی، مانع از ورود دانشجویان بسیجی به دفتر و فعالیت آنها شده است.
یکی از دانشجویان بسیجی در این رابطه به خبرنگار ما گفت: بعد از عاشورای حسینی، وقتی به موسسه آمدیم، دیدیم که قفل دفتر بسیج دانشجویی عوض شده است و ما نمی توانیم وارد دفتر شویم.
وی ادامه داد: وقتی موضوع را از طریق مسئولان پیگیر شدیم، متوجه شدیم که درب دفتر به دستور رئیس موسسه پلمب شده است و رئیس موسسه خواسته تا با ملاقات با او نسبت به رفع این اقدام عمل کنیم.
این دانشجو، تصریح کرد: اما جالب اینجا بود که هربار که خواستیم به دیدن رئیس موسسه برویم، با بهانه های واهی این دیدار انجام نشد و تا امروز که مسئولان دانشگاه مدام امروز و فردا کردند و درب دفتر نیز همچنان بسته است.
یکی از دیگر دانشجویان نیز در این خصوص گفت: ما نمی خواستیم فضای آرام دانشگاه متشنج شود و به همین دلیل نسبت به رسانه ای کردن این موضوع اقدام نکردیم.
وی ادامه داد: زمزمه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه رئیس موسسه می خواهد کلید دفتر بسیج دانشجویی را هم داشته باشد و دلیل این اقدام هم همین موضوع است.
این دانشجوی بسیجی در پایان از مسئولان امر خواست تا برای بررسی وضعیت دانشگاه های غیرانتفاعی که تعدادشان هم کم نیست، کمیته تحقیق و تفحص تشکیل دهند، تا همگان دریابند که این دانشگاه چه بلایی بر سر نظام آموزش عالی کشور آورده اند.
یافته های خبرنگار ما حاکی است، اکثر مسئولان در این موسسه با هم نسبت فامیلی دارند و همه دستورات را هم رئیس دانشگاه صادر می کند و بقیه افراد فقط اجرا کننده دستورات رئیس موسسه هستند.
مگه میشه دفتر بسیج پلمپ بشه همچین قدرت یا اختیاری دارن؟
از ماست که بر ماست............................................................................................................................
کجای کارید
آموزش عالی بیهق سبزوار با 300 دانشجو و با شرایطی بد تر از این هست
آموزش عالی ابن یمین که هیچی خیلی بدتر از ایناست