کد خبر:۴۶۸۷۴۷
درمانگر اعتیاد هشدار داد

مواد مخدر جدید با پوشش عدم وابستگی دروغ است

یک پزشک آگاه نسبت به شیوع و خطرات و عوارض خانمانسوز مواد مخدر جدید به جوانان بخصوص دانشجویان در فصل امتحانات هشدار داد.

حبیب الله طبیب پور، محقق و درمانگر اعتیاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در کرمانشاه، بیان داشت: بیش از ۳۲ هزار سایت رایانه‌ای و شبکه ماهواره‌ای دشمن در حال حاضر جوانان ما را مورد هجمه تبلیغاتی و فرهنگی قرار می‌دهند که گرایش جوانان به سمت مصرف مواد مختلف صنعتی نیرو زای کاذب، لاغر کننده، تحریک کننده، انرژی زا و غیره از جمله برنامه‌های آنهاست.

 

وی افزود: اعتیاد صنعتی از مشکلاتی است که اخیرا در جامعه با آن مواجهیم و به مواد صنعتی آشپزخانه‌ای نیز مشهور است؛ چرا که به راحتی و با استفاده از چند ماده ساده قابل تهیه در آشپزخانه‌ها هستند.

 

این پزشک ترک اعتیاد با بیان اینکه در آستانه نزدیک شدن به امتحانات امکان روی آوردن دانشجویان به اعتیاد زیاد است، افزود:در پایان هر ترم به علت شروع امتحانات و حجم درسی برخی دانشجویان مورد اغفال قرار می گیرند و با توصیه افراد ناباب که این دسته از مواد صرفا جهت بیدار ماندن در شب امتحان کمک می کند و وابستگی ایجاد  نمی کند به دام اعتیاد موادهای صنعتی آمفتامین و مشتقات آن مثل شیشه می افتند.

 

وی با اشاره به خطر پذیر بودن دانشجویانی که در شهرهای محل زندگی خود تحصیل نمی کنند، گفت: این دسته از دانشجویان به علت دوری از خانواده و اعتماد به افرادی سود جو بیشتر در معرض گرفتاری اعتیاد هستند.

 

این مدرس دانشگاه افزود: مواد محرک با مشتقات آمفتامین مهم‌ترین عامل تهیه، ساخت و گسترش مواد نیروزای صنعتی است که تعدادی از بیماران بیمارستان‌های روانی در حال حاضر گرفتاران این گونه مواد هستند.

 

وی تصریح کرد: مواد صنعتی با اسامی مختلفی مثل کراک، تینا، می‌ت، آیس و سایر اسامی که دلالان این ماده در جامعه توزیع می‌کنند از خطرناک‌ترین مواد صنعتی اعتیاد آور است که دربار دوم مصرف شخص را به گونه‌ای گرفتار خود می‌سازد که کنار گذاشتن آن تقریبا غیر ممکن است.

 

طبیب پور گفت: آمفتامین و مشتقات آن مثل شیشه به روش‌های مختلف مثل تدخین با وسیله ای به نام پایپ، مشامی یا تزریقی، با تخریب پایانه‌های عصبی مغز آنچنان صدمه‌ای به شخص وارد می‌کند که رهایی از آن تقریبا غیر ممکن است و شخص مصرف کننده در زمان کوتاهی قیافه ی اشخاص پیر را پیدا کرده و جوش‌های زیادی نیز در صورت و بدن آنان ایجاد می‌شود.

 

مسئول سابق بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: دلالان این مواد با عناوین و تبلیغات مختلف مثل لاغر کننده در زمان کوتاه، نیروزا، انرژی زا، شادی آفرین، آرایشی و زیبا سازی، بی‌خواب کننده جهت کسانی که در آستانه کنکور و امتحان هستند و غیره مصرف کنندگان را به دام می‌اندازند و برای همیشه گرفتار می‌کنند.

 

درمان گر اعتیاد افزود: مصرف سيگار و قليان به عنوان دو عامل و دو رفتار ناهنجار در بين جوانان افزايش يافته است و مي‌توان گفت برخی از جوانان سيگار و قليان را تجربه كرده و متاسفانه آنها به طور مرتب از اين دو ماده دخاني استفاده مي كنند که این دوماده زمینه ای برای شروع اعتیاد بین جوانان می باشد.

 

وی در پایان تصریح کرد: از جوانان بخصوص دانشجویان درخواست می شود جهت مصرف انواع قرص برای افزایش بیداری یا قدرت یادگیری و از این دسته درمان ها حتما با پزشک مشورت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار