به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، وقتی از او می پرسم چگونه مواد مخدر مورد نیاز خود را تهیه می کنی، می گوید برخی داروخانه ها، فروشگاههای مواد غذایی سطح شهر و نیز برخی فروشندگان در شبکه های اجتماعی و موبایلی.
تبلیغ و توزیع مواد در شبکه های اجتماعی
وی ادامه می دهد: برای دو مورد اول حتما باید یک فرد رابط که به او اطمینان کافی دارند، برایت خرید را انجام دهد و به افراد ناشناس جنس نمی فروشند.
این دانشجوی مصرف کننده مواد مخدر می گوید: برخی دانشجویان امروز کار واسطه گری را برای ما انجام می دهند و هرگز آدرس و نام و نشان فروشنده اصلی را لو نمی دهند.
وی تصریح کرد: در بسیاری از شبکه های اجتماعی استانی و کشوری مواد مخدر و محرک را تبلیغ می کنند و صفحاتی را برای فروش و یا ارسال آن ها به مناطق مختلف و منازل ایجاد کرده اند.
این ها صحبت های یک دانشجوی خراسان شمالی مصرف کننده مواد مخدر است که در خانه های دانشجویی و به دعوت دوستان ناباب با بهانه هایی نظیر تمرکز در ایام امتحانات و کسب آرامش، مدتی است گرفتار مصرف قرص های B2 و متادون شده است.
در این رابطه گفتوگویی داشتیم با خاکشور، رئیس پلیس فتای خراسان شمالی تا از وی جزئیات بیشتری در مورد توزیع مواد مخدر در شبکه های اجتماعی و آثار پیامدهای آن داشته باشیم.
بهانه های واهی که مشتریان را جذب مواد مخدر می کند/ همه چیز را زیر رصد داریم
خاکشور با بیان اینکه شبکه های اجتماعی تبدیل به محلی جهت تبلیغ انواع مواد مخدر شده است، گفت: با توجه به گسترش استفاده کاربران از این شبکه ها باندهای توزیع مواد مخدر نیز در صدد تبلیغ و فروش مواد در این فضا هستند.
وی تصریح کرد: تبلیغ کنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر در شبکه های فضای مجازی با بهانه هایی نظیر افزایش تقویت حافظه و بیدار ماندن بیشتر در فصل امتحانات، تناسب اندام و لاغری، شفاف کردن پوست، بالا بردن توان جنسی در زنان و مردان به فریب متقاضیان این مواد خصوصا در میان جوانان می پردازند.
خاکشور با اشاره به اینکه امروز با افزایش صفحات و گروههای فضای مجازی، جرائم و آسیبهای اخلاقی و فرهنگی نیز گسترش پیدا کرده است، گفت: با این حال مجرمان و سوء استفاده کنندگان باید بدانند که رصد ما نیز با توان بالای کارشناسان بسیار دقیق صورت می گیرد.
تا کنون چند توزیع کننده را دستگیر کرده ایم
وی تاکید کرد: برخی خیال می کنند چون در این فضا می توانند هویت خود را از سایرین پنهان کنند، قادر هستند از رصد پلیس فتا نیز بگریزند؛ این در حالی است که اکثرشان را زیر نظر داریم و تا کنون در سطح استان چند مورد از مجرمان و توزیع کنندگان مواد مخدر در فضای مجازی را دستگیر کرده ایم.
وی با بیان اینکه دانشجویان و دانشگاهها می توانند کمک شایانی به ما در پیشگیری و برخورد با مجرمان فضای مجازی انجام دهند، تصریح کرد: عزیزان می توانند اکانتها، صفحات، گروهها و کانالهای متخلف از طریق سایت police.ir و یا تماس با شماره 32211503 را به ما جهت برخورد معرفی کنند.
رئیس پلیس فتای خراسان شمالی مهمترین مواد مخدری که در فضای مجازی توزیع می شود را انواع قرص، ماری جوانا و برخی مواد مخدر صنعتی دیگر دانست و گفت: ما معتقدیم فرهنگسازی در زمینه آسیبها و تهدیدات فضای مجازی و مواد مخدر خصوصا از طریق خانواده و سپس دانشگاه باید انجام گیرد.
آماده برگزاری کارگاه جرایم، آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی هستیم
وی دیگر جرائم رایج در فضای مجازی استان و کشور را انتشار تصاویر خصوصی، کلاهبرداری و رمالی دانست و گفت: حاضریم کلاس هایی در زمینه آشنایی با جرائم این فضا و آسیب ها و تهدیدات آن در دانشگاهها برگزار کنیم.
خاکشور در پایان پیشنهاد کرد که دانشگاهها گذراندن یک واحد درسی را در قالب کارگاههای آموزشی در این زمینه برای دانشجویان اجرا کنند.
باید به سمت نرم افزارهای داخلی حرکت کنیم
روح الله مومن نسب یکی از کارشناس فضای مجازی نیز با بیان اینکه در گذشته این قاچاقچیان و سوداگران از سایتهای اینترنتی برای توزیع مواد مخدر و آموزش ساخت آن استفاده میکردند، گفت: امکان فیلتر شدن این سایت ها و شناسایی افرادی که این کا را انجام میدادند، وجود داشت؛ اما اکنون طی کردن این روند در شبکههای اجتماعی موبایلی مانند تلگرام و اینستاگرام سخت است.
وی با بیان اینکه فضای به وجود آمده برای این افراد از طریق شبکههای اجتماعی خیلی سخت قابل کنترل است و به بزهکاران این فرصت را میدهد که با خیال نسبتا راحت فعالیت کنند، گفت: در شبکههای اجتماعی مثل تلگرام نمیشود حتی یک آیکون و یا استیکر را فیلتر کرد و فضا در این شبکه ی اجتماعی روز به روز نا امنتر میشود.
مومن نسب با بیان اینکه پلیس آمریکا (FBI) به دلیل اینکه به سرورهای اصلی این شبکههای اجتماعی دسترسی دارد قبل از اطلاع مردم، خود با فرستندگان این پیامها برخورد میکند، تاکید کرد: ما نیز در داخل کشور باید نرمافزارهای داخلی را طراحی کنیم و کمتر از نرمافزار خارجی استفاه کنیم تا هم اطلاعات مردم به راحتی به خارج از کشور منتقل نشود و از دیگر سو امکان نظارت بیشتری نیز فراهم شود.
همانطور که در گزارش های پیشین نیز قید شد یکی از دلایل اصلی گرفتاری دانشجویان خراسان شمالی به مصرف مواد مخدر نبود خوابگاه و روی آوردن آنان به زندگی در خانه های مجردی است که افسردگی، آزادی کاذب و نبود نظارت بر آن منجر به انواع آسیب ها می شود.
یک دانشجوی مصرف کننده مواد مخدر در خراسان شمالی گفت: در بسیاری از شبکههای اجتماعی استانی و کشوری مواد مخدر و محرک را تبلیغ میکنند و صفحاتی را برای فروش و یا ارسال آنها به مناطق مختلف و منازل ایجاد کردهاند.