به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، ۲۱ آذرماه ساعت شش صبح، دانشجویان پسر خوابگاه نشین علوم قرآنی ایلام با صحنه دلخراش مرگ یکی از دوستان و به کما رفتن دو نفر دیگر از هم کلاسی هایشان مواجه شدند، این واقعه تمام دانشگاهیان ایلام را شوکه کرد.
پزشکان بیمارستان مصطفی خمینی (ره) با تایید مرگ صدرالله آبفت، جوان ۱۹ ساله و به کما رفتن علی نوروزی و ایوب کریم پور، علت مرگ را مسمومیت با گاز مونوکسید کربن اعلام کردند.
خانواده آن مرحوم به عنوان شاکی خصوصی و ریاست دانشگاه نیز در جایگاه شاکی عمومی پیگیر احراز علت واقعه هستند
قاسم، یکی از دانشجویان پسر دانشکده علوم قرآنی ایلام در گفت و گو با این رسانه، با ابراز ناراحتی از وقوع این حادثه بی سابقه در دانشگاه مذکور، مسبب اصلی این ماجرا را اداره اوقاف در سطح کلان و مسئولین خوابگاه خودگردان «قائم» در لایه های بعدی عنوان کرد و گفت: این دانشکده یکی از شعبه های دانشگاه علوم قرآن است که در سال ۱۳۹۰ در ایلام تاسیس شد و پتانسیل بالایی برای رشد و پیشرفت دارد.
وی ادامه داد: دانشکده علوم قرآنی ایلام به دلیل کمبود بودجه، امکان تامین شرایط متناسب با جایگاهش را ندارد، مالکیت ساختمان برعهده استانداری است و فاقد خوابگاه می باشد بنابراین مسئولین امر به اجاره کردن خوابگاه برای دانشجویان دختر و پسر مبادرت ورزیده اند که با وجود فاصله کم با دانشگاه کیفیت مناسبی ندارند.
قاسم با اشاره به اینکه خوابگاهشان متعلق به دانشگاه غیرانتفاعی باختر است که توسط خانم «ج» اجاره شده است، خاطرنشان کرد: این ساختمان دارای دو طبقه و پنج سوئیت است، تعداد ۷۰ دانشجو در این خوابگاه زندگی می کنند که ۳۹ نفر از آن ها دانشجوی دانشکده علوم قرآن و بقیه نیز دانشجویان سایر دانشگاه ها هستند، ما قرآنی ها در سه سوئیت ساکن هستیم.
وی به خلوت شدن خوابگاه در روز واقعه به دلیل بازگشت دانشجویان به شهرهایشان برای استفاده از زمان فرجه اشاره کرد و یاد آور شد آور شد: تقریبا یک هفته پیش از فوت آقای آبفت آبگرمکن ترکید، دانشجویان هر روز به دکتر مراجعه می کردند و پزشکان علت درد، سرفه و سرگیجه آن ها را ابتلا به آنفولانزا تشخیص می دادند.
این دانشجوی ارشد دانشکده علوم قرآنی ایلام گفت: شب پس از حادثه از سوی دانشکده مذکور در مکان دیگری به نام شبکه جواد الائمه (ع) اسکان داده شدیم، از آنجا که آغازین روزهای فرجه را پیش رو داشتیم بنابراین از سوی مسئولین این مجوز که ما می توانیم به منازل خود بازگردیم؛ صادر شد، ضمن اینکه کلاس های روز یکشنبه مورخ ۲۲ آذر به مناسبت درگذشت آقای آبفت و برگزاری مراسم ختم برای ایشان تعطیل شدند.
وی به پلمپ شدن اتاق آن مرحوم توسط نیروی انتظامی و آغاز تحقیقات برای روشن شدن موضوع اشاره کرد و ادامه داد: خانواده آبفت به عنوان شاکی خصوصی و ریاست دانشگاه نیز به عنوان شاکی عمومی به شدت پیگیر احراز علت این واقعه هستند، قصور از طرف هرکس باشد با پاسخگویی و پذیرش عواقب قانونی همراه است.
شایعه تعطیل شدن دانشگاه کذب است/ از مسئولان استدعا داریم برای تخصیص بودجه به این مکان چاره ای بیاندیشند
یکی از دانشجویان دختر دانشکده علوم قرآنی با تاکید بر برگزاری تمام کلاس ها و فعال بودن بخش اداری این دانشکده در هفته گذشته، گفت: کلاس های درس در دانشگاه مذکور به صورت تفکیک جنسیتی برگزار می شوند، با توجه به اینکه کلاس بانوان تا پایان این هفته ادامه دارد بنابراین شایعه تعطیل شدن دانشگاه کذب است.
وی با تاکید بر این موضوع که دانشکده مذکور فاقد خوابگاه است بنابراین مسئولین مربوطه برای تامین رفاه دانشجویان به اجاره یک واحد خوابگاه برای دانشجویان دختر مبادرت ورزیده اند، ادامه داد: تعداد بانوان دانشجو قرآنی که در طبقه دوم این خوابگاه سکونت دارند، ۸۰ نفر است، شهریه خوابگاه برای هر دانشجو بیش از ۳۵۰۰۰۰ تومان می باشد که دانشگاه دو سوم آن را پرداخت می کند مکان سکونت ما عاری از ایراد نیست اما با عنایت به دلایل ذکر شده؛ قابل قبول می باشد.
این دانشجوی دختر دانشکده علوم قرآنی ایلام به اخذ مجوز برای ارائه رشته دکتری علوم قرآن و حدیث و نیز اقدام به بین المللی کردن این مرکز اشاره و بیان کرد: به دلیل تامین نبودن ساختمان آموزشی مناسب امکان جذب دانشجو در مقطع دکتری یا بین المللی کردن دانشکده، میسر نیست. با توجه به اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۰ در ایلام تاسیس شد و در همان سال نیز مراتب پیشرفت را به سرعت پیمود لذا از مسئولان استدعا داریم برای تخصیص بودجه به این مکان چاره ای بیاندیشند.
وی به حساسیت مسئولین دانشکده در انتخاب اساتید اصلح تاکید کرد و افزود: کارمندان نیز بسیار مسئولیت پذیر هستند و از انجام هرکاری برای تامین آسایش دانشجویان دریغ نمی کنند.
این دانشجوی دختر بیان کرد: زمین و ساختمانی که این دانشکده در آن قرار دارد متعلق به استانداری می باشد، ذکر این نکته ضروری است که اداره اوقاف، دانشگاه قرآن و استانداری ایلام وظیفه تامین بودجه این مرکز را برعهده دارند.
وی به اعمال فشار از سوی استانداری ایلام در دو سال اخیر برای انحلال یا اخلال در عملکرد این دانشکده اشاره کرد و افزود: در دو سال اخیر بیش از ۳۰ نامه با مضمون تسریع در تخلیه از سوی استانداری برای رئیس دانشگاه ارسال شد این امر با حضور معاون استاندار در مرکز و اعمال فشار برای بیرون کردن ما از این مکان کوچک و چند پاره به اوج خود رسید.
دانشجوی دانشکده علوم قرآن ایلام تاکید کرد: مسئولین استانداری حتی از پاشیدن نمک بر زخم دانشگاهیان این مجموعه به دلیل متوفی شدن مرحوم آبفت دریغ نکردند این در حالی است که یکی از مسببین اصلی مرگ دانشجوی قرآنی این دانشکده و به کما رفتن دو دانشجوی دیگر استانداری ایلام است که از وظایف اصلی خود شانه خالی می کند.
وی تشریح کرد: از تمام فضای ساختمان فقط یک سواله و یک طبقه به دانشکده ارائه شده است، آیا استانداری ایلام با بودجه چند ده میلیاردی و تملک بر بناها و زمین های فراوان به این دو قطعه ساختمانی که ما در آن تحصیل می کنیم نیازمند است؟
این دانشجو با تاکید بر این مطلب که اداره اوقاف بنا به هر دلیلی، پشتیبان شایسته ای برای این مرکز نبوده است، گفت: با وجود تلاش های فراوان ریاست دانشگاه، هیچ خَیِری حاضر نشد این مرکز را مورد تفقد و حمایت خود قرار دهد.
احتمال منحل شدن دانشکده بعید نیست/ استانداری ایلام باید پاسخگو باشد
مهران، یکی دیگر از دانشجویان دانشکده علوم قرآنی ایلام گفت: دانشگاه علوم قرآن به رئیس دانشکده ما پیشنهاد کرده است که این مرکز را خودگردان یا غیرانتفاعی کنند اما با تدبیر رئیس در مدیریت این مرکز، خوشبختانه این موضوع فعلا دور از ذهن به نظر می رسد.
وی با تاکید بر این مطلب که استانداری ایلام مسبب وقوع حوادث اخیر ( ولو به صورت غیرمستقیم) است و باید پاسخگو باشد، تصریح کرد: در حالی که دعا و دغدغه تمام دانشجویان این مرکز تامین بودجه برای تداوم حیات دانشکده علوم قرآن در ایلام است؛ استانداری به تهدید و فشار می اندیشید و با فرستادن پیغام و پسغام مبنی بر بی اهمیت بودن وجود یا عدم حضور دانشکده مذکور در ایلام، کند شدن و ایجاد اخلال در حیات این مجموعه را در دستور کار قرار داده است.
وضعیت دانشجویانی که در کما به سر می بردند رو به بهبود است
نوروزی، مسئول بخش ICU بیمارستان مصطفی خمینی (ره) با اشاره به بستری کردن آقایان نوروزی و کریم پور در این بخش که در روز ۲۱ آبان که به علت استنشاق گاز مونوکسید کریبن به کما رفته بودند، خاطر نشان کرد: بعد از گذشت ۱۵ روز از آن واقعه، حال هر دو دانشجو مساعد و رو به بهبود است.
وی به مرخص شدن یکی از دانشجویان در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: نفر دوم نیز امروز ساعت ۱۰ مرخص شد.
واقعا باید رسیدگی شود...
کاش هر از چندی اخبار دانشگاه ها را از زبان دانشجویان بیان کنید...
احسنت
روحانی مچکریم!!!