به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به مصرف نمک در ایران گفت: متوسط مصرف نمك در كشور ۸/۱۰ گرم است كه بيش از دو برابر مقدار توصيه شده سازمان جهاني بهداشت است.
اعرابي مصرف قند و شكر روزانه را در ايران ۶۶ گرم عنوان كرد و افزود: اين در حالي است كه بر اساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شكر حداكثر ۴۰ گرم توصيه شده است.
وي با اشاره به اينكه بر اساس توصيه سازمان جهاني بهداشت كمتر از ۱۰ درصد انرژي روزانه بايد از قند هاي ساده تامين شود، بیان داشت: بيماري هاي واگيردار مهم ترين علت مرگ و مير در كشور به شمار مي روند؛ به طوري كه ۷۶ درصد كل بار بيماري ها در ايران به بيماري هاي غيرواگير اختصاص دارد و از مهم ترين عوامل خطر بيماري هاي غيرواگير تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند ،نمك و چربي است.
اعرابي ارتقای آگاهي، نگرش و عملكرد عموم به ويژه معلمين، دانش آموزان،مربيان مهدكودك ها، ارتقای آگاهي، نگرش و عملكرد كاركنان بهداشتي درماني در خصوص كاهش مصرف نمك، قند و چربي و روغن، حساس سازي و ترغيب صنايع غذايي براي توليد محصولات غذايي كم قند، كم نمك و كم جرب و حساس سازي و جلب همكاري رسانه هاي جمعي براي آموزش مردم و فرهنگ سازي تغذيه صحيح را از اهداف برگزاري بسيج كاهش مصرف قند،نمك و چربي بيان كرد.
اعرابي با اشاره به بسيج ملي كاهش مصرف نمك در سال ۹۳ گفت: به منظور تداوم اين امر، بسيج كاهش مصرف قند،نمك و چربي توسط دفتر بهبود تغذيه جامعه و با همكاري دفتر آموزش و ارتقا سلامت، دفتر مديريت بيماري هاي غيرواگير و دفتر سلامت جمعيت خانواده و مدارس از ۲۹ آذر به مدت يك ماه در سراسر كشور و استان برگزار مي شود.