به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، محکم، کارشناس پیشگیری از اعتیاد بهزیستی روز گذشته به مناسبت روز دانشجو در موسسه آموزش عالی هنر شیراز با اشاره به اعتیاد جوانان ایرانی و معرفی انواع موادهای اعتیادآور گفت: وابستگی به ماده یا وسیله ای که باعث تغییر در کارکرد شیمیایی مغز شود و رفتار های افراد را تحت تاثیر قرار دهد، اعتیاد گوییم؛ البته به هر ماده ای اعتیاد آور مواد مخدر گفته نمی شود.
وی افزود: متاسفانه یک سری از مواد مخدر که در باشگاه های بدنسازی رایج است که نوجوانان و جوانان بسیاری در معرض خطر اعتیاد هستند.
کارشناس پیش گیری از اعتیاد بهزیستی ادامه داد: این نوع دارو در ابتدا برای بیماری های جنسی آقایان تجویز می شد؛ اما بعد از آن در باشگاه ها به اشتباه به افرادی که می خواهند سریع تر راه هزار ساله رو طی کنند، پیشنهاد می شود.
محکم با اشاره به این موضوع که ما سه نوع اعتیاد داریم، اظهار داشت: برخی موارد فرد به طور آشکار اقدام به مصرف مواد مخرب می کند که کاملا مشخص است؛ اما گاهی بعضی افراد حتی خودشان نمی دانند اعتیاد دارند که این نوع اعتیاد هم به نوبه خود خطرناک است.
وی با تاکید بر اینکه ترامادول که نوع مواد مخدری است که به شدت اعتیاد آور و خطرناک است، بیان داشت: ترک کردن ترامادول بسیار سخت است و یک مشخصه آن که می توان تشخیص داد، فرد مبتلا به اعتیاد این دارو شده است تشنج های اوست.
کارشناس پیش گیری از اعتیاد بهزیستی در ادامه با معرفی یک نوع مواد مخدر به نام پان گفت: این نوع مواد مخدر در حال حضار بسیاری از نوجوانان و جوانان ما در معرض مبتلا به آن قرار گرفتند و متاسفانه مواردی از دبیرستان ها هم گزارش می شود.
محکم افزود: این مواد مخدر در سال ۸۶ وارد ایران شد و طبق آمار در استان های سیستان و بلوچستان و فارس بیشترین استان هایی که از این نوع مواد مخدر استفاده می کنند.
وی در آخر احساس نگرانی خود را نسبت افزایش آمار کسانی که مبتلا به ایدز هستند ابراز و تصریح کرد: متاسفانه تعداد افرادی که مبتلا به ایدز هستند، ۳۰ هزار نفر هستند، که این آمار نگران کننده است.